Master in internationale betrekkingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in internationale betrekkingen

De masteropleiding in internationale betrekkingen (REL) biedt u een geavanceerd en hooggekwalificeerd onderwijs in politieke, wettelijke, economische en historische disciplines vanuit een mondiaal perspectief .

Terwijl je deze tweejarige leerervaring opdoet , krijg je de gelegenheid om een breed scala aan cursussen te volgen op academische gebieden, zoals internationaal recht, internationale instellingen, economie en regelgeving, geopolitiek, geschiedenis van internationale betrekkingen en gebiedsstudies.

Onze faculteit besteedt bijzondere aandacht aan het uitrusten van studenten met multidisciplinaire en veelzijdige kennis die cruciaal is voor hun toekomstige carrière. Vanuit dit perspectief waarderen we het vermogen om te werken met en te profiteren van verschillende disciplines in de sociale wetenschappen om ervoor te zorgen dat onze studenten toegang hebben tot de juiste tools om de grootste politieke kwesties van onze tijd aan te pakken.

Met dit doel in gedachten, vindt lesgeven plaats in kleine klassen , zodat u kunt communiceren en profiteren van een hechte en vruchtbare samenwerking met onze faculteitsleden.

Cursussen zijn bedacht om leidende benaderingen van analytische en methodologische standaarden uit te pakken en je zult worden aangemoedigd om een gevoel van onderzoek, kritiek en argumentatie te ontwikkelen. Onze master studenten hebben toegang tot de prestigieuze Ph.D. programma's in Italië en in het buitenland.

De vaardigheden die we cultiveren vertalen goed naar carrières in zowel de publieke sector als de privésector . Als afgestudeerde in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Milaan, krijgt u de nodige kennis om een succesvolle carrière op te starten in de buitenlandse diensten, internationale organisaties, nationale overheden, NGO's, bedrijven met internationale reikwijdte, financiële instellingen en adviesbureaus.

Programmastructuur

Het masterprogramma is georganiseerd in vier specialisatiesporen ('curricula' genoemd):

A. Diplomatie en internationale organisaties

B. Internationale handel en Europese integratie

C. Internationale politiek en regionale dynamiek (onderwezen in het Engels)

E. Internationale samenwerking en mensenrechten (in het Engels onderwezen)

Vaardigheid in het Italiaans is alleen vereist voor de leerplannen A en B.

Curriculum C; Internationale politiek en regionale dynamiek (onderwezen in het Engels)

 • Geopolitiek van het hedendaagse internationale systeem
 • Internationale monetaire economie
 • Geschiedenis van regionale integraties
 • Internationaal recht van gewapend conflict
 • Internationaal economisch recht
 • Grondwetopbouw en overgang naar democratie
 • Internationaal politiek denken
 • Juridische en academische discours in het Engels

Curriculum E; Internationale samenwerking en mensenrechten (in het Engels gedoceerd)

 • Internationale mensenrechtenwetgeving
 • Ontwikkelingsbeleid
 • Immigratiebeleid
 • Globalisering, sociale rechtvaardigheid en mensenrechten
 • Wereldwijde netwerken
 • Theorieën van Justitie en Mensenrechten
 • Wereldwijde criminele organisaties
 • Ontwerp en evaluatie van ontwikkelingsbeleid
 • Juridische en academische discours in het Engels

Cursussen voor studenten C moeten 6 ECTS behalen in twee van de volgende vakken en studenten van curriculum E moeten 6 ECTS behalen in een van de volgende cursussen:

 • Geschiedenis en politiek van Sub-Sahara Afrika
 • Amerikaanse geschiedenis en politiek
 • Geschiedenis en politiek van Noord-Afrika en het Midden-Oosten
 • Internationale Betrekkingen van Oost-Azië

Studenten van beide curricula moeten 9 ECTS behalen in een van de volgende cursussen:

 • Arabisch; Chinese; Frans; Duitse; Japans; Russisch; Spaans

Kijk voor meer informatie over elk nummer op de curricula op onze website.

Toelatings- / intakevereisten

We verwelkomen aanvragen van uitstekende kandidaten met bachelor- en mastergraden op relevante gebieden. Verwachte studenten worden gedreven door een gevoel van doelgerichtheid, hebben een sterke interesse in global governance en politiek en zijn gemotiveerd om een succesvolle en betekenisvolle loopbaan in internationale zaken en ontwikkeling na te streven.

Succesvolle aanvragers hebben een goede kennis van drie kernthema's : recht (bij voorkeur internationaal recht en / of EU-recht), geschiedenis en / of politiek; Economie. Een goede beheersing van het Engels is ook vereist (ten minste niveau B2; TOEFL / IELTS-certificeringen worden geaccepteerd). We kunnen enige flexibiliteit gebruiken bij het evalueren van elke vereiste om tegemoet te komen aan de verschillen tussen universitaire systemen. Niettemin moet de inhoud van de voorbereiding in overeenstemming zijn met het niveau van het geleverde onderwijs.

Als u een aanvraag wilt indienen voor de onderwijsprogramma's A en B, is ook de beheersing van de Italiaanse taal op niveau B2 of hoger vereist.

Afhankelijk van je achtergrond, moet je mogelijk een toelatingstest doen.

Als je in het bezit bent van een Italiaans diploma, bekijk dan de vereisten voor Italiaanse kandidaten op onze website.

Extra informatie:

Internationale mobiliteit

De universiteit van Milaan neemt deel aan het Erasmus-programma van de Europese Unie. Verschillende van onze beste studenten brengen een semester in het buitenland door tijdens hun tweede jaar. We hebben overeenkomsten met universiteiten in verschillende Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Noorwegen en Denemarken. Daarnaast hebben we uitwisselingsovereenkomsten met geselecteerde universiteiten in niet-Europese landen, zoals China, Zuid-Korea en Turkije.

Stages en loopbanen

Onze ambitie is om studenten de nodige diensten te bieden om de basis te leggen voor een succesvol professioneel leven. Als je onze student wordt, krijg je toegang tot onze Stage- en Plaatsingsdatabase met honderden openstaande vacatures.

Vergoedingen en financiële hulp

De jaarlijkse kosten worden elk jaar bepaald door het hoofdkantoor van de universiteit. Meestal variëren de vergoedingen van € 0 tot € 4000, afhankelijk van het gezinsinkomen. Ga voor meer informatie naar de pagina 'vergoedingen en financiële hulp' op de UNIMI-website.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Milan is a public teaching and research institution founded in 1924. Today a leading center in Italy and Europe for its scientific productivity, the University of Milan is the larges ... Lees meer

The University of Milan is a public teaching and research institution founded in 1924. Today a leading center in Italy and Europe for its scientific productivity, the University of Milan is the largest university in the region and gathers 10 among faculties and schools and a teaching staff of more than 2000 professors. Lees Minder