Master in mediamanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Media Management biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om innovatieve mediabedrijven te leiden. Afgestudeerden van het programma zijn uitgerust om geavanceerde industriële functies of vervolgstudies aan te nemen. De masteropleiding Media Management is multidisciplinair en combineert mediatechnologie met interculturele communicatie, bedrijfsbeheer, projectmanagement en bedrijfsontwikkeling.

This photo is free for public use. ?? If you do use this photo, Please credit in caption or metadata with link to "www.useproof.com".

Media Management bij KTH

De masteropleiding Media Management richt zich op de ontwikkeling en commerciële exploitatie van mediaproducten en -diensten gericht op de consumentenmarkt. Het programma bestaat uit cursussen die relevante kennis bieden op het gebied van mediatechnologie, productontwikkeling, media-innovatie, interculturele communicatie, marktbegrip en bedrijfsbeheer in de media-industrie en aanverwante gebieden. Gedurende de twee jaar volgen alle studenten een programma-integrerende cursus die het programma met elkaar verbindt, cursusoverschrijdende onderwerpen behandelt en contact biedt met de industrie. Het laatste semester is gewijd aan het afstudeerproject, dat gericht is op het gebruik van wetenschappelijke methoden om een probleem binnen de scope van het programma op te lossen. Het project kan voortkomen uit een industrieel probleem of wordt gesuggereerd door een van de onderzoeksgroepen van de betreffende afdelingen.

Het programma is georganiseerd rond twee hoofdgebieden. Een gebied bestaat uit technische cursussen over mediaproductie, waaronder video, print, web en interactieve media. Het andere gebied richt zich op management, inclusief cursussen die worden gegeven door de School of Industrial Engineering and Management ( KTH ) en de Stockholm School of Economics, meestal in de vorm van projectwerk. Het programma is zeer internationaal, met studenten en docenten uit de hele wereld.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Electrical Engineering and Computer Science.

Behandelde onderwerpen

Management, Digitalisering, Mediaproductie, Media, ICT en ondernemerschap, Media en duurzaamheid, Interculturele communicatie, Mediarecht, Innovatie.

Carrière

Oud-studenten werken in een breed scala aan functies binnen de media- en marketingsector. Voorbeelden zijn digitale uitgeverijen, omroepen, interactieve mediabedrijven en adviesbureaus zoals Deloitte Digital, Tobii Dynavox, Netlight Consulting en Accenture in landen als China, Zweden, Rusland, Duitsland, Nederland, Singapore, Cambodja en India. Doctoraatsstudies op dit gebied zijn ook mogelijk na dit programma.

Na het afstuderen

Productiemanager, Contentmanager, Filmproducent, Art director, Hoofd innovatie, Consultant, Onderzoeker, Marketinganalist, Media-ondernemer

"Het feit dat mijn programma in samenwerking is met de SSE Stockholm School of Economics, maakt het zo uitzonderlijk dat het ons zoveel kansen biedt in het felle concurrentievermogen van de hedendaagse arbeidskrachten."

Grigorios uit Griekenland

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. In alle verplichte vakken van de masteropleiding Media Management worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN op verschillende manieren behandeld. De drie belangrijkste SDG's die door de masteropleiding Media Management worden aangepakt, zijn:

 • 5 Gendergelijkheid
 • 8 Waardig werk en economische groei
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

De masteropleiding Media Management behandelt duurzaamheidsvragen vanuit verschillende invalshoeken. Omdat de meest efficiënte manier om aan duurzaamheid te werken in en via organisaties en instellingen is, richt het programma zich op sociale duurzaamheid en gendergelijkheid door middel van cursussen over mediaproductie en interculturele communicatie. De cursus Mediarecht laat studenten kennismaken met ecologisch verantwoord marketingbeleid, en ook hoe ze contracten kunnen gebruiken als hulpmiddel om duurzaamheid te waarborgen. In cursussen over bedrijfspraktijken leren studenten over de rol van externe factoren (zoals lucht) voor klimaatverandering. Ook gaan meer theoretische cursussen, zoals Theorie en Methode voor Mediatechnologie, in op duurzaamheid in de manier waarop we leren omgaan met de natuurlijke wereld.

Naast de verplichte vakken wordt studenten sterk aangeraden om hun begrip van interculturele communicatie en management te verdiepen door de vakken Leadership in Cross-Cultural and Industrial Contexts (6 ECTS credits) en Leadership and Power in Industrial Organizations: Perspectives of Gender and Diversity te volgen. (6 studiepunten). Een ander aanbevolen keuzevak dat het begrip en de kennis van studenten over sociale duurzaamheid ontwikkelt, is het vak Sociaal Ondernemerschap (7,5 ECTS-credits). Om het inzicht van studenten over de invloed van media en ICT op het klimaat te vergroten, wordt studenten ook aangeraden om het vak Duurzaamheid en mediatechnologie (7,5 ECTS-credits) te volgen, en ze kunnen hun kennis verdiepen via het vak Sustainable ICT in Practice (7,5 ECTS-credits) . Naast de hierboven genoemde cursussen is duurzaamheid een sterk thema in projectwerk in veel cursussen die als onderdeel van het programma worden gegeven. Zo is een meerderheid van de projecten in de Advanced Project Course in Media Management (7,5 ECTS-credits) typisch gerelateerd aan een of meer van de SDG's, net als de afstudeerprojectonderwerpen.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Media Management

Een bachelordiploma dat overeenkomt met 180 ECTS-studiepunten, of gelijkwaardig, in informatica, mediatechnologie, informatietechnologie, mens-computerinteractie of vergelijkbaar programma met een technisch of wetenschappelijk profiel, of een bachelordiploma in sociale wetenschappen dat relevant is voor de reikwijdte van de programma.

Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Media Management

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • Aanbevelingsbrieven
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder