Master in kernenergie (EIT InnoEnergy)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De gezamenlijke masteropleiding Kernenergie wordt aangeboden door vier Europese universiteiten via EIT InnoEnergy. Het programma leert de nucleaire ingenieurs van morgen hoe ze de belangrijkste technische, sociale en ecologische uitdagingen kunnen aanpakken waarmee de industrie vandaag en in de toekomst wordt geconfronteerd. Het programma gaat verder dan het traditionele nucleaire onderwijs en helpt de ingenieurs van morgen om kernenergie te begrijpen in de context van een diverse energiemix.

Nuclear powerplant in Belgium  Please mention me on Instagram: @Fredpaulussen or link to my website fredography.be  Thank you!

Kernenergie bij KTH

Kernenergie speelt een essentiële rol in de wereldwijde koolstofarme energiemix. Het is essentieel voor een succesvolle energietransitie - en het is een dynamische sector om een levenslange carrière in duurzame energie op te bouwen.

De masteropleiding Kernenergie verdiept je technische kennis en verbreedt je begrip van de bredere energiesector en de maatschappelijke, economische en ecologische gevolgen van kernenergie. Of het nu gaat om het leiden van het ontwerp van nieuwe reactortypes, het beheren van de veilige ontmanteling van oudere centrales, het ontwikkelen van innovatief nieuw beleid of het plannen van effectief afvalbeheer, dit kernenergieprogramma stelt u in staat om de uitdagingen aan te gaan waarmee de wereldwijde industrie wordt geconfronteerd.

Met cursussen die worden gegeven door experts uit de industrie, on-site werk en praktische oefeningen, en veldbezoeken, biedt het programma je ook ongeëvenaarde mogelijkheden om rechtstreeks in contact te komen met grote industriële spelers en onderzoeksinstituten. Meer dan de helft van uw tijd aan dit kernenergieprogramma wordt besteed aan industriële partners, waaronder Areva, EDF en Endesa en de CEA, een van de belangrijkste onderzoekscentra op het gebied van kernenergie in Europa.

Het tweejarige programma geeft je een grondige kennis van de nucleaire industrie en haar rol binnen het bredere energie-ecosysteem. Je krijgt de wetenschappelijke en technische opleiding van hoog niveau die nodig is om de technische complexiteit van de opwekking van kernenergie onder de knie te krijgen, evenals een opleiding in bedrijfs- en innovatiemanagement.

Het masterprogramma in kernenergie heeft sterke partnerschappen met alle toonaangevende spelers in de Europese nucleaire industrie die actief deelnemen aan het programma om ervoor te zorgen dat het actueel en relevant blijft voor uw behoeften - en die van henzelf. Waar toegestaan, zijn onze partners betrokken bij het ontwerpen van curricula, het selecteren van studenten, lesgeven en doceren, het hosten van stages, het ondersteunen van masterprojecten en het creëren van vacatures voor onze afgestudeerden. Je krijgt ook de mogelijkheid om met onze industriële partners in gesprek te gaan tijdens netwerkevenementen, gastcolleges en veldbezoeken.

Met dit programma kunt u de technische aspecten van de nucleaire industrie integreren met belangrijke milieu-, economische, regelgevende en sociale kwesties.

De masteropleiding Kernenergie is een internationaal programma voor een internationale industrie. Je gaat twee jaar lang samen met studenten van over de hele wereld aan twee verschillende universiteiten en een van Europa's toonaangevende business schools. Na het succesvol afronden van de opleiding en je masterproef ontvang je een dubbel diploma: een masterdiploma van twee van de volgende instellingen:

  • Master Material Science for Nuclear Energy, van Grenoble INP: Institute of Technology, Frankrijk
  • Master of Science, van KTH : Royal Institute of Technology, Zweden
  • Master of Science Nuclear Energy, van Université Paris-Saclay, Frankrijk
  • Master of Nuclear Engineering, van UPC: Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech, Spanje

Carrière

De nucleaire industrie is echt internationaal en vereist een mondiale mentaliteit. Het programma is een kans om te beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk door nauw samen te werken met medestudenten van over de hele wereld, terwijl de bedrijfsgerichte elementen van het curriculum onderzoeken hoe u kunt werken in en het managen van multiculturele teams.

Het programma geeft u een uitgebreid begrip van de belangrijkste kwesties rond kernenergie en opent een breed scala aan loopbaantrajecten, waaronder de belangrijkste gebieden van ontwerp en constructie, exploitatie en onderhoud, ontmanteling en afvalbeheer.

De sterke focus op zakelijke vaardigheden en innovatie stelt u in staat om direct leidinggevende en leidinggevende functies aan te nemen. Als alternatief is het programma de eerste stap naar je carrière in onderzoek en promotie.

“Ik ben er vast van overtuigd dat het oplossen van het energieprobleem de hoogste prioriteit van de mensheid is. Dit is een Gordiaanse knoop die moet worden geopend. Maar we kunnen niet meer problemen creëren ten koste van het oplossen ervan - daarom moet de oplossing duurzaam zijn. "

Chirayu Batra, MSc EMINE afgestudeerd, Nuclear Engineer International Atomic Energy Agency (IAEA)

EIT-label

Het EIT-label is een kwaliteitslabel dat door het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) wordt toegekend aan een KIG-onderwijsprogramma dat positief is beoordeeld door het EIT op de implementatie van het EIT-systeem voor kwaliteitsborging en leerverbetering (EIT QALE) en het toepassing van specifieke kwaliteitscriteria met de nadruk op de overkoepelende leerresultaten van het EIT (EIT OLO's), robuust onderwijs in ondernemerschap, sterk geïntegreerde, innovatieve 'al doende leren' curricula, internationale mobiliteit en outreach.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder