Master in marketing en communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Werken in marketing en communicatie betekent het creëren, ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van relaties tussen klanten en merken, het creëren van een directe en persoonlijke band.

De Master in Marketing en Communicatie werd geboren als antwoord op de behoefte, uitgedrukt door bedrijven en agentschappen, om gekwalificeerd personeel te verwerven op het gebied van strategische en operationele marketing en bedrijfscommunicatie. Om op bevredigende wijze te beantwoorden aan de behoeften van de markt en de verwachtingen van de ontvangers, richt de master zich parallel aan de twee professionele velden - marketing en communicatie - zowel vanuit het oogpunt van het bedrijf als het agentschap, om contactpunten, synergieën te tonen en dynamiek van interactie. Daarnaast omvat het trainingspad, parallel met een markt die een steeds snellere evolutie heeft ondergaan, grote modules die specifiek verwijzen naar het webgebied: van socialemediabeheer tot SEO en SEM, van webmarketing tot het beheer van de relatie met bloggers en infunecers, reputatie en content management.

Doelstelling - De master in marketing en communicatie is gericht op afgestudeerden op het gebied van communicatie, marketing en bedrijfseconomie, humaniora en jonge professionals die de thema's van de master willen verdiepen.

Methodologie en structuur - Marketing en communicatie kunnen niet langer worden begrepen als functies die alleen verband houden met verkoop en reclame, maar moeten worden geplaatst in een breder scenario dat enerzijds rekening houdt met het publiek van potentiële klanten, anderzijds met het sociale en economische context waarin het bedrijf handelt en ten aanzien waarvan het zijn positionering moet bepalen.

De masteropleiding is georganiseerd in macro-thematische gebieden, elk bestaande uit verschillende disciplines: communicatiesociologie, ontwerpmethodologie, marketing, digitale communicatie en marketing, bedrijfscommunicatie en public relations, professioneel ontwerp. De webmarketingsector wordt verkend in zijn volledigheid en evolutie, van de meest innovatieve software tot de vraagstukken rond social media marketing en het indexeren van websites binnen zoekmachines. De verschillende communicatie- en public relations-activiteiten werden onderzocht en leverden theorieën, technieken en instrumenten op voor strategische planning en operationele implementatie. Deelnemers ontwikkelen interpersoonlijke vaardigheden door middel van regelmatige discussies met professionals die hun casuïstiek en directe getuigenissen tijdens de cursus presenteren. Vervolgens worden ze gevraagd om in opdracht van externe bedrijven projecten te ontwikkelen en uit te voeren in reële en actuele gevallen, die een situatie hebben die sterk lijkt op de professionele realiteit.

Carrièremogelijkheden - De Master traint professionals die in het bedrijf werkzaam kunnen zijn in marketingafdelingen, in productmarketing- of handelsmarketingkantoren en in communicatiebureaus of binnen agentschappen met Account, Social Media Manager, Strategist en Content Manager-rollen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder