Master in internationale zaken en bestuur (MIA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Factsheet MIA

In onze factsheet vind je een overzicht van de belangrijkste informatie over de masteropleiding International Affairs and Governance (MIA).

 • Masteropleiding: International Affairs and Governance (MIA)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Start programma: herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 1,5 jaar / 3 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: 2003
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: 1 oktober tot en met 30 april

De masteropleiding International Affairs and Governance (MIA) vormt een aanvulling op het gevestigde bedrijfsperspectief van de HSG met onderdelen uit economie, recht en politicologie.

De MIA legt de nadruk op multi- en interdisciplinaire cursussen die evenveel gewicht toekennen aan onderwerpen in bedrijfskunde, economie, rechten en politieke wetenschappen en die gebruik maken van innovatieve onderwijsvormen. Concreet is het curriculum gestructureerd langs drie pijlers - thematisch, methodologisch en professioneel - voor een optimale balans tussen fundamentele kennis, empirische toepassingen en professioneel onderwijs.

Bovendien kunnen studenten een van de vier specialisatieclusters volgen:

 • Beveiliging en conflict
 • Democratie en bestuur
 • Bedrijfs- en openbaar beleid
 • Duurzaamheid en ontwikkeling

Praktijkgerichte aanpak

De MIA leert je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om complexe real-world problemen op een evidence-based en geïntegreerde manier te bestuderen. Er is een groot aantal praktijkgeoriënteerde functies zoals seminars, tutorials, case-based onderwijs en platforms voor actieve deelname zoals seminars, workshops, colloquia, labs en consultancycursussen.

Daarnaast kun je ook zogeheten "Practice Credits" verdienen door middel van stages bij bedrijven en openbare instellingen die bij je diploma horen.

Carriere vooruitzichten

De MIA bereidt je voor op een aantrekkelijke professionele carrière. Meer dan de helft van onze afgestudeerden werkt in de particuliere sector, bijvoorbeeld in het bankwezen en financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, adviesbureaus en andere multinationale ondernemingen. Aan de kant van de publieke sector is ongeveer 45% in dienst van federale, staats- en lokale overheden, ontwikkelingsagentschappen, internationale organisaties, de media, non-profitorganisaties en universiteiten en onderzoekscentra.

leerplan

Het MIA-curriculum combineert en integreert perspectieven uit de politieke wetenschappen, economie, bedrijfskunde en recht.

Taal / duur / studiepunten

De masteropleiding wordt in het Engels gegeven. Het duurt drie semesters en begint in het herfstsemester. In totaal moeten 90 ECTS als volgt worden behaald.

Kernpunten

De kernstudies (54 ECTS) zijn samengesteld uit verplichte vakken (30 ECTS), Core Electives (variërend van 16-24 ECTS) en Independent Electives (tot 8 ECTS).

Contextuele studies

Ons kernprogramma wordt aangevuld met de Contextual Studies (18 ECTS). Deze zijn samengesteld uit vaardigheden (0-6 ECTS) en concentraties (12-18 ECTS). Practice Credits of Campus Credits kunnen ook worden toegekend aan Contextual Studies.

Masterproef

De masterscriptie (18 ECTS) biedt een kans voor een grondige verkenning van een onderwerp naar keuze binnen het brede scala van International Affairs. Het gaat vergezeld van een MIA Thesis Colloquium.

Mate

«Master of Arts HSG in internationale zaken en bestuur»

MIA-toelatingscriteria

 • Erkende universitaire opleiding met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 30 april

Double Degree-programma's

Via een aantal zeer aantrekkelijke programma's werken we samen met gerenommeerde scholen voor Internationale Betrekkingen:

 • Sciences Po Parijs
 • De Fletcher School of Law and Diplomacy Boston
 • Yonsei Graduate School of International Studies Seoul
 • Universidad de los Andes Bogotá

Een Double Degree-programma geeft je de mogelijkheid om een uitstekende internationale ervaring op te doen. Als Double Degree-student breng je een jaar door aan de Universiteit van St. Gallen en een tweede jaar aan een van onze partnerinstellingen. Na afronding van twee studiejaren krijg je twee masterdiploma's. Als alternatief kunnen MIA-studenten een aanvraag indienen voor de CEMS - een eenjarige masteropleiding in International Management, een prestigieus gezamenlijk opleidingsprogramma dat wordt aangeboden door de Community of European Management Schools.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited