Master in internationaal supply chain management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Breng uw kennis van logistiek en supply chain management naar een hoger niveau en transformeer uw management- en leiderschapsvaardigheden met een eenjarige master in International Supply Chain Management.

Een logistiek en supply chain manager beheerst niet slechts één specifiek gebied in de supply chain; hij of zij beheerst alle gebieden, waaronder inkoop, planning, transport, distributie, opslag, voorraadbeheer, klantenservice en strategisch leiderschap. Ons intensieve programma van een jaar is bedoeld om u de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om uzelf te transformeren tot een veelzijdige logistiek- en supply chain-manager. Je neemt deel aan een intensief programma van gecombineerd klassikaal leren, bedrijfsprojecten en zelfgeleide projecten. In deze omgeving verbreed en verdiep je je theoretische kennis over Logistiek & Supply Chain Management, terwijl je tegelijkertijd je projectmanagementvaardigheden ontwikkelt en je persoonlijke leiderschapskwaliteiten cultiveert. Aan het einde van het programma ben je een expert op de functionele gebieden Logistiek en Supply Chain Management en word je uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn om een logistieke organisatie te leiden.

Let op: dit programma heette voorheen Master in Logistics Management.

Programmastructuur

Drie pijlers

Excellentie in logistiek wordt snel een sleutelfactor in het concurrentievoordeel van bedrijven. Bedrijven wereldwijd besteden tot 20 of 30 procent van hun totale kosten aan logistiek, terwijl beheersing van de logistiek vereist is in managementposities binnen organisaties.

In sectoren zo gevarieerd als transport, productie en bankieren, zal een graad in Supply Chain Management u een plaats bij de besluitvormers geven.

Dit masterprogramma is gebouwd op drie pijlers:

 • Onderwijs bestaat uit een kern-, specialisatie- en keuzemodules. U kunt voor een groot deel uw eigen koers bepalen terwijl u alle benodigde kennis, vaardigheden en competenties ontwikkelt van een professional in het internationale zakendoen.
 • Onderzoek is de focus van de laatste fase van onze programma's. Je voltooit je studies met een afstudeerproject, dat kan draaien rond een theoretisch onderwerp of een project dat wordt uitgevoerd voor een bestaande organisatie.
 • Persoonlijke ontwikkeling wordt aangemoedigd door een systeem dat je uitnodigt om je eigen specifieke onderzoeksdoelen te stellen - en die keuzes voortdurend te testen.

leerplan

Het curriculum van de masteropleiding bestaat uit algemene modules, specialisatiemodules en een cyclus van gastcolleges. Dit ontwerp is aangenomen om een combinatie van kennis, vaardigheden en competenties te creëren die alle professionals in het zakelijke veld moeten hebben.

De eerste drie blokken van de opleiding starten met een combinatie van algemene modules en specialisatiemodules. De algemene modules, die zich richten op management en onderzoek, vormen de solide basis van de masteropleiding. De algemene modules zijn Critical Thinking & Research Methodology, International Project, Personal Development en Managing Corporate Sustainability. De cyclus van gastcolleges heeft als titel "Global Business in Transition". De specialisatiemodules zijn economie en financiën voor logistieke managers, magazijnbeheer, marketing / verkoop en supply chain management, transport en distributie, productieplanning en -controle, strategische sourcing, geïntegreerde bedrijfsplanning, leiding geven aan en beheren van toeleveringsketens en huidige trends in de toeleveringsketen. Beheer.

Na je opleiding

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je bent net klaar met je Master in International Supply Chain Management en ontvangt de titel Master of Science (MSc).

Bij je diploma ontvang je een supplement, een DS-label. Met dit Engelse document kun je de waarde van je diploma in het buitenland laten zien bij het solliciteren naar andere opleidingen of bij het solliciteren naar een baan.

Beroep

Afgestudeerden van de Master in International Supply Chain Management presteren met succes op gebieden als:

 • Beheersing van productieplanning en planningsprocessen.
 • Effectief gebruik maken van ERP-systemen (Enterprise Resource Planning) en anticiperen op hun impact op het productieproces en de voorraden.
 • Planning en prognose tijdens het vertalen van interne en externe klantbehoeften.
 • Beheren en evalueren van de toeleveringsketen en effectief gebruik maken van relevante tools, principes en concepten en webmogelijkheden zoals e-business.

Supply Chain Manager

Als supply chain manager plant, implementeert en beheert u de efficiënte, effectieve, voorwaartse en omgekeerde stroom en opslag van goederen, services en gerelateerde informatie tussen het punt van oorsprong en het punt van consumptie om aan de eisen van de klant te voldoen.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de masterprogramma's van Rotterdam Business School moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Studenten met een bachelordiploma van een erkende universiteit in de Benelux

 • Een bedrijfsgerelateerde bachelordiploma.
 • Curriculum Vitae en motivatiebrief.
 • Een kandidaat met een niet-bedrijfsgerelateerde bachelordiploma en minimaal 2 jaar gerelateerde werkervaring, met een aanvullend verplicht interview, kan in aanmerking komen voor directe toelating tot een van de masteropleidingen.

Studenten met een buitenlands diploma

 • Een bedrijfsgerelateerde bachelordiploma.
 • IELTS Academic 6.5 * / TOEFL iBT 90 / Cambridge CAE: graad C schaal 180-184 | FCE: Klasse B schaal 176-179 | Klasse A schaal 180-184. (Examenresultaten mogen niet ouder zijn dan twee jaar bij aanvang van de opleiding)
 • Curriculum Vitae en motivatiebrief.
 • Een kandidaat met een niet-bedrijfsgerelateerde bachelordiploma en minimaal 2 jaar gerelateerde werkervaring met een aanvullend verplicht interview kan in aanmerking komen voor directe toelating tot een van de masteropleidingen.

* Maximaal 2 IELTS sub-scores mogen maximaal 0,5 punten onder de vereiste totale score liggen.

Studenten die niet voldoen aan de subscore-eisen kunnen in aanmerking komen voor een aanvullend interview om toegang te krijgen tot het programma van hun keuze.

Vrijstellingen Engelse test

Studenten die een bacheloropleiding in het Engels hebben gevolgd, zijn vrijgesteld van de Engelse toets.

Voor studenten die niet aan deze eisen voldoen, bieden wij het Master's Foundation-programma. Na voltooiing van dit programma kunt u zich inschrijven voor een van onze business masters.

---

Ontmoet ons

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the excep ... Lees meer

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the exception of the agrarian sector. Our education is closely connected to developments in the metropolitan region of Rotterdam. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam + 13 Meer Minder