Master in internationaal luchtvaartbeheer

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Vlieg hoog met IUBH

De luchtvaartsector voorspelt een verdere toename van het aantal passagiers voor de komende jaren. Als gevolg hiervan zullen afgestudeerden met een diploma in luchtvaartmanagement geweldige posities bekleden in interessante luchtvaartberoepen - vooral op managementniveau.

In onze masteropleiding Aviation Management heb je de mogelijkheid om je bestaande kennis te combineren met sectorspecifieke knowhow. Je leert over de belangrijkste drijfveren van de winstgevendheid van luchtvaartmaatschappijen - netwerkplanning en inkomstenbeheer -, verwerft kennis van milieukwesties zoals geluid en uitstoot, verdiept je kennis van de financiering van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens en bespreekt actuele kwesties vanuit verschillende perspectieven.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus, gemengd, online 2 semesters
Inname: Schoolgeld Toelating
Slechte Honnef
Berlijn
vanaf 1183 Euro; voltijdse prijs op de campus
(online is 2000 euro minder per semester met beschikbare beurzen)
Bachelordiploma, TASC-examen (alleen voor kandidaten met een 3-jarige bachelor),
bewijs van Engelse taalvaardigheid

Wat leert u van ons?

De masteropleiding International Aviation Management bereidt je specifiek voor op de uitdagingen waarmee je als leider in de luchtvaartsector wordt geconfronteerd:

 • Je leert hoe je strategische en operationele managementconcepten kunt toepassen, specifiek voor internationale luchtvaartmaatschappijen en infrastructuuraanbieders.
 • Je verdiept je kennis van de structuur en succesfactoren voor waardetoevoegende bedrijfsmodellen in de luchtvaart.
 • Je gaat intensief om met regelgeving en maatregelen in de luchtvaartindustrie.

Een korte uitleg van IUBH Professor Leibold

Luchtvaartbeheer | Een korte uitleg van IUBH Professor Leibold van IUBH op Vimeo.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
 • Strategische productplanning
 • Luchtvaartbeleid
 • Luchtvaart Simulatie Game
 • Luchtvaartseminarie
 • Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens besturen

2e semester

 • Masterproef en colloquium

129246_pexels-photo-1098745.jpegSoumya Ranjan / Pexels

Hoe werkt de studie?

Voor onze masteropleiding van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al beroepservaring hebt of onze TASC-plaatsingstest hebt gedaan, kan een bachelordiploma van 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze master in luchtvaartmanagement volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Toelatingseisen

Academische vereisten:
 • Afgeronde niet-gegradueerde studie van een openbare of officieel erkende universiteit / instelling voor hoger onderwijs (240 ECTS).
 • Heb je minder dan 240 ECTS op je universitaire opleiding, begin dan met je studie nadat je geslaagd bent voor onze toelatingstest TASC.
 • Een eindcijfer van ten minste "voldoende" of graad C (zoals algemeen gebruikt in de VS en Canada).
Werkervaring:
 • Minimaal een jaar werkervaring voor aanvang van het IUBH Online Master programma (behaald na eerdere studies).
Engels niveau:
 • Bewijs van Engelse vaardigheden.
 • Als Engels uw moedertaal is of als u bent afgestudeerd aan een Engelssprekende school / universiteit, hoeft u uw Engelse vaardigheden niet te bewijzen.

Carrièremogelijkheden

Luchtvracht inkoopmanager

Als inkoopmanager (of procurator) ben je primair verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de inkoop van materialen of diensten in een bedrijf. Je plant processen met leveranciers, onderhandelt en sluit contracten, houdt kosten bij, plant en optimaliseert de supply chain, bewaakt de deadlines voor afgesproken productiemijlpalen en coördineert transport en opslag voor een of meer sites.

U moet de markt goed begrijpen, altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen of mogelijkheden voor onderaanneming en, indien nodig, veranderingen kunnen initiëren en managen.

Ontwikkelaar bedrijfsstrategie

Als databasebeheerder ben je verantwoordelijk voor de planning, het ontwerp en de ontwikkeling van databasetoepassingen. Ook het zorgen voor toegankelijkheid en het onderhouden van gegevensbeveiliging behoort tot uw taken. U zult regelmatig databases en bijbehorende programma's testen om eventuele fouten te identificeren die moeten worden gecorrigeerd, wijzigingen die moeten worden aangebracht en beveiligingsmaatregelen die moeten worden geïmplementeerd.

Process Management Consultant

Duidelijk gedefinieerde en geoptimaliseerde processen zijn van het grootste belang in de luchtvaartindustrie, omdat dit de enige manier is om efficiënt te werken en ervoor te zorgen dat alle middelen effectief worden gebruikt.

Als Process Management Consultant bied je relevant advies, analyseer je processen, vergelijk je bestaande processen met voorbeelden van best practices en reik je de nodige ideeën en veranderstrategieën aan om processen te optimaliseren, stroomlijnen of herontwerpen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of interna ... Lees meer

IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn + 1 Meer Minder