Master in marketing en verkoopmanagement

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Globalisering, nieuwe informatietechnologieën en nieuwe distributiekanalen veranderen het standpunt van marketing. Bovendien zijn consumenten steeds veeleisender geworden en beschikken ze over meer informatie, zodat ze zich volledig bewust zijn van wat ze willen en nodig hebben.

Alle bedrijven hebben professionals nodig op hun marketinggebied die in staat zijn om met succes leiding te geven aan de juiste combinatie van de drie hoofdelementen van deze masteropleiding: gedegen marketingtraining en -kennis, de vaardigheden die nodig zijn om te weten hoe ze moeten reageren op de huidige markt en omgeving, en de het vermogen om de bestaande technologieën om te zetten in een concurrentievoordeel.

De Master in Marketing en Sales Management van EAE in Madrid of Barcelona heeft drie doelstellingen die in drie hoofdgebieden worden gepresenteerd:

 • Om de kennis , vaardigheden en attitudes te ontwikkelen die mensen in staat stellen om op een efficiënte manier bij te dragen aan het marketinggebied: kansen, bedreigingen en veranderingen in de competitieve omgeving van het bedrijf identificeren en de strategie van het bedrijf sturen op basis van mogelijke scenario's en specifieke gevallen.
 • Managementvaardigheden bij de deelnemers ontwikkelen om hen in staat te stellen te slagen in hun professionele leven: in staat zijn om te communiceren en werkteams aan te moedigen in een geglobaliseerde, diverse en multiculturele omgeving, die opvalt door leiderschap en onderhandeling.
 • Een duidelijk beeld geven van de kansen en risico's van de nieuwe marketingtrends, en weten hoe het bedrijf kan worden aangepast aan een nieuwe competitieve omgeving: Het kunnen leiden van de implementatie van nieuwe operationele managementsystemen gericht op de markt en de consument.

Programma

Inleiding tot bedrijfsorganisatie:

 • Organisatie en bedrijfskunde.
 • Kwantitatieve technieken.

Organisatiemanagement:

 • Bedrijfs- en marketingplanningsproces in organisaties.
 • Marktonderzoek, informatiebeheer en besluitvorming.
 • De financiële impact van strategische beslissingen.
 • Marketing in digitale omgevingen.

Strategisch marketingmanagement:

 • Waarde creëren in bedrijven.
 • Klantwaarde leveren.

Strategische marktplanning en go-to-market:

 • Verkoop- en marketingstrategieën.
 • Beheer van klanten en Key Accounts, nieuwe modellen van bedrijfsorganisatie.
 • Bedrijfsstrategieën voor klantgerichte marketing. Business GameMarketing in digitale omgevingen.

Marketing- en verkoopplan

Double Degree

Studenten die slagen voor de cursus, behalen de Master of International Business Degree van EAE Business School . Bovendien zullen studenten die voldoen aan de vastgestelde academische vereisten het diploma behalen aan de Universitat Politècnica de Catalunya (als ze in Barcelona studeren) of aan de Universidad Camilo José Cela (als ze in Madrid studeren). Om een diploma te behalen aan partneruniversiteiten, is het noodzakelijk om te voldoen aan de vereisten die door de instellingen zijn vastgesteld.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives an ... Lees meer

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives and managers. Every year students from more than 45 nationalities gain professional qualification at EAE to hold positions of responsibility within the business world. Lees Minder
Barcelona , Madrid , Barcelona , Madrid , New York , Sjanghai + 5 Meer Minder