Master in innovatiewetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Analyseer de reis van kennis naar innovatie

Het creëren van een cultuur van innovatie is een van de grootste uitdagingen voor de samenleving. Innovatie creëert nieuwe kansen die leiden tot duurzame economische groei en kan helpen bij het aanpakken van ernstige sociale problemen zoals klimaatverandering of pandemieën.

In deze master in Innovation Sciences leer je hoe je nieuwe ideeën omzet in verkoopbare innovaties en innovatieprocessen zowel binnen bedrijven als in de samenleving kunt beheren en bevorderen. Verder leer je meer over de rol van bedrijven en andere kennisproducerende organisaties in het bredere innovatiesysteem.

Plekken om te studeren

Deze tweejarige multidisciplinaire masteropleiding richt zich op de dynamiek van opkomende technologieën en innovatie. Na het voltooien van dit programma kunt u opkomende technologieën koppelen aan menselijke en economische behoeften en behoeften, en aan grote maatschappelijke uitdagingen. Vooral rond energie, duurzaam transport en biowetenschappen. Hoe draagt ​​innovatie bij aan economische groei, welzijn, gezondheidszorg, klimaatverandering, energiezekerheid, mobiliteit en duurzaamheid?

Naar wie zoeken we?

Utrecht University biedt je een uitdagende setting om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving van morgen. Dit programma is van bijzonder belang voor studenten met een achtergrond in technologie, gezondheid, biowetenschappen of industriële engineering die hun technische achtergrond willen uitbreiden met kennis over innovatiemanagement en sociale processen. Bovendien is het programma ook interessant voor getalenteerde studenten met een achtergrond in de sociale wetenschappen (bijvoorbeeld: economie, economische geografie, ondernemerschap of bedrijfskunde) die affiniteit met wetenschap en technologie hebben getoond. Studenten van de Innovation Sciences volgen een carrière in consultancy, strategisch onderzoek en ontwikkeling op hoog niveau (R

Doel van het programma

Als student Innovatietechnologie analyseer je de verschillende stadia van het innovatieproces met het oog op het ontwikkelen van effectieve strategieën om innovatie te bevorderen. Het doel van dit programma is om u inzicht te geven in de aard van technologische veranderingen en de omstandigheden die van invloed zijn op de kennisproductie. Het is ook bedoeld om u inzicht te geven in de maatschappelijke acceptatie van innovaties en de rol van bedrijven en andere belanghebbenden zoals onderzoeksinstituten en overheden in het bredere innovatiesysteem.

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Innovatiewetenschappen heb je een uitstekende basis voor een verdere carrière. Terwijl wetenschap en technologie een belangrijke rol spelen in bijna alle domeinen van het dagelijks leven van onze kennismaatschappij, opent een master in Innovation Sciences deuren naar een grote, diverse en uitdagende reeks van banen. Je vermogen om wetenschap en sociale wetenschappen te integreren om complexe, multidisciplinaire problemen te begrijpen, maakt je goed geschikt voor banen in consultancy op hoog niveau, strategisch management of beleidsvorming op innovatiegerichte gebieden. De master bereidt zich ook voor op posities in onderzoek, zoals een Ph.D. of bij onderzoeksinstituten.

Carrière perspectieven

De ervaring leert dat werkgevers grote behoefte hebben aan mensen die complexe innovatieprocessen en -systemen kunnen analyseren en strategieën, advies en actieplannen kunnen ontwikkelen om deze systemen en processen verder te verbeteren. Gezien het toenemende belang van innovatie voor maatschappelijke welvaart en welzijn veroorzaakt door grote maatschappelijke problemen in bijvoorbeeld duurzaamheid, transport, gezondheid en de groeiende economische concurrentie van BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), zal deze behoefte zelfs verder groeien in de toekomst. Wat werkgevers het meest waarderen in afgestudeerden in de Innovation Sciences is hun vermogen om nieuwe problemen zeer snel en op een academische en multidisciplinaire manier te begrijpen en te analyseren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder