Master in innovatieve duurzame energie-engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De gezamenlijke masteropleiding Innovative Sustainable Energy Engineering bundelt de faciliteiten, innovatie en talent van energieafdelingen van de grootste technische universiteiten in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

sustainability, energy, globe

Innovatieve duurzame energie-engineering bij KTH

De masteropleiding Innovative Sustainable Energy Engineering biedt state-of-the-art onderwijs op het gebied van conventionele en hernieuwbare energiebronnen zoals conventionele en nieuwe stroomopwekking, zonne-energie, biomassa-energie, windenergie en energiegebruik in de gebouwde omgeving door middel van van economisch en ecologisch duurzame systemen en technologieën.

De term 'duurzame energietechniek' omvat een breed scala aan praktijken, beleidsmaatregelen en technologieën (conventioneel en hernieuwbaar / alternatief) gericht op het leveren van energie tegen de laagste financiële, ecologische en maatschappelijke kosten. Er wordt sterk de nadruk gelegd op het omgaan met energietechnische taken, waarbij rekening wordt gehouden met technische, ecologische en sociaaleconomische kwesties. Een andere sterke nadruk wordt gelegd op de innovatieve en ondernemersaspecten van de energiemaatschappij, vooral met betrekking tot de manier waarop bestaande en nieuwe innovaties op het gebied van efficiëntieverbetering in verschillende landen op de markt kunnen worden gebracht.

De innovatieve aspecten binnen het programma hebben zowel betrekking op het geavanceerde hernieuwbare concept in de Scandinavische landen als op nieuwe bedrijven in de energiesector. Geavanceerde methoden worden toegepast om een breed scala aan energietechnische problemen te identificeren, beschrijven, kwantificeren en oplossingen te vinden.

Deelnemers verwerven vaardigheid in projectontwerp en implementatie, bediening en onderhoud, evenals in cruciale fasen van het genereren van beleid. Bijscholing in een onderzoeksgericht perspectief is eveneens inbegrepen.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science van KTH en de gelijkwaardige graad van de andere bijgewoonde universiteit. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Degree-project

Na succesvolle afronding van het cursuswerk krijgt elke student een individueel afstudeerproject toegewezen, waaraan ze doorgaans werken gedurende een periode van vijf tot zes maanden. Het project kan worden uitgevoerd in een academische omgeving (universiteit, onderzoeksinstituut of gelijkwaardig) of in een industriële omgeving (energiecentrale, energieadviesbureau of andere industrie / bedrijf). Afstudeerprojecten kunnen al dan niet verband houden met lopende onderzoeksactiviteiten aan een of meer van de partneruniversiteiten.

Studeer aan twee Noordse universiteiten

De gezamenlijke masteropleiding Innovative Sustainable Energy Engineering is een samenwerking tussen de vijf toonaangevende technische universiteiten in de Scandinavische landen (Nordic Five Tech). Het programma biedt je een unieke kans om je diploma aan te passen op basis van je academische interesses.

De studenten die voor het programma zijn ingeschreven, studeren aan twee van de partneruniversiteiten en brengen elk een jaar door. De universiteiten die deelnemen aan de gezamenlijke masteropleiding Innovative Sustainable Energy Engineering zijn

  • Aalto University in Finland
  • Chalmers University of Technology in Zweden
  • Technische Universiteit van Denemarken
  • KTH Royal Institute of Technology in Zweden
  • Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie

Studenten die aan KTH in Zweden willen studeren, kunnen kiezen tussen twee studietrajecten:

  1. MSISEE Bio-Energy Track (1e jaar aan KTH , 2e jaar aan Aalto University)
  2. MSISEE Energy Systems Track (1e jaar aan de Universiteit van Aalto, 2e jaar aan KTH )

In jaar 1 en jaar 2 is mobiliteit een verplichte vereiste aangezien beide opties resulteren in een dubbele graad van de twee universiteiten. Ongeacht de 1e en 2e jaars universiteiten moeten alle aanvragers een aanvraag indienen via het NTNU-toelatingssysteem.

Carrière

Het energieveld is een internationaal en dynamisch gebied waar goed opgeleide ingenieurs constant naar vragen zijn. Dit is met name het geval voor ingenieurs die worden blootgesteld aan praktijken in de Noordse landen. De werkgelegenheid is erg sterk. De afgestudeerde studenten konden deelnemen aan uiteenlopende carrières.

Na het afstuderen

Energiesysteemanalist, energiemarktanalist, beleidsmaker in de energiesector, duurzame projectontwerper, onderzoeker, doctoraatsstudies, onderwijs aan een universiteit, milieuspecialist.

Faculteit en onderzoek

Het programma wordt gehost door het Department of Energy Technology van KTH . Het Department of Energy Technology (EGI) streeft ernaar bij te dragen aan welzijn en ontwikkeling door middel van onderzoek en onderwijs van wereldklasse in innovatieve energietechnologieën en -systemen, en door de transitie van de energiesector naar duurzaamheid te bevorderen. De afdeling is verder onderverdeeld in de volgende divisies:

  • Toegepaste thermodynamica en koeling
  • Warmte- en krachttechnologie
  • Energy Systems

Bij het Departement Energietechnologie is de Eenheid Energiesystemen voornamelijk verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma. De unit is gebaseerd op een breed systeemperspectief, waarbij energietechnologie, innovatie en beleid worden gekoppeld aan duurzame ontwikkeling. De eenheid ontwikkelt kwantitatieve modellen voor het optimaliseren van energiesystemen en legt de basis voor strategische beslissingen over investeringen en beleid. Ze voeren kwalitatieve analyses uit over de impact van beleid op de transitie naar een duurzame samenleving. Ook worden synergieën en afwegingen tussen de vele doelstellingen van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda 2030 zorgvuldig geanalyseerd. Het perspectief van de Unit is mondiaal en ze werken samen met veel landen en wereldorganisaties.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder