Master in lichtontwerp en -beheer

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Het professionele parttime programma is een op design gebaseerde master in lichtontwerp aangeboden door de Wismar University of Applied Sciences: Technology, Business and Design (Duitsland).

Het doel van onze professionele masteropleiding (in het Engels gegeven) is om verlichtingsontwerpers van over de hele wereld uitgebreid op te leiden. De hoog aangeschreven kwalificaties en vaardigheden die door deze graad zijn opgedaan, bieden afgestudeerden de mogelijkheid om op veel aanverwante gebieden te werken. Studenten worden aangemoedigd om de artistieke, fysieke en psychologische aspecten van verlichting te onderzoeken met behulp van creatieve en autonome methoden. Dit moet worden gedaan met inachtneming van zowel het menselijk welzijn als de normen van duurzame architectuur.

De combinatie van 'Lighting Design' en 'Design Management' biedt studenten de creatieve en technische kennis om verlichtingsontwerpprojecten te beheren, evenals de economische en marketingaspecten die nodig zijn om kantoren professioneel te beheren. Studenten zullen marktanalysetools en de strategische managementbenadering begrijpen. Ontwerpbeheer omvat ook de visie op ontwerp als onderdeel van de waardeketen van de klant.

Het internationale masterprogramma combineert studeren in je eigen tijd met seminarweken die eens per semester in Wismar, Berlijn en Bangkok worden georganiseerd. De seminarweken zijn ontworpen rond lezingen, presentaties, workshops en excursies naar verlichtingsfabrikanten en lichtinstallaties. Het instructiemedium is Engels, zodat het programma open blijft voor alle geïnteresseerden van over de hele wereld.

Het studieprogramma is gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring in het onderwijzen van lichtontwerp hier in Wismar en heeft het bewijs van accreditatie ontvangen van de Duitse autoriteit.

Na succesvolle afstuderen ontvangen studenten het internationale diploma 'Master of Arts (MA)'.

Lichtcampus 2019

212 deelnemers uit 19 landen over de hele wereld bezochten de Lichtcampus 2019 in Wismar. Gehost door de Master Degree Courses of Architectural Lighting Design van de University of Applied Sciences in Wismar, ontmoetten academici, professionals en vertegenwoordigers van de industrie elkaar om de middeleeuwse stad te verlichten.

Accreditatie van het Master Lighting Design

Het deeltijdprogramma 'Master Lighting Design - Architectural Lighting and Design Management' werd in december 2014 met succes geaccrediteerd door het Centraal Evaluatie- en Accreditatiebureau (ZEvA). Een commissie van externe experts inspecteerde het masterprogramma dat loopt sinds 2012. De commissie bestond uit van vertegenwoordigers van andere universiteiten (twee hoogleraren op het gebied van lichtontwerp) en aanvullende lichtontwerpdeskundigen. Tijdens de inspectie ter plaatse werden de cursusleider prof. Dr. Römhild, enkele leden van het internationale docententeam en een aantal huidige studenten van het programma geïnterviewd om het curriculum en de lesmethoden te evalueren. Verder zijn de studieorganisatie en al het lesmateriaal gecontroleerd en besproken. Het programma biedt een unieke combinatie van modules voor lichtontwerp en beheer. De Master's degree stelt alle afgestudeerden in staat om een Ph.D.

Bovendien is de master Professional Studies Lighting Design- Architectural Lighting and Design Management goedgekeurd door het State Center for Distance Learning (ZFU) (168 816 goedkeuring nr.).

Studeren en netwerken

De 'blended learning'-benadering biedt een unieke kans om niet alleen de hoogste niveaus van kennis en vaardigheden te verwerven, maar helpt ook om vanaf het begin van het masterprogramma een sterk netwerk op te bouwen. De seminarweken, workshops, excursies en groepsprojecten zijn ontworpen om in staat te zijn om samen te werken met andere studenten, professoren en professionals. Het unieke van dit masterprogramma is het stimuleren van sociale en professionele netwerkopbouw tussen de studenten en dit tegelijkertijd te doen met de docenten, professoren en professionals uit de verlichtingsindustrie.

We zijn trots op het feit dat onze studenten afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld en verschillende educatieve achtergronden hebben op gebieden als architectuur, interieurontwerp, theater, mode, elektrotechniek en psychologie om er maar een paar te noemen. Zo'n gevarieerd studentenplatform biedt een gezonde omgeving voor het uitwisselen van kennis, vaardigheden en werkervaringen, en biedt tegelijkertijd een geweldige kans om te leren over nieuwe culturen, tradities, eten en talen.

In de loop der jaren is de meest voorkomende opmerking van de klasgenoten hoeveel ze hebben genoten van het samenwerken en het vormen van vriendschappen en levenslange banden. Ze geven vaak aan hoe hun interacties met het studieprogramma hen hielpen bij het ontwikkelen van hun soft skills. Dergelijke netwerken en vriendschappen bieden zowel tastbare als immateriële voordelen. Studenten leren werken in groepen en teams, werken samen met elkaar en professionals, maar doen ook waardevolle ervaringen en contacten op voor de toekomst.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Lees meer

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Lees Minder
Wismar , Bangkok , Berlijn , Kopenhagen , Barcelona + 4 Meer Minder