Master in management van toeristische bestemmingen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het hoofddoel van deze 60 ECTS-credits Master is het bieden van geavanceerd onderwijs in het strategisch management en marketing van bestemmingen en toeristische gebieden. Het programma richt zich specifiek op capaciteit, innovatie en leiderschap in de competitieve en duurzame ontwikkeling van toerisme, gebaseerd op de erkenning van de economische, sociale en culturele complexiteit en het belang ervan.

Het studieprogramma van deze mastercursus management van toeristische bestemmingen omvat dus conceptuele, analytische en kritische kennis over het beheer, de planning en het bestuur van bestemmingen, en hun promotie en communicatie met betrekking tot de belangrijkste trends die de huidige en toekomstige evolutie van vrije tijd bepalen en mobiliteit in hun productieve en ondernemende dimensie, evenals sociale fenomenen.

Het nationale kwaliteitsbureau heeft dit programma geaccrediteerd:

Samenwerkende instellingen

 • Wetenschap en technologie Park voor toerisme en vrije tijd van Catalonië
 • Federació d'Empresaris d'Hostaleria I Turisme de la província de Tarragona (FEHT)
 • Patronat de Turisme de la Costa Daurada
 • Catalaans Bureau voor Toerisme

specialiteiten

Er zijn twee specialisaties die in het tweede semester worden onderwezen:

 • Beheer en beheer van bestemmingen: in het Engels
 • Marketing en branding van bestemmingen: in het Spaans

Externe praktijken

Stages zijn een optioneel vak dat zowel online als face-to-face beschikbaar is. Ze kunnen worden gemaakt bij de Tourism Board, in culturele instellingen, toeristische bedrijven die nationaal of internationaal kunnen zijn, wat betekent dat de student het in hun land van herkomst kan doen.

De faculteit Toerisme en Aardrijkskunde heeft een lange traditie in het beheren van de stages van hun studenten.

127452_photo-1519922639192-e73293ca430e.jpgJacek Dylag / Unsplash

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden in de universitaire masteropleiding Management of Tourism Destinations zijn in staat om te werken in:

Veld 1:

 • Planner en strategisch manager van toeristische bestemmingen; Manager van bestemmingen; Manager van Destination Development en Quality Plans; Directeur van bestemmingsprogramma's en technicus voor toerismeplanning

Veld 2:

 • Corporate directeur van organisaties, manager van non-profit organisaties in toerisme; Director of Business Tourism Group (hotelketen, bemiddeling, vrijetijdsbedrijven, ...); Directeur Toerisme Bedrijf en Directeur Toerisme Afdeling in een Business Group

Veld 3:

 • Directeur van het toeristisch product; Manager van specifieke producten en technicus voor productontwikkeling van toeristen

Veld 4:

 • Operationeel directeur; Director of Information, Promotion and Tourism Commercialization; Productdirecteur in een organisatie; Directeur van managementgebieden.


De onderzoeksgebieden die de mastergraad tracht te dekken zijn de volgende:

Veld 1:

 • RDI manager; Consultant / adviseur en analist.

Veld 2:

 • Hoogleraar / onderzoeksassistent; Hoogleraren die toerisme op verschillende niveaus onderwijzen met een sterk internationaal perspectief en onderzoekers erkend door de academische structuur, artsen.

Toelating

De toegang tot de Master's Degree kan worden verleend aan universitair afgestudeerden in Toerisme, Aardrijkskunde, Regionale Planning, Economie, Business Management, Sociologie en Communicatie of iets dergelijks.

De universitaire master in management van toeristische bestemmingen is bedoeld voor studenten die willen worden opgeleid in het regionale management van toerisme, met een bijzondere focus op lokale toerismesystemen (bestemmingen), met behulp van innovatieve concepten, technieken en instrumenten die zijn afgeleid van fundamentele vooruitgang in toerisme studies in het afgelopen decennium, en succesvolle cases en de ervaring van toonaangevende onderzoekers en professionals op mondiaal niveau.

Specifieke documentatie

Naast de verplichte algemene documentatie die vereist is voor pre-inschrijving voor het programma, moet u een bewijs van het Engelse niveau voorleggen dat hoger is dan vereist (B.2).

Optioneel kunt u ook het volgende indienen:

 • Bewijs van werkervaring op het gebied van toerisme.
 • Bewijs van aanvullende training met betrekking tot de inhoud van de masteropleiding (cursussen, seminars of andere opleidingsactiviteiten).
 • Bewijs van relevante verblijven in het buitenland van minimaal 12 weken in Engelssprekende landen (voor Spaanstaligen) of Spaanstalige landen (voor niet-Spaanstaligen).

Selectiecriteria

 • Geschiktheid van de graad: maximaal 10 punten, volgens de volgende volgorde:
  • Afgestudeerden in de studierichting Toerisme, Aardrijkskunde, Regionale planning, Economie, Bedrijfskunde, Sociologie, Communicatie of soortgelijke gebieden: tot 10 punten,
  • Anderen: 0 punten.
 • Evaluatie van het academisch verslag van de graad: tot 4 punten.
 • Werkervaring op het gebied van toerisme: tot 4 punten.
 • Engels niveau, superieur aan dat vereist (B.2): maximaal 2 punten.
 • Aanvullende opleiding (mogelijk geaccrediteerd) gerelateerd aan de inhoud van de masteropleiding: maximaal 2 punten.
 • Relevante verblijven in het buitenland (van minimaal 12 weken, geaccrediteerd) in Engelssprekende landen of Spaanstalige landen: maximaal 2 punten.

Als echter niet alle aangeboden plaatsen worden bezet en u voldoet aan de toegangs- en toelatingsvoorwaarden, kunt u worden toegelaten zonder dat uw verdiensten in aanmerking worden genomen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment.

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment. Lees Minder
Tarragona , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona + 11 Meer Minder