Master in mediaspaces

University of Applied Sciences Europe

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master in mediaspaces

University of Applied Sciences Europe

Onze samenleving wordt mobieler: termen zoals "ruimte" en "afstand" ondergaan een fundamentele verandering dankzij digitale media. Tegenwoordig is er een hele sector van industrie gewijd aan het communiceren en produceren van informatie, merken en ervaringen in mediaruimtes.

De University of Applied Sciences Europe biedt je de vaardigheden om de communicatie binnen virtuele en fysieke ruimtes te transformeren in inspirerende en duurzame ervaringen. In het masterprogramma Media Spaces leer je hoe je ruimtelijke, bewegende en niet-lineaire expressievormen kunt analyseren en hoe je ze kunt toepassen op je eigen ruimtelijke concepten. Je bent in de perfecte positie om complexe en geavanceerde ontwerp- en technologische oplossingen te ontwikkelen voor multidisciplinaire uitdagingen dankzij de degelijke mediacapaciteit die je als afgestudeerde hebt.

Onze universiteit richt zich op jouw ontwikkeling. Daarom geven we les in kleine leergroepen en in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. We houden toezicht op uw individuele ontwikkelingsproces en helpen u uw talenten en sterke punten te definiëren, terwijl we u helpen uw eigen visuele handtekening te ontwikkelen. Je wordt onderwezen door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en studeert op een campus die centraal gelegen is, uitgerust met de nieuwste technologie (fotostudio, VR-apparatuur, print

Young woman touching sensitive screen while selecting surface option. Female standing at big display with advanced innovative device with infographics design elements.Person with futuristic technology

Je carrière-opties met een dregree in media-ruimtes

Afgestudeerden van de masteropleiding in Media Spaces zijn in staat om ruimtelijke, bewegende en niet-lineaire uitdrukkingsvormen te analyseren en te lokaliseren en passen de resultaten vervolgens toe om hun eigen ruimteconcept te creëren. Dankzij de gedegen vakbekwaamheid in media, zijn ze in staat om op design gebaseerde en technisch geavanceerde oplossingen te ontwikkelen voor complexe, multidisciplinaire uitdagingen.

Bovendien beschikken ze over uitstekende kennis van methoden voor planning, organisatie en productietechnologieën en de middelen om projecten met succes te realiseren. Deze kunnen variëren van installaties, setontwerp, speelplekken en bewegende 3D-beelden tot geleidingssystemen, merkpresentaties, architectuur en interieurontwerp tot tentoonstellen en evenementontwerp, de visualisatie van "dataruimten" en het genereren van wetenschappelijke beelden.

Daarnaast kwalificeert de masteropleiding Media Spaces afgestudeerden om te werken in interdisciplinaire, interculturele en internationale projectteams en om deze te leiden, maar ook om een ​​ondernemer of freelancer te zijn in het artistieke ontwerpgebied. Het vormt ook de ideale basis voor een hoogstaande leiderschapsloopbaan in de mediaafdeling van een bedrijf of om het pad te bewandelen van een academische carrière.

Het programma - interdisciplinaire cursussen, projecten en meer

Het masterprogramma Media Spaces is een op projecten gebaseerd programma en is perfect voor studenten die een universitaire studie op universitair niveau hebben afgerond in een artistiek, ontwerp- of mediagerelateerd vakgebied. Bij de University of Applied Sciences Europe , krijgt u de uniq UE mogelijkheid om uw eigen persoonlijke ontwerpvaardigheden en achtergrond bij te dragen en er iets van te maken - of het nu gaat om communicatieontwerp, mediaontwerp, architectuur, ontwerp van podia, ontwerpbeheer of mediatheorie.

De eerste twee semesters bestaan ​​uit interdisciplinaire project-gebaseerde studies, de theorie van verschillende media en proces-gebaseerde evenementen, evenals een catalogus van verplichte vakken. Je werkt het hele semester samen in een team aan een gezamenlijke uitdaging en doorloopt de typische fasen van een project, net zoals je zou doen in je toekomstige carrière: van onderzoek, planning en conceptcreatie tot realisatie, documentatie en presentatie.

Het hele derde semester is gewijd aan je masterscriptie. Deze module omvat de afronding van je scriptie, die bestaat uit een gedeelte design-in-practice en een academisch deel.

Het programma biedt een diepgaande, hands-on benadering, die onbeperkte mogelijkheden voor u creëert om nieuwe, hybride ideeën te ontdekken en nieuwe carrièregebieden te ontdekken - vooral binnen het digitale-media-domein.

Solliciteer bij University of Applied Sciences Europe

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor het wintersemester, dat start op 1 september. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

De toelatingsprocedure omvat een persoonlijk interview van ongeveer 45 minuten en de beoordeling van uw voorstel en portfolio. Je kennis van het Engels wordt ook getest.

Het selectiecomité beoordeelt uw aanvraag en documenten op basis van de volgende criteria (in volgorde van belangrijkheid):

  1. Inhoud en vorm van het proefschrift voorstel

  2. Relevantie van je bacheloropleiding afhankelijk van de masteropleiding en het aantal studiepunten (gelijk aan 210 studiepunten)

  3. Inhoud, lay-out en relevantie van de portfolio voor het onderwerp

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Duits


Laatst bijgewerkt op April 8, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
3 semesters
Voltijd
Price
Prijs
- Aanvragers uit de EU: 950 € / maand - Niet-EU-aanvragers: 1.050 € / maand
Locations
Duitsland - Berlijn, Berlin
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2019
Duitsland - Berlijn, Berlin
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan