Master in klimaatwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in Climate Science wordt aangeboden door het Bolin Centre for Climate Research en is, net als het centrum, van nature multidisciplinair. Het benadrukt de breedte van klimaatwetenschap en biedt een overzicht van klimaat- en omgevingsverandering op verschillende ruimtelijke en temporele schalen. Je zult kennis opdoen over de fysische en chemische processen die het klimaat op aarde bepalen, zowel op korte als op lange tijdschalen, en je wordt blootgesteld aan state-of-the-art kennis die van direct belang is voor de samenleving. Het programma heeft als doel inzicht en begrip te geven over klimaatverandering, de gevolgen daarvan voor ecosystemen en de samenleving, evenals inspanningen om de risico's te verminderen.

Programmastructuur

Het programma loopt over twee jaar en biedt in totaal 120 studiepunten hoger onderwijs (HP). Er zijn vier verplichte cursussen die 60 HP van een totaal van 120 HP uitmaken. Studenten kunnen dan kiezen tussen een 30 HP onderzoeksproject en 30 HP keuzevakken of een 45 HP onderzoeksproject en 15 HP keuzevakken om de andere 60 HP te vormen.

De vier verplichte cursussen zijn afkomstig van vier deelnemende afdelingen in het Bolin Centre for Climate Research en behandelen hoe het klimaatsysteem werkt, hoe het in de loop van de tijd is veranderd en hoe het de samenleving beïnvloedt:

  • Sociaal-ecologische systemen: uitdagingen en benaderingen
  • Wereldwijd klimaatsysteem
  • Polaire en alpiene omgevingen en klimaatverandering
  • Klimaatverandering in de geschiedenis van de aarde

De tweede helft van het programma bestaat uit een scriptie in een van de deelnemende afdelingen en nog een of twee keuzevakken. Voor meer informatie over de opties en cursussen, kunt u de website van het programma bekijken.

Carriere vooruitzichten

Het programma biedt een uitstekende basis voor een toekomstige carrière die verband houdt met klimaat- en milieukwesties in overheids- en andere organisaties, evenals onderzoek en onderwijs aan universiteiten.iceberg, ice, greenland dassel / Pixabay

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor's degree in Meteorology, Geoscience, Geology, Physical Geography, Chemistry, Physics, Biology, Mathematics, Environmental Science of Biogeoscience is vereist, inclusief ten minste 15 studiepunten hoger onderwijs in wiskunde of vergelijkbare kwantitatieve vakken. Ook vereist is kennis gelijkwaardig aan Zweedse bovenbouw cursus Engels B of gelijkwaardig aan een van de volgende toetsen; Cambridge CPE en CAE: Pass, IELTS: 6.0 (zonder deel van de test hieronder 5.0), TOEFL (op papier): 550 (met minimaal cijfer 4 op het schriftelijke testdeel), TOEFL (computer): 213, TOEFL (internetgebaseerd): 79.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder