Master in internationale veiligheid en ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Center for International Studies and Development van de Jagiellonian University lanceert de derde editie van het MA-programma van studies in internationale veiligheid en ontwikkeling (ISAD).

Eerdere edities van ons programma trokken meer dan 200 aanmeldingen uit meer dan 30 landen en alle continenten. Op dit moment nemen bijna 60 studenten deel aan het ISAD-programma aan de Jagiellonian University . We zijn trots om aan te kondigen dat Jagiellonian University is gerangschikt als een van de TOP 6-universiteiten van QS University Rankings voor EECA 2020 (opkomend Europa en Centraal-Azië).

De internationale discussie over de meest verontrustende mondiale problemen van de moderne wereld, zoals het escalerende conflict in Iran, de Brexit en de gevolgen daarvan voor de Europese en mondiale economie, de Europese migrantencrisis, de dreiging van terroristische aanslagen, een nieuw coronavirus in China, zoals tonen, net als vele andere hedendaagse uitdagingen, de enorme vraag naar specialisten en strategen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling. Het geeft ook de noodzaak aan om het publiek bewust te maken van het verband tussen de aan ontwikkelingslanden overgedragen hulp en het gevoel van veiligheid in de samenlevingen van ontwikkelde landen.

Om op deze trends in te spelen en vanwege interesse in voorgaande jaren lanceert Jagiellonian University de derde editie van het MA-studieprogramma - International Security and Development. ISAD heeft tot doel creatief denken te bevorderen over complexe problemen van wereldwijde veiligheid en ontwikkeling, en studenten uit te rusten met analytische hulpmiddelen, taalkennis en intercultureel begrip. Het helpt ook om de professionele vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor het beheer van wereldwijde veiligheid en ontwikkeling in een internationale omgeving.

- Ons doel is om specialisten op te leiden die het belang van problemen van de moderne wereld begrijpen en er oplossingen voor zoeken. We willen strategen opleiden om acties te kunnen uitvoeren die ervoor zorgen dat de hulpprojecten op de juiste manier worden gericht, en dus op grotere stabiliteit in de internationale betrekkingen - benadrukt Marcin Grabowski, de directeur van ISAD-studies.

Het tweejarige programma biedt praktische en theoretische kennis van die gebieden dankzij Poolse en internationale wetenschappers. Academische cursussen worden in het Engels gegeven en daarnaast leren studenten de tweede, gekozen vreemde taal. Er zijn twee academische sporen (specialisaties): zowel internationale veiligheid als internationale ontwikkeling. Op het programma staan professionele stages en workshops met experts.

Gedurende het hele tweejarige programma (2020-2022) zijn er zes beurzen beschikbaar voor de topstudenten. Er zijn drie beurzen voor gedeeltelijke vrijstelling van vergoedingen in het eerste studiejaar en nog eens drie beurzen voor gedeeltelijke vrijstelling van vergoedingen in het tweede jaar - zie meer over beurzen die hier beschikbaar zijn .

De derde ISAD-les wordt gelanceerd in het academiejaar 2020/2021 en het wervingsproces begint in januari 2020. Lees meer over de programmastructuur en werving op onze website: www.isad.uj.edu.pl. We raden u ook aan om vertrouwd te raken met ons online prospectus .

ISAD als innovatief project kreeg de subsidie van het Poolse nationale centrum voor onderzoek en ontwikkeling (in het kader van het EU-operationele programma: kennis-onderwijs-ontwikkeling) en wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het Europees Sociaal Fonds.

Vind ons leuk en volg ons op Facebook !

Profiel van de afgestudeerde

Afgestudeerd aan ISAD is bereid om te werken in verschillende soorten instellingen en organisaties die zich bezighouden met veiligheid en ontwikkeling; zowel nationaal als internationaal, gouvernementeel en niet-gouvernementeel. De afgestudeerde heeft niet alleen substantiële kennis, maar ook een scala aan soft skills, nodig om te werken in een internationale omgeving en op verschillende niveaus van organisatie- en instellingsmanagement. Omdat we om effectieve communicatie geven, is onze afgestudeerde vloeiend in Engels en in de tweede taal - de taal van zijn keuze - communiceert op B2-niveau.

Kwalificatieresultaat

Kandidaten worden op de ranglijst geplaatst in volgorde vastgesteld op basis van het eindresultaat, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100, en als volgt berekend:

  • beoordeling van de motivatiebrief geschreven in het Engels (voorlopig afstudeerproject zal ook worden beoordeeld als onderdeel van de motivatiebrief) -maximaal van 50 punten,
  • punten toegekend voor referentieletters - maximaal 50 punten.

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten bedragen 22 USD (of 85 PLN, of 20 EUR). De vergoeding wordt apart betaald voor elke registratie en elke registratie heeft zijn eigen bankrekeningnummer toegewezen voor de betaling.

Collegegeld

  • collegegeld voor het eerste jaar: 4 000 EUR (ongeveer 4 550 USD)
  • collegegeld voor het tweede jaar: 4 000 EUR (ongeveer 4 550 USD)

Neem contact met ons op

Telefoon: 48 519 068 330

E-mail: isad@uj.edu.pl

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2 ... Lees meer

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2014 marked the 650th anniversary of this remarkable event. Since its very beginning, the Jagiellonian University has been an international institution. Poles, Ruthenians, Lithuanians, Hungarians, Germans, Czechs, the Swiss, the English, the Dutch, the French, the Spanish, Italians, and even Tatars studied here in the old days. Lees Minder