Master in kust- en maritiem beheer

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Coastal and Marine Management is een internationale, interdisciplinaire masteropleiding op het gebied van resource management. Het programma legt de nadruk op ideeën en methoden uit ecologie, sociologie, economie en bedrijfskunde. Studenten die het programma voltooien, hebben kennis van de diverse en waardevolle hulpbronnen van de kust en de zee, begrijpen hun huidige toestand en hebben hulpmiddelen en expertise verzameld om het duurzame gebruik van mariene hulpbronnen te stimuleren.

1

De cursustaal, inclusief al het onderwijs, is Engels. Het University Centre of the Westfjords biedt dit programma aan in samenwerking met de Universiteit van Akureyri. Lesgeven vindt plaats in Ísafjörður.


Toelatingseisen
De belangrijkste voorwaarde voor acceptatie is dat aanvragers een bachelordiploma hebben behaald; of het nu een BA, BSc of BEd is. De nadruk wordt gelegd op de aanvrager die hun redenen motiveert en uitlegt hoe zij het programma hopen te koppelen aan hun vooropleiding en ervaring. Op de website van het Universitair Centrum is een aanvraagformulier beschikbaar, zowel elektronisch als pdf.

3


Programmasamenstelling
Het CMM-programma bestaat uit 120 ECTS op masterniveau, waarvan 75 ECTS wordt verdiend door cursussen en 45 ECTS komt in de vorm van een scriptie.Alle cursussen worden achter elkaar gegeven en de termen / semesters zijn daarom niet duidelijk gemarkeerd. Het programma begint in het najaar met kerncursussen en in het voorjaar en de zomer worden keuzevakken aangeboden. Cursusschema .


Studenten kunnen hun studie specialiseren via de keuzevakken en met hun keuze van het scriptieonderwerp. De kern- en keuzevakken zijn samen goed voor 75 ECTS.
Het is studenten toegestaan keuzevakken te volgen aan andere universiteiten, mits vooraf goedgekeurd door de Master Programmacommissie.


Duur van het programma
Kust- en Zeemanagement is een intensief programma, dat een zomerterm omvat. Doordat de cursussen opeenvolgend achter elkaar verlopen, is het programma dicht opeengepakt en is er weinig manoeuvreerruimte. Cursussen zijn van 2 ECTS tot 8 ECTS en het duurt elk een tot vier weken om te voltooien. Studenten moeten ongeveer 25-alt = "30 uur werk voor elk ECTS toestaan; dat is 50-60 uur per week. Nadat de cursussen eind juni / begin juli zijn afgerond, is het tijd om met 45 ECTS te beginnen proefschrift. 45 ECTS komt overeen met 1,5 termijnen, zoals hierboven vermeld. Studenten worden aangemoedigd om hun proefschrift onverwijld na de laatste cursus te starten en hun proefschrift aan het einde van de herfstperiode in te dienen. Op deze manier is het mogelijk om de volledige masteropleiding in 18 maanden.


Studenten kunnen echter hun studieplanning aanpassen aan hun eigen behoeften; hoewel geïndividualiseerde studieplannen moeten worden uitgewerkt met de programmadirecteur en onder voorbehoud van goedkeuring van de mastercommissie.

2


Eindkwalificatie
Studenten studeren af aan de Universiteit van Akureyri met een MRM-graad (Master of Resource Management), met kust- en marien beheer als specialiteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University Centre of the Westfjords is a non-profit organisation established in March 2005. It has 40 founding members, including all of the country's institutions of higher education. The Centre ... Lees meer

The University Centre of the Westfjords is a non-profit organisation established in March 2005. It has 40 founding members, including all of the country's institutions of higher education. The Centre began operations in Vestrahús in Ísafjörður in January 2006. The same building houses offices of the Marine Research Institute, the Icelandic Fisheries Laboratories, and the Icelandic Snow Avalanche Research Centre, among others. The Westfjords Regional Development Centre is also located here, and all of the organizations represented in the building share common reception facilities. Lees Minder