Master in klinische psychologie voor individuen, gezinnen en organisaties (gegeven in het Engels)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelen

Het doel van de graad is om een nieuwe professionele psycholoog voor te bereiden die niet alleen in staat is om persoonlijke problemen van individuen, koppels en gezinnen aan te pakken, maar ook werkgerelateerde problemen, hun ontwikkeling in ondernemingen, instellingen en non-profitorganisaties. .

Naast colleges worden cursussen gekenmerkt door actief leren door middel van oefeningen, rollenspellen en groepswerk. Studenten krijgen de tools om in macro-sociale contexten te werken, om een bevredigend evenwicht tussen de behoeften van individuele empowerment en zakelijke doelstellingen te bevorderen, rekening houdend met de duurzame ontwikkeling van bedrijven in zowel nationale als internationale contexten.

In het bijzonder zullen zij voldoende worden voorbereid op het uitvoeren van een selectie van personeel, "team" en "één op één" coaching in bedrijven, instellingen en non-profit organisaties, om kwesties in verband met het beheer van het besluitvormingsproces aan te pakken , van communicatie en van de sociale vaardigheden van organisaties en instellingen. Studenten leren ook preventieve interventies te ontwerpen die niet alleen gericht zijn op individuen, koppels en gezinnen, maar ook op bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties.

Toelatingseisen

Toelating - Internationale studenten

Aanvragers moeten kennis hebben van het Engels dat overeenkomt met niveau B2, volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Aanvragers die het relevante certificaat niet bij de pre-aanvraag indienen, moeten worden gevraagd voor een Engelse taaltoets. Aanvragers moeten zich ook onderwerpen aan een individueel interview om te testen of ze voldoen aan de toelatingseisen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Lees Minder