Word een agent van verandering: de 2e editie van MA in Internationale Veiligheid en Ontwikkeling (ISAD)

Jagiellonian University lanceert de tweede editie van het MA-programma met studies over internationale veiligheid en ontwikkeling (ISAD). Drie studenten die in 2019/2020 zijn ingeschreven, ontvangen beurzen die de collegegeldkosten gedeeltelijk dekken. De eerste editie van het programma werd uitgereikt door de prestigieuze beurs van het Poolse nationale centrum voor onderzoek en ontwikkeling. In 2018 was het programma zo aantrekkelijk, getuige meer dan 100 aanvragen uit meer dan 30 landen. Onder hen zijn 46 kandidaten begonnen aan hun studie aan de Jagiellonian University .

Programmabeschrijving

De internationale discussie over de meest verontrustende mondiale problemen van de moderne wereld, zoals de oorlog in Syrië, de moeilijke situatie in Oekraïne, de Europese migrantencrisis en de dreiging van terroristische aanslagen, toont de enorme vraag naar specialisten en strategen in het veld van veiligheid en ontwikkeling. Het geeft ook de noodzaak aan om het publiek bewust te maken van het verband tussen de hulp die wordt overgedragen aan ontwikkelingslanden en het gevoel van veiligheid van de samenlevingen in de ontwikkelde landen. Om op deze twee trends in te spelen, lanceert de Jagiellonian University de tweede editie van het MA-studieprogramma.

  • Internationale veiligheid en ontwikkeling. ISAD is gericht op het bevorderen van creatief denken over complexe problemen van wereldwijde veiligheid en ontwikkeling, en om studenten uit te rusten met analytische hulpmiddelen, taalkennis en intercultureel begrip. Het helpt ook om de professionele vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor het beheer van wereldwijde beveiliging en ontwikkeling in een internationale omgeving.
  • Ons doel is specialisten op te leiden die het belang van problemen van de moderne wereld begrijpen en oplossingen voor hen zoeken. We willen strategen opleiden om acties te kunnen uitvoeren die zorgen voor een gepaste targeting van hulpprojecten en dus voor meer stabiliteit in internationale relaties - benadrukt Marcin Grabowski, de directeur van ISAD-onderzoeken.

De tweejarige masteropleiding wordt gerund door zowel internationale experts als lezingen van de Jagiellonian University . Academische cursussen worden in het Engels gegeven en bovendien leren studenten de tweede, gekozen vreemde taal. Er zijn twee academische sporen (specialisaties): internationale veiligheid en internationale ontwikkeling. Het programma omvat professionele stages en workshops met experts.

Gedurende het hele tweejarige programma (2019-2021) zijn zes beurzen beschikbaar voor de beste studenten. Er zijn drie beurzen voor gedeeltelijke vrijstelling van vrijstelling in het eerste studiejaar en nog eens drie beurzen voor gedeeltelijke vrijstelling van vrijstelling in het tweede jaar.

De tweede ISAD-klasse wordt gelanceerd in het academische jaar 2019/2020 en het wervingsproces is gestart in januari 2019. Meer informatie over de programmastructuur en werving vindt u op onze website: www.isad.uj.edu.pl. We moedigen u ook aan om vertrouwd te raken met onze online prospectus .

Profiel van de afgestudeerde

Afgestudeerd aan ISAD is bereid om te werken in verschillende soorten instellingen en organisaties die zich bezighouden met veiligheid en ontwikkeling; zowel nationaal als internationaal, gouvernementeel en niet-gouvernementeel. De afgestudeerde heeft niet alleen substantiële kennis, maar ook een scala aan soft skills, nodig om te werken in een internationale omgeving en op verschillende niveaus van organisatie- en instellingsmanagement. Omdat we om effectieve communicatie geven, is onze afgestudeerde vloeiend in Engels en in de tweede taal - de taal van zijn keuze - communiceert op B2-niveau.

Kwalificatieresultaat

Kandidaten worden op de ranglijst geplaatst in volgorde vastgesteld op basis van het eindresultaat, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100, en als volgt berekend:

  • beoordeling van de motivatiebrief geschreven in het Engels (voorlopig afstudeerproject zal ook worden beoordeeld als onderdeel van de motivatiebrief) -maximaal van 50 punten,
  • punten toegekend voor referentieletters - maximaal 50 punten.

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten bedragen 22 USD (of 85 PLN, of 20 EUR). De vergoeding wordt apart betaald voor elke registratie en elke registratie heeft zijn eigen bankrekeningnummer toegewezen voor de betaling.

Collegegeld

  • collegegeld voor het eerste jaar: 4 000 EUR (ongeveer 4 550 USD)
  • collegegeld voor het tweede jaar: 4 000 EUR (ongeveer 4 550 USD)

Neem contact met ons op

Telefoon: 48 519 068 330

E-mail: isad@uj.edu.pl

Opleiding te volgen in:
  • Engels
Jagiellonian University

Zie 7 andere vakken van Jagiellonian University »

Laatst bijgewerkt op April 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2020
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
Free
Jagiellonian University lanceert de eerste editie van het graduate-programma van studies over internationale veiligheid en ontwikkeling. 24 studenten ingeschreven in 2018/2019 zullen gratis studeren dankzij de toekenning van he
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2020
Aanmeldingslimiet

okt 2020