Master in mediamanagement

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma

Bent u op zoek naar hulpmiddelen om de snel veranderende media-industrie te beheren? Of vind je jezelf in de media-industrie moeite om het grotere geheel te zien?

Nieuwe technologie en veranderend consumentengedrag bieden onbeperkte mogelijkheden voor mensen die kunnen reageren op de creatieve en managementuitdagingen. Een mediamanager heeft tegenwoordig niet noodzakelijk een educatieve achtergrond in media of cultuur. Wij geloven dat een succesvolle mediamanager een multidisciplinair begrip van de media moet hebben, gebaseerd op economie, technologie en cultuur. Management gaat over het vinden van geschikte middelen en het werken met en via andere mensen om organisatorische doelen te bereiken.

De masteropleiding in Media Management bij Arcada geeft je de mogelijkheid om studies te combineren met een fulltime baan. Het presenteert u real-life cases en projecten die nuttig zijn voor een manager in elk media-gerelateerd bedrijf. Sommige vakken, zoals je masterscriptie, kunnen worden aangepast om zowel jou als je werkgever te helpen. Ongeveer 25% van het programma bestaat uit gepland collegegeld in de klas en 75% van het programma wordt uitgevoerd als onafhankelijke / online studies. Het programma kan in één jaar worden voltooid als voltijdstudies of twee jaar als deeltijdstudies.

Strategieën en innovaties in media zijn nauw verbonden met onderzoek en ontwikkeling. Een belangrijk onderdeel van het curriculum is het plannen en uitvoeren van uw eigen ontwikkelingsproject in de vorm van een masterproef. Tijdens het proces leert u problemen identificeren, relevante vragen stellen en uw bevindingen rapporteren en communiceren op een manier die voldoet aan de academische normen en relevant is voor de industrie. Het doel van het afstudeerproject is het bevorderen van de activiteiten of managementmethoden van een creatief bedrijf of content industriële actoren in het algemeen. Met andere woorden, de opleiding van je master kan worden gezien als een verstandige investering voor je werkgever, als je op dit moment actief bent.

Houd er rekening mee dat masterstudenten geen recht hebben op studiegerelateerde sociale voordelen zoals kortingskaarten voor HSL, VR of Matkahuolto, tenzij je lid bent van de studentenvereniging ASK. De Kela-maaltijdsubsidiekaart wordt echter aan alle studenten toegekend.

Wat je zult leren

  • Management en leiderschap
  • Media-economie
  • Media-innovaties
  • Digitale mediascape
  • Probleemoplossing en kennisproductie
  • Markttrends en industrieontwikkeling voorspellen
  • Inhoud, technologie en bedrijfsmodellen ontwikkelen
  • Planning, implementatie en monitoring van managementstrategieën

Voorbeelden van toekomstige posities

Afgestudeerden kunnen met een breed scala aan taken werken, waaronder conventionele managementfuncties, bijvoorbeeld analyse en planning in zowel particuliere als openbare media. Posities kunnen ook media-consultants, communicatieanalisten of onderzoek zijn. Omdat het masterprogramma internationaal is, hebben afgestudeerden een grotere arbeidsmarkt als hun arena.

Vanuit het perspectief van een student

Gespecialiseerd volgens uw eigen interesses

De masterproef (30 ECTS) is bij voorkeur een onderzoeksrapport over een ontwikkelingsproject voor een mediaorganisatie. Deze organisatie kan de werkgever van de student zijn, het eigen bedrijf van de student of een andere organisatie in de media-industrie waarmee de student kan samenwerken. Thesiswerk geeft de student de kans om zich te specialiseren op basis van persoonlijke achtergrond en interesses.

Expertise in hoge vraag

De masteropleiding in Media Management biedt je vaardigheden, competenties en kennis die nodig zijn voor de uitdagingen in de nieuwe media-omgeving. De opleiding geeft je een unieke kans om je eerdere studies en professionele ervaring te integreren met nieuwe diepgaande kennis.

Je bevindt je ook in een onderzoeksgerichte omgeving. Media Management is een snelgroeiend onderzoeksveld dat de economische, culturele en technologische transformaties en tendensen in de media-industrie analyseert. Bij Arcada University of Applied Sciences doen we momenteel onderzoek naar onder andere Media Platforms, Sharing Economy en Blockchain Technology.

Collegegeld

Niet-Europese Unie / EER: Ja

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. Deze masteropleiding, bestaande uit 60 ECTS, kost 9 000 €.

Er worden geen beurzen aangeboden voor studies op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Maste ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Master’s levels as well as further education in Swedish and English. Lees Minder