Master in mediamanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma

Bent u op zoek naar tools om de snel veranderende media-industrie te managen? Of merk je dat je in de media-industrie moeite hebt om het grotere plaatje te zien? Misschien plant u een carrièreswitch met het doel om in de media-industrie te werken? Zoek dan niet verder - Arcada heeft u gedekt!

Onze masteropleiding Media Management biedt je vaardigheden, competenties en kennis die nodig zijn voor de uitdagingen in de nieuwe media-omgeving. Het geeft je een unieke kans om je eerdere studies en professionele ervaring te integreren met nieuwe diepgaande kennis.

Het programma presenteert u praktijkvoorbeelden en projecten die nuttig zijn voor een manager in elk mediagerelateerd bedrijf. Het programma kan worden afgerond in een jaar als voltijdstudie of in twee jaar als deeltijdstudie.

Picture of students discussing.

Wat je zult leren

  • Management en leiderschap
  • Media-economie
  • Media-innovaties
  • Digitale mediascape
  • Probleemoplossing en kennisproductie
  • Markttrends en industrieontwikkeling voorspellen
  • Inhoud, technologie en bedrijfsmodellen ontwikkelen
  • Planning, implementatie en monitoring van managementstrategieën

Voorbeelden van toekomstige posities

Als afgestudeerde Media Management ben je in staat om te werken met een breed scala aan taken, inclusief conventionele managementfuncties, zoals analyse en planning in zowel de private als de publieke media. Posities kunnen ook mediaconsultant, communicatieanalist of onderzoek zijn. Omdat de masteropleiding internationaal is, heb je een grotere arbeidsmarkt als arena.

Vanuit het perspectief van een student

“Het hele programma was in veel opzichten zeer lonend, maar mijn grootste afhaalmaaltijd was alles wat ik leerde tijdens het werken aan mijn scriptie. Ik had een geweldige begeleider en mocht onderzoek doen in het vakgebied waarin ik werk, namelijk het beïnvloeden van sociale media. Ik kreeg een breder begrip van mijn online volgers, hoe ze denken en hoe ze zich voelen. "

Picture of alumna.

Catharina Cadwallader, afgestudeerd in 2019

Gespecialiseerd volgens uw eigen interesses

Mediabeheer is een snelgroeiend onderzoeksgebied dat de economische, culturele en technologische transformaties en tendensen in de media-industrie analyseert. In deze opleiding bevind je je ook in een onderzoeksgerichte omgeving.

De masterproef (30 ECTS) is bij voorkeur een onderzoeksrapport over een ontwikkelingsproject voor een mediaorganisatie. Deze organisatie kan uw werkgever zijn, uw eigen bedrijf of een andere organisatie in de media-industrie waarmee u wilt samenwerken. Het afstudeerwerk geeft je de kans om je te specialiseren op basis van je persoonlijke achtergrond en interesses.

Collegegeld

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. Deze masteropleiding, bestaande uit 60 ECTS, kost 10.000 €.

Indien een student het diploma niet binnen de gegeven studietijd kan afronden, moet de student 4 000 € per extra semester betalen totdat het diploma is afgerond.

Er worden geen beurzen aangeboden voor studies op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical training periods, giving you a head start to your future career. Lees Minder