Master in productmanagement

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Productmanagement, Masteropleiding Industrial Engineering and Management, Master of Science (Technology) (2 jaar)

 • Het enige masterprogramma in Scandinavische landen dat zich richt op productmanagement.
 • Een multidisciplinaire opleiding die technische kennis, economische methoden en begrip van menselijk gedrag combineert.
 • Nauwe samenwerking met de industrie en het bedrijfsleven.

Industrial Engineering and Management (IEM) combineert technische kennis, economische methoden en het begrip van menselijk gedrag. In de opleiding leren de studenten fenomenen te verkennen en problemen op te lossen vanuit deze drie bovengenoemde perspectieven.

Product Management major richt zich op de ontwikkeling en het beheer van producten en diensten gedurende hun hele levenscyclus. De major major productbeheer is ontworpen om de student de mogelijkheid te bieden om:

 • Analyseer, ontwerp en ontwikkel verschillende technologieën, producten en diensten.
 • Beheer technologieën, productlevenscyclus en productontwikkelingsprocessen.
 • Begrijp de principes, doelen, processen, informatiesystemen van productbeheer en productportfoliobeheer.
 • Beheers de fasen van de productie, inclusief het beheer van vereisten, ontwerp, levering, onderhoud en verwijdering.

Productmanagement major in de masteropleiding Industrial Engineering and Management kan worden aangevuld met de cursussen met betrekking tot productiebeheer, organisatie- en kennisbeheer, projectbeheer en engineeringstudies.

De opleiding omvat nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het bedrijfsleven, wat betekent dat lezingen praktische cases bevatten die de leerervaring verbeteren. Gasten van verschillende organisaties worden vaak uitgenodigd om tijdens de lezingen te spreken. Opdrachten zijn meestal verbonden met praktische industriële problemen en uitdagingen , waardoor studenten ervaring uit de industrie kunnen opdoen wanneer ze beginnen met het opbouwen van netwerken binnen de bedrijfswereld.

De voertaal in de opleiding is Engels en veel uitwisselings- en internationale studenten nemen deel aan de cursussen. Daarnaast worden uitwisselingsstudies in het buitenland aanbevolen voor de studenten. Er is veel samenwerking met andere universiteiten in Europa, Azië en Noord-Amerika .

Afgestudeerden werken doorgaans in technisch-economische ontwikkelings- en managementfuncties in bedrijven of andere organisaties. De afgestudeerden zullen expertise hebben in de ontwikkeling van nieuwe producten, snelle ontwikkeling en productisering. Ze zullen bekwaam zijn op verschillende gebieden van productbeheer , zoals strategische fit, waardemaximalisatie en het balanceren van de productportfolio, en ze kunnen hun kennis gebruiken bij het oplossen van uitdagende problemen in verschillende, vooral technologie-intensieve, industrieën.

Mogelijke titels zijn:

 • Product Manager
 • Product Data Manager
 • Product Development Engineer
 • Product Portfolio Manager
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder
Ga naar de website van de school