Master in leiderschap en Human Resources Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Invoering

109610_Clipboard01.jpg

De cursussen van de Master in Leadership en Human Resources Management worden gegeven aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FLSH) van Saint-Joseph University (USJ), Human Sciences Campus, gelegen aan Damascus Road, in het hart van Beiroet.

De onderwijstalen zijn Frans, Engels en Arabisch. Elk van deze talen wordt gebruikt, volgens het curriculum en de onderwijseenheid.

De training wordt verzorgd door meer dan 20 docenten-onderzoekers en professionals uit Libanese en buitenlandse ondernemingen. Bovendien worden externe sprekers die afkomstig zijn van de meest prestigieuze universiteiten wereldwijd, namelijk de Franse, op regelmatige basis uitgenodigd.

De master in leiderschap en HRM, is een pioniersdiploma op zijn gebied in Libanon en biedt training sinds het werd opgericht door de USJ in 1997. Sinds die tijd trainde het de meerderheid van de HR-managers en professionals die in Libanon actief zijn, evenals de Midden-Oosten en de Golfgebieden. Onder de afgestudeerden bevinden zich de HR-managers van verschillende prestigieuze Libanese en multinationale ondernemingen.

Bezoek de pagina Master in Leadership en Human Resources Management op de website van Saint-Joseph University of Beirut voor meer informatie!

Het programma

De studenten van de Master kunnen kiezen tussen 2 curricula, de Franse taal of de Engelse taal.

De master in leiderschap en personeelsbeheer bestaat uit 100 European Credit Transfer System (ECTS) als cursusvereisten naast een 20 ECTS-scriptie. De lessen worden normaal gesproken drie middagen per week gegeven, naast enkele intensieve sessies van de hele dag. Het programma is erop gericht HR-professionals te voorzien van de nodige kennis en de knowhow om te beantwoorden aan de behoeften van de markt.

Onder andere cursussen omvat het programma:

 • Leiderschap
 • Organisatorisch gedrag en analyse
 • Teammanagement op de werkplek
 • Gezondheid, veiligheid en welzijn.
 • Prestatiemanagement
 • Strategische personeelsplanning
 • Compensatie en Benefits Management
 • Wet arbeid en sociale zekerheid
 • Selectie- en rekruteringsproces
 • Softwareprogramma's voor HRM
 • Verandermanagement

Lees meer over studeren als internationale student bij USJ op deze link: https://www.usj.edu.lb/sri/index_en.php

Bedrijfsstage

De stage is geïntegreerd in het academische curriculum van elke student; het heeft tot doel hem / haar in staat te stellen zijn / haar academische instrumenten, conceptueel en professioneel, in de praktijk om te zetten om zijn / haar professionele competenties te versterken.

Dubbel diploma

109611_Clipboard01df.jpg

In december 2018 tekende de Faculteit voor Kunsten en Geesteswetenschappen een overeenkomst van uitwisseling en dubbel diploma met de CELSA Sorbonne Université (L'École des Hautes études en sciences de l'information et de la communication) voor de Master in leiderschap en human resources management .

Sommige studenten worden jaarlijks geselecteerd om hun 2e jaar master in Frankrijk bij te wonen en hun master te ontvangen van zowel CELSA als USJ. De uitwisseling omvat ook hoogleraren en onderzoekers van CELSA-USJ.

109612_3.jpg

Toelatingseisen

De kandidaat moet minimaal een bachelordiploma in een specialiteit hebben. Hoewel er geen toelatingsproef is, moet de kandidaat blijk geven van een hoge mate van interesse in HR door een interview met de master-directeur. Professionele ervaring in het veld is een plus.

109613_4.jpg

Collegegeld en tarieven

De master in leiderschap en personeelsbeheer bestaat uit 120 ECTS. De kosten van het krediet variëren van jaar tot jaar; het is momenteel 178 $. Bijgevolg zijn de totale collegegeldprijzen 21.360 $. Verschillende vormen van financiële hulp zijn beschikbaar voor het totale of gedeeltelijke bedrag van het collegegeld.

Beurzen voor internationale studenten

Om zijn internationale erkenning te bevorderen, heeft USJ een fonds opgericht om de studies van internationale studenten te financieren en internationale mobiliteit te bevorderen. Zie verdere details: https://www.usj.edu.lb/sri/bourseint.html

Promovendi openen

Recent is een doctoraatscyclus in Leiderschap en Human Resources Management gestart en een aantal promovendi schrijft al hun scripties. Studenten met een hoog niveau van academische en professionele prestaties kunnen een doctoraatsstudie aanvragen. Acceptatie is gebaseerd op de studie van het dossier van de kandidaat.

Applicatie procedure

Aanvraagformulier op de website hier: https://www.usj.edu.lb/sri/bourseint_en.html

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance wit ... Lees meer

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance with the provisions of the private higher education that governs higher education in Lebanon. Lees Minder