Master in informatiesysteembeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

123835_iseg_portais_master_ranking_mini.jpg

Gerangschikt als 20 beste 100 beste regionale meesters in "Information Systems Management"

doelstellingen

In een context waarin informatiesystemen en -technologieën een sleutelfactor zijn voor het concurrentievermogen en het succes van organisaties, is het van fundamenteel belang om over deze middelen te beschikken en deze te beheren. De doelstellingen van de master zijn het opleiden van technici en managers met een hoge competentie op het gebied van planning, analyse, ontwikkeling en beveiliging van informatiesystemen van de organisatie. Dit is een professionele master, waarmee deelnemers hun loopbaanperspectieven kunnen verbreden door hun technische en wetenschappelijke potentieel op het gebied van informatiesysteembeheer te ontwikkelen.

ontvangers

De master's degree is voornamelijk bedoeld om een eerste-cyclus opleiding te voltooien die wordt aangeboden door een graad in management, informatica, engineering, economie, wiskunde of een andere graad die geschikt wordt geacht. De ontvangers zijn managers, technici en consultants van informatiesystemen en -technologieën, of pas afgestudeerden die zich willen specialiseren op het gebied van informatiesystemen.

Toegangsvaardigheden en selectiecriteria

Aanvragen van houders van nationaal of buitenlands hoger onderwijs gelijkwaardig aan de 1e cyclus op het gebied van bedrijfskunde, engineering en sociale wetenschappen in het algemeen worden in overweging genomen. Andere toepassingen die door het wetenschappelijk en pedagogisch comité geschikt worden geacht, worden ook geëvalueerd. Kandidaten worden beoordeeld op basis van het eindcijfer van de 1e cyclus, de curriculumanalyse en een mogelijk interview.

Om de ervaring die is opgedaan in deze master te verrijken, kunnen studenten deelnemen aan een SAP ERP-initiatieprogramma dat wordt gegeven aan de Universiteit van Saarbrücken, Duitsland, en SAP en enkele van haar partners bezoeken tijdens een reis. een week naar Saarbrücken. Studenten die aan dit SAP-programma deelnemen, ontvangen een certificaat van deelname van de universiteit van Saarbrücken.

organisatie

De master's degree is georganiseerd in vier semesters, in totaal 120 studiepunten. De eerste drie semesters zijn volledig afgerond met het curriculumonderdeel dat in totaal 78 studiepunten oplevert. Het vierde en laatste semester is gewijd aan de voorbereiding van de TFM (laatste masterwerk) - proefschrift, projectwerk of stage - in totaal 42 studiepunten (waarvan 12 studiepunten worden behaald in het 3e semester).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Lees meer

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Lees Minder