Master in logistiek en supply chain management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Master in logistiek en supply chain management van de universiteit van Luxemburg in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology Center voor transport en logistiek (MIT CTL) is voor jou!

Waarom logistiek en supply chain management studeren aan de LCL?

 • Verscheidenheid aan mogelijkheden voor onderzoekssamenwerking en doorgroeimogelijkheden voor afgestudeerden aangeboden door Luxemburg - een belangrijk Europees en internationaal financieel centrum en de thuisbasis van vele hoofdkantoren en logistieke bedrijven.
 • Focus op logistiek, supply chain en financiën vanuit een Luxemburgs perspectief.
 • Concentreer u op analytisch probleemoplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten in supply chain management.
 • Ervaar het succesvolle MIT Supply Chain Management-curriculum.
 • Profiteer van het netwerk MIT Global Supply Chain en Logistics Excellence (SCALE).
 • Sluit je aan bij de interdisciplinaire omgeving van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën.
 • De multiculturele omgeving en het klassenlichaam bevorderen de aanpak van teams.
 • Individueel toezicht dat actieve participatie door studenten bevordert.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Programma hoogtepunten

MIT SCALE interactie
3 weken durend programma aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston met studenten uit de centra van het MIT SCALE Network.

Zakelijke interactie
Masterproef over het onderzoek met een lokaal partnerbedrijf.

Focus op management
Expertise in innovatieve managementstrategieën.

Diploma uitreiking
Master diploma van de Universiteit van Luxemburg

Netwerken
Word lid van een netwerk van 1.000 andere MIT SCALE-alumni die over de hele wereld werken en de alumnigroep van de Universiteit van Luxemburg.

Carrièremogelijkheden

De Master in Logistics en Supply Chain Management van de Universiteit van Luxemburg geeft je de juiste tools om je carrière verder te brengen.

97924_Students1.jpg

Netwerkkansen

Kansen voor studenten om te netwerken met wervingsbureaus zijn talrijk:

 • De masterproef is geschreven in samenwerking met een bedrijf. dit omvat regelmatig vergaderen en samenwerken met zijn team.
 • 'Interne' netwerkmogelijkheden: onze studenten volgen een breed scala aan evenementen, van seminars over bedrijven tot bedrijfsbezoeken en conferenties gedurende het hele jaar.
 • "Externe" netwerken: Luxemburg is een geweldige plek om te netwerken en we moedigen onze studenten aan om deel te nemen aan de vele netwerkevenementen die door instellingen of zakelijke spelers worden georganiseerd.
 • Universitaire en facultaire diensten: de universiteit van Luxemburg biedt full-service loopbaancentra en de faculteit heeft tal van zakelijke partners die geïnteresseerd zijn in het inhuren van afgestudeerden.
 • MIT SCALE netwerk / alumni: als leden van het MIT SCALE-netwerk hebben onze studenten toegang tot het MIT SCALE-alumni-netwerk, hun bronnen en evenementen.

Houd er rekening mee dat meer dan 80% van de MIT SCALE-afgestudeerden een baan hebben bij het afstuderen!

Bovendien hebben niet-EU-afgestudeerden na hun afstuderen een tweejarige verlenging van het visum voor het vinden van een baan in het veld.

97922_Library.jpg

Welke carrièrekansen?

Supply chain management is de ruggengraat van veel bedrijven. Ons programma zal de deur openen naar een schat aan werkgelegenheidskansen:

 • in elke sector van de economie (zoals detailhandel, transport, farmacie en productie);
 • bij een breed scala van organisatietypes (zoals bedrijven, overheidsinstellingen of non-profitorganisaties); en
 • op elk niveau van de organisatie (van bedrijfsanalist helemaal tot CEO).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder