Master in internationaal ondernemingsrecht: transacties en handel

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Vrije Universiteit Amsterdam profiteert van haar unieke locatie in het hart van het zakelijke district van Amsterdam, waar veel internationale advocatenkantoren gevestigd zijn. Als student van de master International Business Law (IBL) kun je netwerken in een echte zakelijke omgeving. Sommige cursussen worden gegeven door beoefenaars van juridische beroepen, die u een goed begrip kunnen geven van hoe de wet in de praktijk werkt. De lessen zijn klein, internationaal en interactief. De mix van nationaliteiten binnen de groep geeft het IBL-programma een extra dimensie.

STRUCTUUR VAN HET IBL-PROGRAMMA

De masteropleiding International Business Law bestaat uit verplichte vakken, keuzevakken, een onderzoeksseminar en een masterscriptie. Studenten moeten kiezen voor een specialisatie ('Profieltransacties' of 'Profielregulering'). De verplichte vakken bieden u een algemene juridische basis, terwijl latere keuzevakken gericht zijn op meer specifieke gebieden van internationaal zakelijk recht. In de laatste fase schrijf je je masterscriptie. Het IBL-programma richt zich op regels en praktijken voor het bevorderen van internationale handelstransacties. Het is gericht op het ontwikkelen van inzicht in 's werelds handelssysteem en regels voor internationale investeringen, en het onderzoekt de juridische aspecten van zakelijke praktijken. Je bestudeert de belangrijkste juridische gebieden en de interactie tussen de actoren die betrokken zijn bij transacties. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om te anticiperen, analyseren en problemen aan te pakken die zich in je toekomstige carrière kunnen voordoen: de juridische praktijk van internationaal zakendoen.

UW TOEKOMSTIGE CARRIÈRE

Na het behalen van dit masterprogramma bent u goed voorbereid op uw verdere professionele training. U kunt een carrière beginnen als professioneel bedrijfsjurist, bedrijfsjurist voor een bedrijf, een overheidsfunctionaris of een juridische professional voor een internationale organisatie. Een Ph.D. is ook een optie. Alumni hebben banen gevonden bij internationale advocatenkantoren, accountantskantoren, banken en overheidsinstellingen.

SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN

Idealiter moeten aanvragers een bachelordiploma of gelijkwaardig in de rechten, maar studenten met een goede academische achtergrond en bewezen ervaring op het gebied van de wet kunnen ook van toepassing zijn. IBL is een selectief masterprogramma en alleen toegankelijk voor een beperkt aantal studenten.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder