Master in intellectueel eigendom en nieuwe technologieën

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Het programma levert uitgebreide kennis over de juridische bescherming en commerciële exploitatie van nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën creëren nieuwe kansen in het leven en de wetenschap en bouwen bruggen tussen mensen uit verschillende landen en culturen. Ze vormen ook een serieuze uitdaging, vooral voor de wet op de intellectuele eigendom. Het programma biedt een uitgebreid curriculum over de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot nieuwe technologieën, beschouwd vanuit een internationaal perspectief. Het hanteert een vergelijkende benadering van IP-voorschriften, waarbij EU-wetgeving als een belangrijk referentiepunt dient.

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de World Intellectual Property Organization (WIPO). De belangrijkste focus ligt op de volgende kwesties: nieuwe technologieën en octrooirecht; copyright in het digitale tijdperk; commerciële communicatie in de context van handelsmerken, ontwerpen en oneerlijke concurrentie; gegevensbescherming, privacy en persoonlijke rechten op internet; De aansprakelijkheid van internetproviders; en meer.

Het programma maakt gebruik van nieuwe technologieën. Het eerste, niet-residentiële semester wordt online gerealiseerd, via een geavanceerd e-learningplatform. De overige twee residentiële semesters, die plaatsvinden in Krakau, combineren traditionele lezingen en seminars met e-learning. Gedetailleerde informatie op www.ip.uj.edu.pl.

Profiel van de afgestudeerde

Afgestudeerden van het programma zijn goed voorbereid om te werken in internationale en binnenlandse bedrijven en instellingen die actief zijn op het gebied van nieuwe technologieën, of in niet-gouvernementele organisaties. Hun kennis en competenties kunnen van bijzondere waarde zijn voor die ondernemers en advocatenkantoren die actief zijn op de veeleisende markten voor nieuwe technologieën. Studenten kunnen hun opleiding in Polen en / of in het buitenland voortzetten in het kader van de volgende postdoctorale en LLM-studies:

  • LL.M-programma Europees en transnationaal intellectueel eigendomsrecht en informatietechnologie van de universiteit van Göttingen
  • LL.M-programma International Studies in Intellectual Property Law van de Technische Universiteit van Dresden
  • Post-graduate studies in Intellectual Property Law en New Technologies Law uitgevoerd door de Universiteit van Gdańsk
  • Postdoctorale studies in de Law of Modern Technologies, uitgevoerd door de Kozminski University in Warschau
  • Postgraduate Intellectual Property Law Studies uitgevoerd door de Universiteit van Warschau

De leerstoel voor intellectuele eigendomsrechten biedt ook de mogelijkheid om doctoraatsstudies aan te vragen (derde cyclus studies) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Administratie van de Jagiellonian University .

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten bedragen 20 USD (of 75 PLN, of 18 EUR). De vergoeding wordt apart betaald voor elke registratie en elke registratie heeft zijn eigen bankrekeningnummer toegewezen voor de betaling.

Collegegeld

Collegegeld voor EU-burgers: 3 500 EUR / programma (ongeveer 4 500 USD / programma)

Collegegeld voor niet-EU-burgers: 7 000 EUR / programma (ongeveer 9 000 USD / programma)

Het collegegeld wordt betaald voor een semester, niet later dan op de eerste lesdag.

Neem contact met ons op

Telefoon: 48 12 427 59 41

E-mail: ip@uj.edu.pl

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2 ... Lees meer

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2014 marked the 650th anniversary of this remarkable event. Since its very beginning, the Jagiellonian University has been an international institution. Poles, Ruthenians, Lithuanians, Hungarians, Germans, Czechs, the Swiss, the English, the Dutch, the French, the Spanish, Italians, and even Tatars studied here in the old days. Lees Minder