Master in interieurontwerp

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De masteropleiding Interior Design streeft een vernieuwende mensgerichte benadering na: het gaat niet alleen om het ontwerpen van een ruimte, maar ook om wat het de gebruikers biedt. Interieurontwerpers moeten in staat zijn om beide technische strategische kanten van een project te beheren, uitgaande van een nauwkeurige analyse, en om de beste oplossingen te bieden op het gebied van ruimteverbetering en serviceontwerp. Ze worden gevraagd om ruimtes te creëren die sterke gevoelens overbrengen, gecombineerd met de juiste selectie van meubels, lampen, materialen en kleuren. Deze originele en brede aanpak moedigt verschillende bedrijven aan om IED Master-studenten te vragen om aan specifieke projecten te werken met als doel een effectieve en betekenisvolle gebruikerservaring te ontwerpen.

Dit internationale Master-programma is bedacht, op maat gemaakt en volledig uitgevoerd in Milaan, waar Made in Italy een Italiaans ontwerpsysteem heeft en waar de meest interessante en trendsettende evenementen plaatsvinden.

Doelstelling - De masteropleiding Interior Design richt zich tot afgestudeerden met een diploma in architectuur en interieurontwerp. Verschillende achtergronden zijn onderhevig aan evaluatie.

Methodologie en structuur - De cursus reproduceert een dynamisch laboratorium, een grote ontwerpstudio waar studenten gewend raken om specifieke richtlijnen te volgen, hun taal aan verschillende instructies aan te passen en in nauw contact met verschillende professionals te werken. Theorie wordt opgedaan door oefening door deel te nemen aan workshops met bedrijven en het realiseren van drie hoofdprojecten gekenmerkt door een toenemende complexiteit. Studenten leren om aan de verwachtingen en behoeften van klanten te voldoen, geholpen door het feit dat merken en serviceverenigingen deel uitmaken van de training en kritische verificateurs van hun portfolio. Studenten krijgen ook zelf-branding en zelfpromotie vaardigheden, en leren om hun project te presenteren bij bes, het verwerken van elk detail.

Aan het begin van de cursus verwerven deelnemers met verschillende achtergronden een gemeenschappelijke culturele basis en verbeteren ze hun ontwerpdenkenaanpak, met de nadruk op methodologische aspecten, dwz het gebruik van de "roll-methodologie", de te volgen stappen zodra de opdracht is gestart, hoe een project benaderen met een bedrijf enz. Vervolgens worden specifieke cursussen gecombineerd met 3 belangrijke projecten van toenemende complexiteit die de belangrijkste gebieden van interieurontwerp onderzoeken. Deze projecten simuleren echte professionele aanpak en zijn gestructureerd in briefing, ontwikkeling en presentatie. Het eindproject, evenals de anderen, is ontwikkeld in samenwerking met een bedrijf, waardoor deelnemers de mogelijkheid hebben om een ​​professionele realiteit te ervaren. Het programma omvat ook lezingen met gerenommeerde designprofessionals en bezoeken aan bedrijven, showrooms, evenementen zoals Salone del Mobile en multidisciplinaire workshops.

In de afgelopen edities zijn projecten ontwikkeld met: Amazon, Adidas, Kartell, Jacuzzi, Rizoma, TVS, Jacuzzi, Best Western, Fontanot, Azzurra, Tecnargilla.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder