Master in marketing

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Marketing, Master of Science (economie en bedrijfskunde) (2 jaar)

 • Een internationaal vergelijkbare graad in economie van een AACSB geaccrediteerde business school.
 • Studenten raken vertrouwd met servitization, strategische marketingpraktijken, koopgedrag van organisaties, consumentengedrag, supply chain management en digitale marketing binnen wereldwijde markten.
 • Relevante vaardigheden van de nieuwste marketingkennis, -praktijken en -technologieën.

Bij de Oulu Business School (OBS) ligt de primaire focus in marketingeducatie en -onderzoek op zakelijke relaties en netwerken. De onderzoeken bieden een breed begrip van de interactie en processen tussen de organisaties in bedrijfsnetwerken. Als onderdeel van hun studies ontwikkelen de studenten expertise op fundamentele marketinggebieden zoals campagnes, branding, inkoop en logistiek, en digitale marketingpraktijken.

OBS is een van de eerste Scandinavische business schools die AACSB International bedrijfsaccreditatie hebben behaald. Slechts ongeveer 5% van de business schools in de wereld voldoet aan de AACSB-kwaliteitsnormen.

OBS biedt vier aandachtsgebieden voor marketing: industriële marketing, elektronisch zakendoen, logistiek en supply chain management en service- en servicebedrijfsbeheer.

Het onderwijs is gebaseerd op hoogwaardig onderzoek en actieve samenwerking met lokale en wereldwijde bedrijven en organisaties. Onderwijs in marketing zal studenten helpen om niet alleen de professionele capaciteiten te ontwikkelen die nodig zijn in klant- en netwerkrelatiebeheer, maar ook de mogelijkheden om wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk van marketing.

Het programma bereidt studenten voor op functies zoals:

 • Account Manager
 • Klantenservice manager
 • Marketing Manager
 • Marketingplanner
 • Verkoopsmanager
 • Product Manager
 • Projectleider
 • Hoofd Supply Chain Management
 • Retail Development Manager

Studenten die zich aanmelden voor het programma moeten beschikken over een bachelordiploma in marketing, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, engineering of IT-studies in het bedrijfsleven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited
Ga naar de website van de school