Master in kwantitatieve economie en financiën (MiQE / F)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Factsheet MiQE / F

In onze factsheet vind je een overzicht van de belangrijkste informatie over de masteropleiding Quantitative Economics and Finance (MiQE / F).

 • Masteropleiding: Quantitative Economics and Finance (MiQE / F)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Programma start: Integratieweek, CW 36; Herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 1,5 - 2 jaar / 3 - 4 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: 2003, hervormd in 2010, 2012 en 2019
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: 1 oktober tot en met 30 april

Met een uitdagend curriculum biedt de masteropleiding Quantitative Economics and Finance hoogwaardig onderwijs in economie, econometrie en kwantitatieve methoden met een sterke focus op financiën.

Het programma combineert diepgaande kennis op het gebied van economie en financiën met state-of-the-art kwantitatieve methoden, waardoor het uniek is in Zwitserland. De MiQE / F leidt studenten op om uitdagende problemen in economisch beleid, financiën en de zakenwereld te analyseren en op te lossen. Kleine klassen zorgen voor inspirerende discussies en nauw contact met de onderzoeksgerichte faculteit. De MiQE / F is een uitstekende basis om door te stromen naar verantwoordelijke functies in de privésector of beleidsinstellingen, evenals voor zeer selectieve Ph.D. programma's wereldwijd.

Waarom kiezen voor MiQE / F aan de Universiteit van St. Gallen?

 • Internationaal studeren
 • Uitstekende carrièrevooruitzichten
 • Individueel studieprofiel
 • Diepgaande methodetraining en digitalisering
 • Direct contact met gerenommeerde faculteit
 • Integratief onderwijs

Doelen

 • Je ontwikkelt een diep begrip van economie en financiële theorieën.
 • Je verwerft sterke methodologische competenties met onderscheidende vaardigheden in econometrie, kwantitatieve methoden en machine learning.
 • MiQE / F bereidt je voor op economie in het "digitale tijdperk". U kunt grote gegevenssets verwerken, analyseren en interpreteren met verschillende tools en programma's.
 • Je weet hoe je je diverse vaardigheden kunt toepassen om gegevens te analyseren en complexe en uitdagende problemen uit de praktijk op te lossen.
 • Daarnaast worden uw management- en communicatieve vaardigheden getraind.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van pure bedrijfs- en economieprogramma's missen vaak een diepgaande opleiding in kwantitatieve methoden. Wiskundigen en statistici hebben vaak geen economische of financiële achtergrond. Als MiQE / F-afgestudeerde overbrug je deze kloof met je diverse vaardigheden.

Beleidsinstellingen en financiële instellingen en bedrijven in de particuliere sector worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe problemen die een zelfverzekerde toepassing van methoden en een diep begrip van economische processen en de financiële sector vereisen. MiQE / F-afgestudeerden zijn goed voorbereid op verantwoordelijke functies op het gebied van bankieren en financiën, advisering en verzekeringen. Dankzij de sterke methodologische opleiding zijn MiQE / F-afgestudeerden ook buitengewoon goed uitgerust om een academische carrière na te streven.

leerplan

MiQE / F bereidt studenten voor met een sterke focus op kwantitatieve methoden voor carrières en onderzoeksposities wereldwijd.

Duur en structuur

De MiQE / F is ontworpen als een voltijdse opleiding voor een standaardduur van 3 semesters. De studieperiode kan worden verlengd tot 8 semesters. In totaal verdien je 90 ECTS-credits, die zijn onderverdeeld in kernstudies, contextstudies en masterthesis. Het programma kan alleen worden gestart in het najaarssemester.

Core Studies

In de masteropleiding Quantitative Economics and Finance zijn de kernstudies onderverdeeld in drie delen: verplichte vakken, kernkeuzevakken en onafhankelijke keuzevakken.Het verplichte gebied omvat in totaal acht vakken, in de kernvakken micro- en macro-economie, financiën en methode cursussen. Het kerngebied van keuzevakken biedt een verscheidenheid aan specialisaties. Je moet 2 van de 5 kernvakken Financiën / Econometrie kiezen en 1 van de 3 kernvakken Economie. Daarnaast kunnen er nog meer cursussen worden geselecteerd uit het brede aanbod aan cursussen van MiQE / F en andere programma's. In het zelfstandige keuzevak kun je je studieprofiel verder aanscherpen.

Contextuele studies

Contextuele studies hebben tot doel de studenten, naast hun specifieke vakcompetenties, sociaal, historisch en cultureel bewustzijn te geven om hen te begeleiden op hun toekomstige paden. Het biedt ook vaardigheidscursussen aan, waarin je presentatie- en onderhandelingstechnieken of programmeertalen leert kennen. De contextuele studies worden aangeboden voor alle opleidingen op masterniveau.

Masterproef

In je masterproef ga je grondig in op een wetenschappelijke vraag. Je past de theorieën en empirie die je in de kerncursussen hebt geleerd rechtstreeks toe. De masterproef wordt gewogen met 18 ECTS-credits en moet in het Engels worden geschreven.

MiQE / F toelatingscriteria

 • Erkende graad met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 30 april

Studeer internationaal: Double Degree-programma's

We werken samen met gerenommeerde scholen over de hele wereld. Met onze Double Degree-programma's kun je internationale ervaring opdoen, je perspectief verbreden en je MiQE / F-diploma aanvullen met een tweede masterdiploma van vooraanstaande zakelijke universiteiten.

Let op: je kunt je pas aanmelden voor de volgende double degree-programma's als je bent begonnen met het MEcon-programma aan de Universiteit van St. Gallen. Het is niet mogelijk om direct te solliciteren op een van de volgende opleidingen.

 • Double Degree-programma met Stockholm School of Economics (SSE)
 • Double Degree Program DM2 Europe
 • CEMS-master in internationaal management (CEMS MIM)
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited