Master in marktonderzoek en consumenteninzichten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

138747_pexels-photo-919436.jpeg

Het doel van deze nieuwe master is om professionals op te leiden om te werken op het gebied van marktonderzoek en intelligentie, professionals die in staat zijn om de veranderingen en trends in het gedrag van markten en consumenten beter te begrijpen en om strategieën te formuleren op basis van gegevens en inzicht van waarde, volgens en het voorzien van nieuwe koop- en consumptietrends en het formuleren van acties volgens de filosofie van klantgerichtheid

Tegenwoordig bieden we geen postdoctorale cursussen aan die training en kwalificatie, specialisatie en bijwerking van professionals bieden voor deze nieuwe markt voor marktonderzoek en voor CMI-functies binnen onderzoeksinstituten, agentschappen en adviesbureaus en grote bedrijven. bedrijven.

In een tijdperk waarin we de voortdurende transformaties die gaande zijn die economieën en bedrijven, de markt en consumptie, publiek en consumenten beïnvloeden, moeten begrijpen, is het essentieel om deze professionals beter in staat te stellen om bedrijven te helpen betere beslissingen te nemen op basis van onderzoek, kruiscontrole, diepere analyse en interpretatie van gegevens en monitoring en opvolging van dynamische en meer onstabiele sociale en culturele scenario's.

Bedrijven waarderen steeds meer en zijn op zoek naar professionals met deze 360-visie. We zijn steeds meer op zoek naar creatieve professionals en ondernemers met een strategisch profiel die het vermogen hebben om te voelen en te begrijpen wat komen gaat. Visionaire en waakzame professionals die altijd bereid zijn om te onderzoeken, monitoren, met een kritische realiteitszin en die intelligentie en inzichten kunnen genereren voor andere gebieden. Hiervoor is het noodzakelijk om hun vermogen tot analytisch begrip van de fenomenen die heersen, cultuur en menselijk gedrag te versterken, met een scherpe intuïtie en een onderzoekende en reflectieve geest, 'afgestemd' en gevoelig voor de inzichten van mensen en aandachtige waarnemers van het dagelijks leven.

Het kennistijdperk heeft het belang van het verzamelen en analyseren van informatie en gegevens onderstreept, en heeft het steeds urgenter gemaakt om de voortdurend veranderende culturele en marktscenario's en trends bij te houden. Bedrijven hunkeren naar nieuwe methoden en technieken voor marktonderzoek, naar professionals die meer gekwalificeerd zijn om onderzoek uit te voeren en te gebruiken om waardevolle en bruikbare inzichten te verkrijgen om relevant te blijven in een nieuwe, meer dynamische en complexe consumentenmarkt.

In een samenwerkingsomgeving zullen studenten en docenten nieuwe benaderingen en technieken bespreken op het gebied van marktinformatie en consumenteninzichten. Het belang van het snel omzetten en interpreteren van deze grote hoeveelheid gegevens en informatie in bruikbare inzichten en strategische kennis om problemen en kansen te diagnosticeren, in realtime te volgen en nieuwe scenario's te voorspellen, om de complexe reis van mediaconsumptie en het ingewikkelde proces van aankoopbeslissing die tijdens de cursus moet worden aangepakt en ontwikkeld.

Het internet en sociale netwerken verschijnen als een nieuw middel om gesprekken en interacties te genereren en actief luisteren te oefenen, een nieuwe omgeving voor het verzamelen van informatie en waardevolle inzichten in realtime. Aan de ene kant vergemakkelijken benaderingen van sociaal luisteren en sociale media-inzichten en analysesoftware het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens, waardoor consumenteninzichten worden gegenereerd die marketingbeslissingen hebben geleid en de validatie van nieuwe waardeproposities. Aan de andere kant kunnen we op internet steeds meer enquêtes en panels houden, en onderzoekers en analisten kunnen toegang krijgen tot duizenden deelnemers die bereid zijn vragenlijsten en interviews te beantwoorden, en door middel van microanalysetechnieken in netwerken en online gemeenschappen die netnografie beoefenen. kunnen onderzoekers de verhalen en ervaringen, pijn en verlangens van hun consumenten en potentiële klanten dieper horen en begrijpen.

Deze nieuwe Master of ESPM is ontworpen om dit enorme scala aan bedrijven en professionals te begrijpen die meer willen weten over de nieuwe en diverse benaderingen en tools, technieken en methoden die tegenwoordig worden gebruikt op het gebied van onderzoek en marktonderzoek en onderzoek met gebruikers en publiek. Dit is een master met de nadruk op marktonderzoek en analyse van consumenten- en marktgedrag en het plannen van marketingstrategieën die anticiperen op trends en nieuwe consumptie- en marktscenario's, thema's die steeds uitdagender worden bedrijven in dit nieuwe tijdperk.

De cursus heeft tot doel, zoals de kandidaat kan zien in het raster van disciplines, verschillende thema's en methoden op het gebied van onderzoek, analyse en interpretatie van gegevens te bespreken, waardoor professionals zakelijke diagnoses en voorspellende marktanalyses kunnen maken en de nieuwe economie en de economie beter kunnen begrijpen. gedrag van deze nieuwe consumenten.

Het verschil van deze cursus is om te zien hoe we neurowetenschappen, semiotiek en culturele antropologie onderzoekstechnieken, design thinking en service design en UR-technieken, big data-exploratietools en ongestructureerde data en het gebruik van statistische tools kunnen gebruiken. voor basissegmentatie, gedragsvoorspelling, reisbeheer en klantlevenscyclus.

Doel van de cursus

Een van de doelstellingen van de cursus is om marktonderzoeks- en inlichtingenprofessionals, analisten en strategische planningsprofessionals bij te werken en op te leiden om de verschillende methoden en technieken van marktonderzoek beter te gebruiken en om de dynamiek en gewoonten van consumptie te begrijpen.

Train de student in het gebruik van de huidige methoden en technieken van data-onderzoek om consumenteninzichten te genereren en analytische kennis te ontwikkelen om het gedrag van nieuwe consumenten te begrijpen.

Maak bedrijfsanalyse, diagnose en prognose mogelijk en train professionals die zijn opgeleid om te werken op het gebied van marktinformatie, in de CMI-gebieden van bedrijven en specialisten in de nieuwste trends in marktonderzoek en UX-onderzoek, met meer menselijke vaardigheden en een visie op een diepere markt en consumptie en een grotere strategische visie en capaciteit om nieuwe consumptiepraktijken en veranderingen in marktscenario's te volgen en te voorspellen.

Beheer gegevens en leg op een strategische manier inzichten vast over de consument en de markt, subsidieer besluitvorming in steeds dynamischer en complexere zakelijke omgevingen en genereer innovatief voordeel voor het bedrijf

Presenteer de verschillende technieken en tools voor het gebruik van data en het genereren van inzichten: visualisatie, analyse, patroonidentificatie, genereren van toepasbare aanbevelingen om bij te dragen aan de continue verbetering van het bedrijf

Wandel paden en integreer een reeks fundamentele disciplines om onderzoeks- en planningsprofessionals op te leiden op het gebied van business intelligence, consumenten- en marktinzichten, in de nieuwe methoden van marktonderzoek en toegepast onderzoek. Een cursus die professionals in staat stelt en specialiseert die de nieuwe praktijken, gewoonten en attitudes van consumenten bestuderen en analyseren

Voor wie is het?

De cursus is bedoeld voor alle professionals die zich willen specialiseren en professioneel willen groeien op het gebied van strategische intelligentie, onderzoek, analyse en marketingplanning, trends en consumenteninzichten, UX-onderzoek en branding. Aan professionals uit de meest uiteenlopende gebieden die direct werken met onderzoek en strategische kennis over de markt en de verschillende consumentensegmenten. Aan analisten en strategen die zich bezighouden met het ontwikkelen van klantgerichte, communicatie- en reclamestrategieën, productontwerp en -ontwikkeling, analyse en strategische planning op basis van studies en onderzoeksmethoden en IMC. Aan professionals die hun kennis op het gebied van marktonderzoek en UXR - gebruikersonderzoek willen trainen, actualiseren en uitbreiden, in onderzoek naar gedrag en sociaal-culturele trends. Aan andere professionals die geïnteresseerd zijn in de studie van sociaal gedrag en ervaringen en de toepassing van analytische disciplines en technieken op de zakelijke omgeving. Aan business professionals, communicatiebureaus die hun teams moeten trainen op het gebied van onderzoek en planning. Coördinatoren en managers van verschillende bedrijfssegmenten die verband houden met de gebieden IMC en relatie en beheer van het klantenbestand.

Waarom kiezen voor ESPM EAD?

Live lessen

Alleen bij ESPM worden alle digitale lessen in alle disciplines live gehouden, met een geplande datum en tijd.

Academische ervaring

ESPM-professoren, evenals in onze face-to-face cursussen, hebben academische ervaring en ook in de uitvoerende omgeving.

Interactie met de leraar

Tijdens de lessen kunnen studenten live op het platform communiceren met de leraar, vragen beantwoorden en actief deelnemen aan de klas in realtime, simpelweg door hun camera en microfoon te activeren.

Pas uw schema's aan

Als je liever of niet kunt deelnemen aan de live-uitzendingen, kun je nog steeds de opnames van alle lessen bekijken, die tijdens de cursus beschikbaar zijn op het systeem. Zo kunt u uw lesroosters aanpassen aan de behoeften van uw rooster.

Alle lessen worden geregistreerd

Zelfs bij deelname aan de live-uitzending blijven de opnames van elke klas nog steeds beschikbaar in het systeem voor beoordeling of raadpleging door de student tot het einde van de cursus.

Assessments rechtstreeks met docenten

Alle activiteiten en beoordelingen worden rechtstreeks toegepast door de docenten van elke discipline, en niet door monitors of tussenpersonen, een praktijk die gebruikelijk is in de markt.

Afstandsonderwijs met nabijheid tussen leerkrachten en de klas?

ESPM doet.

De EAD-programma's van ESPM gebruiken de bronnen van het Canvas-platform en bouwen een moderne en intuïtieve digitale studie- en leeromgeving.

Wat je gaat leren

De onderwerpen zullen worden uitgevoerd door professoren met professionele en academische ervaring in de respectievelijke vakken, die de inhoud live zullen presenteren via een webconferentie, waardoor een grote interactie ontstaat tussen professoren en studenten met de bespreking van cases, tekstanalyse en relevante bibliografische indicaties.

Discipline integreren

 • Discipline integreren

Onderwerpen

 • Business Intelligence toegepast op CMI
 • Fundamentals, methoden en onderzoekstechnieken
 • Strategische analyse van gedrags- en consumptietrends
 • Ontwerponderzoek: (Service Thinking Design)
 • Storytelling in organisaties
 • Toegepaste onderzoekstechnieken voor consumentenneurowetenschappen
 • Kwantitatieve onderzoekstechnieken en toegepaste statistiek
 • Toegepaste antropologie: etnografie en netnografie
 • Gedragswetenschappen en consumentengedrag
 • Sociale netwerken: sociale invloed en publieke opinie
 • Grondbeginselen, methoden en technieken van marktonderzoek
 • Datamining en sociaal luisteren
 • Concept en product zoeken
 • Communicatieonderzoek en merkimago
 • Shopperinzichten en detailhandelonderzoek
 • Mediaonderzoek, statistieken en doelgroepmeting
 • Metrieken en tevredenheid bijhouden - NPS

CBT

 • Toegepast voltooiingsproject (PCA)

138748_startup-photos.jpg

Wanneer gebeurt er?

De webconferentielessen worden live gegeven op maandag en woensdag, van 29/09/2020, van 19.30 uur tot 21.30 uur, en zorgen voor een effectievere en real-time interactie tussen studenten en de leraar. Als de student op het aangegeven tijdstip niet beschikbaar is om deel te nemen aan de webconferentie, heeft de student toegang tot de opname van de klas later in de virtuele leeromgeving (VLE). De lessen zijn tot het einde van de cursus beschikbaar op het platform.

dinsdag

19.30 uur tot 21.30 uur

donderdag

19.30 uur tot 21.30 uur

Hoe zijn de beoordelingen op Live EAD ESPM?

Beoordelingen en eindcijfer in elke discipline

Het eindcijfer van elke discipline wordt verkregen door de activiteiten uit te voeren die door hun respectievelijke leraar worden voorgesteld. Deze activiteiten worden online aangeboden via de virtuele leeromgeving Canvas.

Om in elke discipline goedkeuring te krijgen, moet de student aan het einde van de periode een minimum eindcijfer van 7,0 (zeven) behalen en de vastgestelde limiet van 25% (vijfentwintig procent) afwezigheid per discipline niet overschrijden. In de Live EAD van ESPM wordt de niet-publicatie van de activiteiten van de discipline als vermist beschouwd.

Course Conclusion Paper (TCC) OF Applied Conclusion Project (PCA)

Aan het einde van de cursus moet de student een Course Conclusion Work (TCC) of een Applied Conclusion Project (PCA) voltooien, afhankelijk van het pedagogische model dat door elke cursus is vastgesteld. Dit werk wordt voorgelegd aan een examencommissie samengesteld door de coördinator en enkele docenten van de betreffende cursus.

Hiervoor is het noodzakelijk dat de student een van de ESPM-eenheden bijwoont, in São Paulo, Rio de Janeiro of Porto Alegre.

Meer info hier.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, ... Lees meer

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, formando profissionais preparados para o futuro. Lees Minder
São Paulo , São Paulo , São Paulo , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Florianópolis + 6 Meer Minder