Master in juridische studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

LEGS - Legal Studies is een graad in de 2e cyclus - 2 jaar masterprogramma - volledig in het Engels, vormt afgestudeerden met sterke juridische vaardigheden die gekwalificeerd zijn voor juridische adviesfuncties in de internationale context (internationale organisaties, niet-gouvernementele organisaties, bedrijven) of met een internationale perspectief (nationale organisaties, ondernemingen). Het programma biedt studenten de theoretische en praktische vaardigheden om de internationale, transnationale en supranationale juridische instrumenten te interpreteren, toe te passen en te wijzigen vanuit een multilevel en vergelijkend perspectief.

LEGS is een internationaal programma voor zowel Italiaanse als buitenlandse studenten. Uitwisselingsprogramma's zoals Erasmus, Erasmus Mundus, Overzee worden sterk aangemoedigd en ondersteund.

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

  1. Het eerste internationale rechtsprogramma in Bologna, de zetel van het beroemde Studium Iuris opgericht door Irnerio, de "lamp van de wet".
  2. Drie verschillende sporen: wereldwijde en transnationale juridische cultuur; Recht, economie en financiën; Mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.
  3. Een multidisciplinaire benadering van de studie van het recht.
  4. Internationale klasse en faculteit en innovatieve onderwijsmethoden.
  5. Toegewijde studieperiode uitwisselingen en stages in het buitenland.

Toelatingseisen

Er zijn specifieke inschrijvingsprocedures voor elke opleiding. Gedetailleerde informatie over het aanvragen, collegegeld en deadlines vind je op href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/legal-studies/how-to-enrol

Studiebeurzen en subsidies

Universitaire studenten kunnen economische steun krijgen tijdens hun studies van de regio Emilia Romagna, de University of Bologna en andere externe instanties.

href = "https://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies

Collegegeld vrijstellingen

Kijk op onze website om te weten welke documenten vereist zijn om volledige vrijstellingen en speciale subsidies aan te vragen.

href = "https://www.unibo.it/TuitionFees

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Het Alma Mater Studiorum, de oudste universiteit in de westerse wereld, effent de weg voor innovatie door een steeds rijkere programmacatalogus, geavanceerd onderzoek en een constant en steeds breder ... Lees meer

Het Alma Mater Studiorum, de oudste universiteit in de westerse wereld, effent de weg voor innovatie door een steeds rijkere programmacatalogus, geavanceerd onderzoek en een constant en steeds breder internationaal perspectief. Lees Minder
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires , Modena , Dakar , Lissabon , Moskou , Mulhouse , Mumbai , Strasburg , Faro , Cádiz + 14 Meer Minder