Master in juridische en constitutionele studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De PGDip / MLitt in Juridische en Constitutionele Studies is een interdisciplinair programma waarin studenten een individueel afgestudeerd diploma met een primaire focus in de juridische geschiedenis of het internationale recht kunnen construeren, of een geïntegreerde, interdisciplinaire opleiding kunnen volgen.

De PGDip en MLitt in Juridische en Constitutionele Studies zijn interdisciplinaire programma's die gezamenlijk worden uitgevoerd door de Scholen voor Geschiedenis en Internationale Betrekkingen.

highlights

 • Studenten hebben de mogelijkheid om individueel en in kleine groepen samen te werken met internationaal toonaangevende wetenschappers op het gebied van juridisch, constitutioneel en historisch onderzoek.
 • De flexibele aard van het programma maakt het geschikt voor zowel degenen die willen gaan tot doctoraal onderzoek en voor degenen die willen slechts een jaar specialistische studie te nemen.
 • De verplichte modules rusten studenten op met kennis van verschillende theoretische benaderingen van recht, juridische geschiedenis en constitutionalisme, waarbij ze het verleden gebruiken om actuele problemen en controverses te onderzoeken en te onderzoeken.

Lesindeling

Meer dan twee semesters, studenten nemen zes modules onderwezen door een reeks van groeps-seminars, workshops, individuele gesprekken en begeleid onafhankelijke onderzoeks-projecten. De gespecialiseerde modules zijn ontworpen om flexibel genoeg te zijn om studenten in staat te stellen hun eigen gebieden van diepgaande studie te kiezen en individueel op maat gemaakte onderzoekstraining en begeleiding in te bouwen. Modulebeoordeling omvat cursussen; er zijn geen eindexamens voor dit programma.

MLitt-studenten zullen een proefschrift van 15.000 woorden onderzoeken en schrijven als hun laatste beoordelingsstuk.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Semester 1

In het eerste semester neemt u de volgende verplichte module:

 • The Idea of Law: introduceert fundamentele concepten, vragen en analytische kaders die relevant zijn voor juridisch, historisch en staatkundig onderzoek.

U kiest ook twee extra modules uit de onderstaande lijsten. Deze modules kunnen worden onderworpen aan een maximum aantal deelnemers (studenten zullen worden gevraagd om hun eerste en tweede keuzes aan te geven).

U kiest een van de volgende:

 • Benaderingen van juridische geschiedenis: een basis in bijzonder invloedrijke auteurs en werken aan de geschiedenis van het recht.
 • Benaderingen van het internationaal recht: onderliggende filosofische kwesties die voortvloeien uit de aard en de praktijk van het internationaal recht.

en een van:

 • Special Topic in Legal en Constitutionele Studies 1 (individuele studie op maat): gedetailleerd onderzoek en onderwijs binnen een gespecialiseerd gebied van keuze.
 • Bronnen en Bronkritiek: een inleiding tot middeleeuwse bronnen, geschikt voor degenen die van plan zijn om te werken aan middeleeuwse juridische geschiedenis.

De structuur en modules van Semester 1 kunnen worden gewijzigd voor deelname aan 2019.

Semester 2

In het tweede semester neemt u de volgende verplichte module:

 • Vergelijkende studies in juridisch en constitutioneel onderzoek: een forum voor studenten om zich te ontwikkelen, presenteren en schrijven over een bepaald vakgebied of onderwerp, gebaseerd op methodologische ideeën uit modules van Semester 1.
 • Speciaal onderwerp in juridische en grondwettelijke studies 2: biedt studenten de mogelijkheid voor gedetailleerd onderzoek en onderwijs binnen een gespecialiseerd gebied van hun keuze.

U kiest ook een extra module uit de onderstaande lijst. Deze modules kunnen worden onderworpen aan een maximum aantal deelnemers (studenten zullen worden gevraagd om hun eerste en tweede keuzes aan te geven).

U kiest een van de volgende:

 • Comparative Studies in Legal History: een forum voor studenten om zich te ontwikkelen, presenteren en schrijven over een bepaald vakgebied of onderwerp.
 • Global Constitutionalism: fundamentele training voor studenten die gespecialiseerd zijn in constitutionalisme.

Proefschrift

Scripties van studenten worden begeleid door leden van het onderwijzend personeel die advies geven over de onderwerpkeuze en begeleiding bieden tijdens het gehele onderzoeksproces. Het voltooide proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden moet worden ingediend tegen een in augustus gespecificeerde datum.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MLitt niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten in staat stelt een postuniversitair diploma te behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MLitt. Studenten kunnen zich aanmelden voor het uitvoeren van de PGDip in plaats van de MLitt vanaf het begin van hun aanvraag.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Juridische en Constitutionele Studies is ontworpen om studenten voor te bereiden op werk buiten het MLitt: doctoraal onderzoek in het veld; studeren voor een rechtendiploma; en werkgelegenheid in gebieden die breder verband houden met recht, juridische geschiedenis, mondiaal constitutionalisme en internationale betrekkingen.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate-diploma in een vakgebied.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV.
 • persoonlijke verklaring (optioneel).
 • een staaltje van academisch geschreven werk (2.000 woorden).
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

ILCR MLitt-beurs

Het Instituut voor Juridisch en Constitutioneel Onderzoek (ILCR) is van plan MLitt-beurzen aan te bieden op basis van academische verdiensten voor studenten die zich aanmelden voor de MLitt in Juridische en Constitutionele Studies.

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder