Master in internationaal recht (MIL)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatieblad MIL

Deze factsheet bevat een aantal belangrijke informatie over de masteropleiding International Law (MIL).

 • Masteropleiding: International Law (MIL)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Programma start: week 8 (voorjaarssemester) en week 38 (herfstsemester)
 • Duur: 1,5 jaar / 3 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: 2013
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: Spring semester: 1 september tot 31 oktober / Fall Semester: 1 oktober tot en met 30 april

De masteropleiding International Law (MIL) is een zeer innovatieve opleiding die internationaal recht combineert met essentiële aspecten van het bedrijfsleven en de overheid en een sterke praktische nadruk.

Het MIL-programma:

 • Trekt kandidaten aan met verschillende academische achtergronden, waarbij studenten worden toegelaten die hun eerste graden in rechten, rechten en economie, internationale zaken, management, economie en andere gebieden hebben behaald met een juridische basisopleiding.
 • Biedt een zeer innovatief curriculum dat een gespecialiseerde juridische opleiding in internationaal recht combineert met essentiële aspecten van zaken en politiek en een sterke praktische nadruk.
 • Opent de deur naar een breed scala aan aantrekkelijke functies en bereidt afgestudeerden voor op professionele carrières bij multinationals, overheid, diplomatie, internationale organisaties, compliance en regelgevende zaken, bedrijfsadvies, advocatenkantoren, ngo's en andere openbare en particuliere instellingen.
 • Voordelen van een groot aantal vooraanstaande wetenschappers aan de Law School en de andere scholen van de universiteit, waaronder verschillende internationaal gerenommeerde gastprofessoren en spraakmakende beoefenaars van juridische beroepen met expertise op gebieden zoals onderhandeling en internationale geschillenbeslechting.
 • Bevordert internationale bekendheid en moedigt studenten aan om te profiteren van het uitgebreide netwerk van uitwisselingsprogramma's van de universiteit met 150 universiteiten wereldwijd.
 • Geeft studenten de mogelijkheid om de MIL te combineren met de eenjarige CEMS-Master in International Management (MIM), de internationaal gerenommeerde master in bedrijfskunde die wordt aangeboden door de Community of European Management Schools.

Carriere vooruitzichten

Het MIL-curriculum combineert een gespecialiseerde juridische opleiding met interdisciplinaire training, een internationaal perspectief en de nadruk op praktische probleemoplossing.

Met zijn innovatieve studieprogramma opent de MIL de deur naar een breed scala aan aantrekkelijke functies, waarbij afgestudeerden worden voorbereid op professionele carrières bij multinationals, overheid, diplomatie, internationale organisaties, compliance en regelgevende zaken, bedrijfsadvies, advocatenkantoren, ngo's en andere openbare en particuliere instellingen.

Gezien de focus op internationaal recht en interdisciplinariteit, verschilt de MIL van standaard juridische programma's die bedoeld zijn voor studenten die na hun balie-examens aan de slag gaan als beoefenaars van juridische beroepen, met name als advocaten, in hun nationale rechtsgebieden.

Sommige afgestudeerden in de rechten kunnen, na het voltooien van hun MLaw of MLE, overwegen om een internationale carrière in het bedrijfsleven of de publieke sector na te streven om de wet in een mondiale omgeving uit te oefenen. Ze vinden misschien dat de MIL slechts het academische programma is waarnaar ze op zoek zijn, omdat het een essentiële bijdrage kan leveren aan het vervullen van hun internationale ambities.

Afhankelijk van de behaalde cijfers, zal de MIL-graad studenten ook in staat stellen om een veelbelovende academische carrière te beginnen, aangezien het toegang biedt tot Ph.D. programma's.

leerplan

De MIL geeft studenten een enorme speelruimte bij het kiezen van klassen uit het rijke en gevarieerde curriculum van het programma. Die vrijheid geeft hen de mogelijkheid om een opleiding samen te stellen die aansluit bij hun professionele doelstellingen en persoonlijke voorkeuren.

Kenmerkend voor het MIL-curriculum is de zorgvuldig georganiseerde combinatie van verplichte vakken en keuzevakken. Drie verplichte cursussen zorgen ervoor dat studenten een gedegen algemeen inzicht verwerven in het normatieve en analytische kader van het internationaal recht. Tegelijkertijd stelt een rijk aanbod aan keuzevakken hen in staat zich te specialiseren in geselecteerde onderwerpen in de rechten, managementstudies of politicologie.

Verplichte cursussen

Alle drie de verplichte vakken hebben een fundamenteel karakter. Ze bieden studenten de kennis, de analytische instrumenten en de praktische vaardigheden die nodig zijn voor een algemeen begrip van de theorie en praktijk van het internationaal recht. Ze behandelen de juridische methode en theorie van het internationaal ondernemingsrecht, internationale onderhandeling en de internationale rechtsorde.

Kern keuzevakken

Kernkeuzevakken zijn cursussen die zijn ontworpen om het begrip van studenten van specifieke internationaalrechtelijke onderwerpen te verdiepen. De cursussen zijn georganiseerd in clusters die zich elk op een bepaald vakgebied concentreren. Uiteindelijk kan het programma uit maximaal zes of zeven clusters bestaan die onderwerpen behandelen als internationaal en Europees ondernemingsrecht, financieel en kapitaalmarktenrecht, geschillenbeslechting, internationale organisaties en politiek, theoretische grondslagen, advocatuur en institutioneel management. Studenten kiezen cursussen op basis van hun eigen individuele interesses.

Juridische keuzevakken

Juridische keuzevakken vergroten de juridische expertise van studenten en stellen hen in staat zich te specialiseren terwijl ze een grote keuzevrijheid bieden. Studenten kunnen kiezen voor aanvullende cursussen uit de MIL-kernkeuzevakken, of ze selecteren lessen uit specifiek ontworpen MIL-juridische keuzevakken. Ze kunnen verschillende cursussen volgen van de MLaw en MLE. Daarnaast worden studenten uitgenodigd om deel te nemen aan diverse praktijkworkshops, met name Moots waaraan de Law School regelmatig deelneemt.

Onafhankelijke keuzevakken

Zelfstandige keuzevakken bieden een breed scala aan opties. Studenten kiezen ervoor om afhankelijk te zijn van hun eigen voorkeuren. Het kan zijn dat ze verdere kernkeuzevakken, juridische keuzevakken of cursussen willen volgen die worden aangeboden in de andere masterprogramma's van de universiteit.

Masterproef

De masterproef stelt studenten in staat zich te concentreren op een onderzoeksvraag in een gespecialiseerd vakgebied naar keuze. Het wordt beoordeeld en gewogen met 18 ECTS. De focus van de masterproef moet in grote lijnen verband houden met het internationaal recht. De scriptie moet normaal gesproken in het Engels worden geschreven.

Contextuele studies

Contextuele studies vormen een aanvulling op de kernstudies van de MIL. Ze omvatten cursussen in vaardigheden en in verschillende concentraties.

Oefen credits

Praktijkkredieten worden toegekend voor praktische activiteiten die nauw verwant zijn aan de MIL, zoals stages bij een advocatenkantoor, rechtbanken, nationale en internationale autoriteiten, organisaties en ngo's, projecten en mandaten in verschillende settings.

MIL-toelatingscriteria

 • Erkende graad van een Zwitserse universiteit met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het herfst- en voorjaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 september tot 31 oktober voor het voorjaarssemester; 1 oktober tot 30 april voor het herfstsemester.

Studentenprofiel

De MIL is een nieuwe studie die een gedegen gespecialiseerde juridische opleiding combineert met essentiële aspecten van zaken en politiek en een sterke nadruk op praktische training.

Met zijn interdisciplinaire blik probeert de MIL kandidaten met verschillende opleidingsachtergronden aan te trekken. Sommige MIL-studenten hebben hun eerste graad in rechten of rechten en economie behaald, anderen op gebieden als internationale zaken, management en economie. Hierdoor kunnen afgestudeerden profiteren van de interacties binnen een diverse klasse van academische leeftijdsgenoten.

MIL-studenten delen een sterk praktisch engagement. Ze hebben een grote interesse in het fascinerende samenspel van recht, zaken en politiek. In hun professionele carrière zullen ze zich actief bezighouden met enkele van de meest uitdagende juridische kwesties van vandaag.

MIL-studenten achten een internationaal perspectief onmisbaar. Ze proberen hun internationale competenties en ervaring te verbreden door optimaal gebruik te maken van de toegang tot het brede scala aan taalcursussen, culturele studies en studentendiensten van de universiteit.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited