Master in interactieontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding


Interaction design betreft het ontwerp van digitale artefacten en digitaal gemedieerde communicatie, met een focus op gebruikerservaring.

Interaction design is een snel veranderende discipline en we behouden de relevantie van ons onderwijs door te werken met real-world designcases en externe klanten, waaronder lokale industriële partners, maar ook culturele en maatschappelijke organisaties. Navigeren in een veranderend ontwerplandschap vereist ook de kritische instelling van een wetenschapper, en we bevorderen reflectief ontwerp door onderzoeksvaardigheden aan te leren en studenten te betrekken bij actieve onderzoeksprojecten. Het Interaction Design-programma biedt zowel 60 als 120 studiepunten. Kandidaten kunnen kiezen voor het eenjarige programma of het tweejarige programma.

Het eenjarige masterprogramma bestaat uit vier cursussen van 15 studiepunten, te beginnen met een studiogerichte introductie tot multidisciplinaire samenwerking en mainstream interactieontwerp. De volgende twee cursussen behandelen belichaamde interactie en samenwerkingsmedia, twee van onze kenmerkende onderwerpen. De laatste cursus in het eerste jaar is een afstudeerproject op masterniveau.

In jaar twee kunnen de studiocursussen over ontwerp en sociale innovatie en spel en ludieke interactie worden vervangen door studiocursussen over gelijkwaardige hedendaagse onderwerpen in onderzoek naar interactieontwerp. Dit is mogelijk na individuele goedkeuring door de Board of Programmes Board, om de uitwisseling met vergelijkbare onderwijsprogramma's in Zweden en internationaal te vergemakkelijken.

We bieden sinds 1998 masterdiploma's in interactieontwerp, waarbij afgestudeerden doorgingen naar functies als ontwerpers en strategen in de ICT- en media-industrie over de hele wereld, evenals naar ondernemingsinspanningen.

Inhoud

Het programma omvat een voltijdstudie van één of twee academiejaren, onderverdeeld in vier tot acht cursussen, beginnend met een studiogerichte inleiding tot multidisciplinaire samenwerking en mainstream interactieontwerp. Academische volwassenheid wordt gedurende de cursus ontwikkeld, terwijl studenten in het eerste jaar toewerken naar een geavanceerd onafhankelijk project en, in het tweede jaar, naar state-of-the-art benaderingen van praktijkgericht onderzoek binnen interactieontwerp. De laatste cursus is een afstudeerproject op masterniveau, zowel in jaar één als in jaar twee.

Leer methodes

Het programma is gebaseerd op een leer-door-doen pedagogiek. Dit betekent dat we een iteratieve praktijk van experimenteren en reflecteren aanmoedigen. Als docenten zien wij onszelf als coaches die u door dit proces begeleiden.

Werkomgevingen

Studenten hebben toegang tot studioruimte en we stimuleren een gezonde ateliercultuur. Hier houden we groepswerk, seminars, workshops, presentaties en discussies. Dichtbij is er een goed uitgeruste materialenwerkplaats en een fysiek prototypinglab voor elektronica en sensorwerk. Daarnaast maken we vaak gebruik van de faciliteiten van het onderzoekscentrum MEDEA voor eindpresentaties, tentoonstellingen, seminars en programmabijeenkomsten.

Carrièremogelijkheden

Studenten komen het programma binnen met verschillende soorten expertise, van kunst en design tot engineering en sociale wetenschappen. Na je afstuderen heb je een sterk begrip opgebouwd van hoe jouw specifieke vaardigheden een rol spelen bij interactieontwerp en hoe deze worden gecombineerd met andere specialiteiten van collega-ontwerpers.

Toelatingseisen

 1. Een graad van bachelor of gelijkwaardig in onderwerpen die relevant zijn voor interactieontwerp. Voorbeelden van relevante onderwerpen zijn onder meer: informatica, informatica, informatiesystemen, mens-computerinteractie, nieuwe mediakunst, beeldende kunst, design (industrieel, product, grafisch, interactie), communicatiestudies, mediastudies en cognitief wetenschap.
 2. Goedkeuring van het volgende aangeleverde materiaal: 2 x werkvoorbeelden van eerder relevant werk en individuele reactie op de aanvraagopdracht. Zie het volgende tabblad op deze pagina, genaamd Selectie, voor meer informatie.
 3. Algemene geschiktheid het equivalent van Engelse cursus B op de Zweedse middelbare school.

Leerresultaten

De algemene leerresultaten voor de opleiding zijn degene die Högskoleförordningen voorschrijft voor de graad van Master (60 tot 120 studiepunten), als volgt.

Kennis en begrip

De student demonstreert:

 • kennis en begrip binnen interactieontwerp, inclusief overzicht en diepgaande kennis in delen van het vakgebied, en inzichten in huidig onderzoek;
 • geavanceerde methodologische kennis in interactieontwerp.
Competentie en vaardigheden

De student demonstreert:

 • het vermogen om kennis te integreren en complexe verschijnselen, vragen en situaties te analyseren, beoordelen en beheren onder omstandigheden met beperkte informatie;
 • vermogen om zelfstandig vragen te identificeren en te formuleren, en gekwalificeerde opdrachten te plannen en adequaat uit te voeren binnen gegeven tijdslimieten;
 • vermogen om conclusies en de kennis en argumenten die de conclusies ondersteunen in een schriftelijke en gesproken dialoog met verschillende groepen duidelijk te verantwoorden en te bespreken;
 • vaardigheden die nodig zijn om deel te nemen aan onderzoek en ontwikkeling, evenals in andere geavanceerde ondernemingen.
Oordeel en aanpak

De student demonstreert:

 • het vermogen om oordelen uit te voeren binnen interactieontwerp rekening houdend met relevante academische, maatschappelijke en ethische aspecten;
 • bewustzijn van ethische aspecten van onderzoek en ontwikkeling;
 • inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van wetenschap, de rol van wetenschap in de maatschappij en de verantwoordelijkheid van mensen voor het gebruik ervan;
 • vermogen om verdere kennisbehoeften te identificeren en verantwoordelijkheid te nemen voor kennisontwikkeling.
Actuele uitkomsten worden per cursus gespecificeerd,

waar de generieke soorten uitkomsten als volgt worden toegewezen aan interactieontwerp.

 • Kennis en begrip - Repertoire en theorie (canonieke ontwerpen, belangrijke ontwerpelementen en belangrijke theoretische concepten).
 • Competentie en vaardigheden - vaardigheden en techniek (inclusief ontwerpbenadering).
 • Oordeel en aanpak - Reflectie en kritiek.
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place.

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place. Lees Minder