Master in innovatiewetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Analyseer de reis van kennis naar innovatie

Het creëren van een cultuur van innovatie is een van de grootste uitdagingen voor de samenleving. Innovatie creëert nieuwe kansen die leiden tot duurzame economische groei en kan helpen bij het aanpakken van ernstige sociale problemen zoals klimaatverandering of pandemieën.

In deze masteropleiding Innovation Sciences leer je hoe je nieuwe ideeën omzet in verhandelbare innovaties en hoe je innovatieprocessen binnen bedrijven en in de samenleving beheert en promoot. Verder leer je over de rol van bedrijven en andere kennisproducerende organisaties in het bredere innovatiesysteem.

Plekken om te studeren

Deze tweejarige multidisciplinaire masteropleiding richt zich op de dynamiek van opkomende technologieën en innovatie. Na afronding van dit programma ben je in staat om opkomende technologieën te koppelen aan menselijke en economische wensen en behoeften, maar ook aan grote maatschappelijke uitdagingen. Met name rond energie, duurzaam transport en biowetenschappen. Hoe draagt innovatie bij aan economische groei, welzijn, gezondheidszorg, klimaatverandering, energiezekerheid, mobiliteit en duurzaamheid?

Naar wie zoeken we?

Utrecht University biedt jou een uitdagende setting om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de samenleving van morgen. Dit programma zal met name interessant zijn voor studenten met een achtergrond in technologie, gezondheid, levenswetenschappen, natuurwetenschappen of industriële techniek die hun technische achtergrond willen uitbreiden met kennis over innovatiemanagement en sociale processen. Bovendien is de opleiding ook interessant voor getalenteerde studenten met een achtergrond in de sociale wetenschappen (bijvoorbeeld economie, economische geografie, ondernemerschap of bedrijfskunde) die blijk hebben gegeven van affiniteit met wetenschap en technologie. Studenten Innovatiewetenschappen streven doorgaans een carrière na in consultancy op hoog niveau, strategisch onderzoek en ontwikkelingsbeheer (O&O), beleidsvorming, ondernemerschap of academisch onderzoek.

Doel van het programma

Als student Innovation Sciences analyseer je de verschillende stadia van het innovatieproces om effectieve strategieën te ontwikkelen om innovatie te bevorderen. Het doel van dit programma is om u inzicht te geven in de aard van technologische verandering en de voorwaarden die de kennisproductie beïnvloeden. Het is ook bedoeld om u inzicht te geven in de maatschappelijke opname van innovaties en de rol van bedrijven en andere belanghebbenden zoals onderzoeksinstituten en overheden in het bredere innovatiesysteem.

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Innovation Sciences heb je een uitstekende basis voor een verdere carrière. Terwijl wetenschap en technologie een belangrijke rol spelen in bijna alle domeinen van het dagelijks leven van onze kennismaatschappij, opent een master in Innovation Sciences deuren naar een groot, divers en uitdagend aantal banen. Uw vermogen om wetenschap en sociale wetenschappen te integreren om complexe, multidisciplinaire problemen te begrijpen, maakt u zeer geschikt voor banen op hoog niveau consultancy, strategisch management of beleidsvorming op innovatiegerelateerde gebieden. De master bereidt zich ook voor op posities in onderzoek zoals een PhD of bij onderzoeksinstituten.

Carrière perspectieven

De ervaring leert dat werkgevers grote behoefte hebben aan mensen die complexe innovatieprocessen en -systemen kunnen analyseren en strategieën, adviezen en actieplannen kunnen ontwikkelen om deze systemen en processen verder te verbeteren. Gezien het toenemende belang van innovatie voor het maatschappelijk welzijn en de welvaart als gevolg van grote maatschappelijke problemen in bijvoorbeeld duurzaamheid, transport, gezondheid en de toenemende economische concurrentie van BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), zal deze behoefte zelfs verder groeien in de toekomst. Wat werkgevers het meest waarderen bij afgestudeerden van Innovation Sciences is hun vermogen om nieuwe problemen zeer snel en op een academische en multidisciplinaire manier te begrijpen en te analyseren.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder