Master in macromoleculaire materialen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma Macromoleculaire materialen biedt studenten de uitgebreide tools die nodig zijn om de relaties tussen moleculaire structuur en macromoleculaire en materiaaleigenschappen te begrijpen. Met deze vaardigheden zullen afgestudeerden toekomstige materialen ontwikkelen voor geavanceerde gezondheidszorg, energieproductie, groene verpakkingen, oppervlaktecoatings en tal van andere toepassingen. Afgestudeerden kunnen carrièremogelijkheden verwachten in de academische wereld, onderzoeksinstituten en een breed scala aan industrieën.

scientist, molecular docking, female scientist

Macromolecular Materials bij KTH

Studenten in de masteropleiding Macromolecular Materials leren over het ontwerp, de synthese, de karakterisering, de productie en de ontwikkeling van polymeer- en vezelgebaseerde materialen. De studenten kunnen vragen beantwoorden over de keuze van grondstoffen (hernieuwbaar versus fossiel), keuze van productieprocessen, materiaalcombinaties en fabricagemethoden om de gewenste eigenschappen van het eindproduct te bereiken. Er wordt grote nadruk gelegd op milieukwesties, zoals milieuvriendelijke materiaalproductie en de ontwikkeling van duurzame materialen.

Het programma biedt een solide basis in de chemie en fysica van organische materialen, evenals hun connectie met real-life toepassingen. Dankzij een breed scala aan cursussen kunnen studenten hun opleidingsprofiel aanpassen, zodat ze zich kunnen concentreren op individuele interessegebieden. Het programma zorgt ook voor uitstekende laboratoriumvaardigheden en is nauw verbonden met het onderzoek van de afdeling Vezel- en polymeertechnologie. Vaardigheden zoals probleemoplossing en projectwerk worden ontwikkeld en verbeterd in veel van de cursussen, evenals mondelinge en schriftelijke presentaties.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Engineering Sciences in Chemistry, Biotechnology and Health (bij KTH ).

Degree-project

Een masterproject vindt plaats tijdens het laatste semester, het is het hoogtepunt van het academische programma en wordt meestal uitgevoerd aan de KTH , in een onderzoeksinstituut, bij een bedrijf of in het buitenland. Onderwerpen die eerder tijdens het proefschrift zijn onderzocht, zijn onder meer voorspellingen van de levensduur van commodity-plastics, microplastics, ontwerp van biobased lijmen, synthese van duurzame polymeren, vezel-oplossingsinteracties, nanocomposieten, 3D-printen en materialen voor biomedische toepassingen.

Behandelde onderwerpen

Polymeerchemie en -fysica, biovezelchemie, pulp- en papierchemie en -technologie, duurzame materialen, polymere materialen, vezeltechnologie, biomedische materialen.

Gezamenlijke masteropleiding Polymer Technology

Het programma kan ook worden bestudeerd als een gezamenlijk masterprogramma Nordic Five Tech, met een track in Polymer Technology. Dit double degree-programma omvat een jaar studie aan twee van de beste technische universiteiten in de Scandinavische landen en wordt afzonderlijk toegepast.

Carrière

Carrièremogelijkheden voor studenten van dit programma zijn breed en internationaal. Geavanceerde vaardigheden in zowel vezel- als polymeertechnologie gecombineerd met een duidelijke focus op het milieu vormen een uitstekende basis voor verschillende carrières in de industrie, overheidsinstanties en de academische wereld en afgestudeerden van het masterprogramma zijn zeer aantrekkelijk voor veel verschillende industrieën, zoals de papier- en bosindustrie, kunststoffen , medische technologie, farmaceutische, coating- en lijm- en verpakkingsindustrie. Materiële expertise is ook nodig in veel andere sectoren, variërend van transport tot elektronica.

Afgestudeerden van het programma zijn te vinden in de traditionele Zweedse industrie, in kleine startende bedrijven, adviesbedrijven, overheidsinstellingen, onderzoeksinstituten en universiteiten. Afgestudeerden van de programma's zijn doorgestroomd naar functies bij Stora Enso, Holmen, Volvo Cars, IVL, AstraZeneca, Becker, Scania, Nynäs, BillerudKorsnäs, ABB, Medtronic, GE Healthcare, Pfizer, PRV en RISE. Afgestudeerden van het programma werken in al deze sectoren en zijn ook goed geplaatst om als promovendus verder te studeren.

De behoefte aan afgestudeerden met de competentie die het programma biedt, zal uitstekend blijven en zal naar verwachting in de toekomst toenemen.

Na het afstuderen

Projectleiders voor ontwikkeling en productie, onderzoeks- en ontwikkelingsingenieurs, kwaliteitsbewakingsingenieurs, consultants, projectmanagers, promovendi, productspecialisten of procesingenieurs.

"Een buitengewone ingenieur worden is mijn droom sinds ik een kind was. KTH staat bekend als de bakermat van de ingenieurs in Europa, dus ik besloot naar KTH te komen om mijn studie voort te zetten en dichter bij mijn droom te komen."

Siyuan uit China

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Macromolecular Materials zijn:

 • 3 Goede gezondheid en welzijn
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

Studenten in het programma leren hoe ze milieuvriendelijke materialen kunnen onderzoeken, ontwerpen en produceren die veel synthetische materialen zullen vervangen die momenteel in de samenleving worden aangetroffen. Weefsels op basis van nanocellulose kunnen bijvoorbeeld veel textielmaterialen op synthetische basis vervangen. Als zodanig zal het bijdragen aan een gifvrije samenleving de gezondheid en het welzijn van de mensheid verbeteren.

Studenten in het programma leren hoe ze veerkrachtige materialen kunnen bouwen voor gebruik in infrastructuur (bijvoorbeeld composieten, thermoplasten en geformuleerde producten). Bovendien leren studenten hoe ze inclusieve en duurzame industrialisatie kunnen bevorderen door milieuvriendelijke materialen te ontwikkelen, die innovaties in de ontwikkeling van industriële materialen bevorderen.

Bij een studie in vezel- en polymeertechnologie gaat het natuurlijk om verantwoord materiaalgebruik en duurzame productie. Dit heeft met name betrekking op de ontwikkeling van nieuwe materialen met superieure eigenschappen, wat leidt tot een lager verbruik van materialen, een langere levensduur en overwegingen van end-of-life scenario's voor materialen.

Faculteit en onderzoek

Het onderzoek aan de School of Engineering Sciences in Chemistry, Biotechnology and Health omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals de ontwikkeling van zonne- en brandstofcellen en andere milieuvriendelijke energiebronnen, hoe kernafval op een veilige manier kan worden opgeslagen, het ontwerp van nieuwe polymeren voor gebruik in de medische industrie, hoe metalen oppervlakken te beschermen tegen corrosie, het gebruik van natuurlijke materialen in nieuwe producten, en hoe wrijving verklaard kan worden op moleculair niveau, naast vele andere onderzoeksprojecten.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Macromolecular Materials

Een bachelordiploma, dat overeenkomt met ten minste 180 ECTS-studiepunten, in scheikunde of een nauw verwant onderwerp, inclusief cursussen in:

 • Scheikunde of een nauw verwant onderwerp dat overeenkomt met ten minste 50 studiepunten.
 • Wiskunde, numerieke analyse en informatica met een minimum van 20 studiepunten.
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Macromolecular Materials

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • Aanbevelingsbrief
 • TMMMM Samenvattingsblad 2021
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder