Master in kwantitatieve economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MEP is gebaseerd op academische wetenschap en gericht op onderzoeksperspectief. De belangrijkste tendens van wetenschappelijke kennis in XX-XXI eeuwen is de drift naar complexe systemen en onderzoek naar stochastische processen. Het beïnvloedde onderzoeksmethoden, resultaten en begrip van de wetenschappelijke bestemming op zich. Economie als sociale wetenschap weerspiegelt deze tendens in de volle omvang. Zoals de beroemde econoom W. Baumol zei, werden de meest indrukwekkende resultaten sinds het begin van 1900 eerder bereikt in empirisch en toegepast onderzoek dan in theoretische nieuwheid.

Algemene wetenschappelijke trends hebben echter specifieke dimensies voor de economische wetenschap, in overeenstemming met het onderwerp en de methoden. Een andere beroemde econoom - A. Marshall - heeft de economie gedefinieerd als het omgaan met de normale werking van de menselijke samenleving; het bestudeert individuele en collectieve acties over het maken en gebruiken van een materiële basis van rijkdom. Het betekent de studie van rijkdom aan de ene kant en studie van een mens - van de andere kant.

5478_nov10.jpg

Tegenwoordig kwamen de economen diep genoeg in sociale fenomenen om zo een ingewikkeld effect te onderzoeken dat Marshall zich niet kon voorstellen. Ze bestuderen niet alleen gewone maar niet-sociale fenomenen; niet alleen materiaal, maar een immateriële basis van rijkdom. Het belangrijkste doel van economisch onderzoek van vandaag is om kwantitatieve relaties tussen economische variabelen te vinden. Economie heeft een zeer krachtige en gevarieerde wiskundige toolset als een kwestie van onderzoek op zich.

Het doel van de MEP "Quantitative Economics" is om hooggekwalificeerde analisten en onderzoekers op te leiden, die klaar zijn om geavanceerde tools te gebruiken voor theoretisch en toegepast onderzoek, zowel voor economische wetenschappen als analytics voor bedrijven, de maatschappij en het openbare beleid.

Samen met een specifiek ontwerp is het EP op maat gemaakt om te voldoen aan alle vereisten van de nationale onderwijsstandaard in het vakgebied "Economie".


Algemene geschiktheid

De MEP "Quantitative Economics" is open voor zowel buitenlandse studenten als afgestudeerden van de Russische instellingen voor hoger onderwijs (inclusief bachelor-afgestudeerden van NSU).

De deelnemer aan de MEP moet een onderwijsbreed diploma (certificaat of een soortgelijk document) hebben voor een programma op het niveau van een bachelordiploma of een specialistische kwalificatie. Er is geen formele beperking op het gebied van specialisatie. Er zijn echter voorwaarden voor deelnemers om aan het programma te voldoen.

5476_nov8.jpg


Collegegeld

De kosten van voltijdstudies voor de MEP Kwantitatieve Economie aan de Afdeling Economie van NSU in 2019-2020 zijn $ 4200 per jaar.


Accommodatie vergoeding

Het verblijfstarief in het studentenhostel is ongeveer $ 20 per maand.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Novosibirsk state university (Russia), located in the heart of Akademgorodok, is a world-famous research center of Siberian Branch of the Russian Academy of Sciences. Results of the research conducted ... Lees meer

Novosibirsk state university (Russia), located in the heart of Akademgorodok, is a world-famous research center of Siberian Branch of the Russian Academy of Sciences. Results of the research conducted by the university staff in the fields of nuclear physics, particle physics, biotechnology, the creation of nano-materials, laser systems of new generation, innovative methods of cancer treatment, are known all over the world. Lees Minder