Master in maatschappij, communicatie en media (SCM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Society, Communication and Media (SOCOME) is een tweejarig afstudeerprogramma, dat studenten de kennis en analytische vaardigheden biedt op het gebied van mediastudies en sociologie. Het programma helpt studenten de rol van massamedia en sociale media in hedendaagse samenlevingen te begrijpen en te analyseren. Afgestudeerden zullen vertrouwd raken met de kennis van klassieke en actuele theorieën van de massamaatschappij, massamedia en sociale media, die essentieel zijn voor toekomstige deskundigen in het veld. Bovendien zullen afgestudeerden een grondige kennis verwerven van de methodologieën en toepassingen in de studie van media en maatschappij. Naast het bieden van een solide achtergrond in theoretische kennis en methodologie, benadrukt het programma de ontwikkeling van kritisch denken en praktische vaardigheden van studenten op het gebied van empirisch sociaal onderzoek. Dankzij het brede scala aan competenties die tijdens hun studie zijn verworven en verdiept, worden afgestudeerden zeer gewaardeerde experts in vele beroepen op het gebied van de media-industrie, public relations, toegepast sociaal onderzoek, openbaar bestuur, lokaal en wereldwijd bestuur, NGO's, denktanks , politieke partijen en academia.


Meer informatie over het programma is beschikbaar op http://studyatiss.fsv.cuni.cz/master-society-communication-media/. Vragen kunnen worden gemaild naar: admissions@fsv.cuni.cz of hynek.jerabek@fsv.cuni.cz.


Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Naast de aanvraag moeten de volgende documenten worden verstrekt:

  1. Een cv in het Engels;
  2. Kopie van het bachelordiploma of bevestiging van lopende studies in het academisch jaar dat die studies zullen worden afgerond;
  3. Lijst met academische resultaten van een afgeronde bacheloropleiding (samenvatting van cijfers en academische resultaten);
  4. Een motivatiebrief;
  5. Bewijs van Engelse taalvaardigheid (bijv. TOEFL, IELTS, CAE, CPE of vergelijkbare documenten - alleen van belang voor niet-moedertaalsprekende Engelssprekenden).

Alle kandidaten moeten hun Bachelor-opleiding voltooien voordat ze het programma beginnen te bestuderen. De toelatingscommissie gebruikt een classificatiesysteem van de punten 1 - 100, op basis van de ingediende documenten. De limiet voor het accepteren van aanvragers wordt bepaald door de decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van Charles University.


Voorwaarden voor toelating

Toelating tot de masteropleiding wordt bepaald door het voltooide voortgezet onderwijs dat wordt bevestigd door een einddiploma. Toelating tot post-bachelor-studies (masteropleiding) wordt eveneens bepaald door het voltooide onderwijs in elk type studieprogramma.

Verificatie methode:


Career Prospect

De afgestudeerde heeft kennis van de huidige media en sociologische theorieën, evenals kwalitatieve en kwantitatieve methoden die van toepassing zijn op empirisch onderzoek in sociologie en mediastudies. Ze kunnen ook sociologisch of media-onderzoek voorbereiden, leiden en implementeren. Het programma heeft de afgestudeerde voorbereid op een breed scala aan beroepen in een bureau of een toegepaste onderzoeksomgeving, of het nu gaat om non-profit, profit of publieke sector. De afgestudeerde kan verschillende posities aannemen, variërend van een massamedia-analist of een public relations-vertegenwoordiger. De afgestudeerde is ook bereid verder te studeren in sociologie of mediastudies in de Tsjechische Republiek of in het buitenland.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder