Master in informatie- en netwerktechniek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

We leven in een steeds meer verbonden wereld waar niet alleen mensen maar ook een snel groeiend aantal sensoren en apparaten online gaan. Elke dag komt de digitalisering van de samenleving en de industrie aan bod, inclusief concepten als het internet der dingen, smart homes, het smart grid en autonome voertuigen. Afgestudeerden van het programma zullen deze ontwikkeling leiden met een solide basis in draadloze communicatie, netwerken en data-analyse.

Coding

Informatie- en netwerktechniek bij KTH

Om de hightech-industrie over de hele wereld te behouden en te ontwikkelen, zijn ingenieurs nodig die niet alleen nieuwe oplossingen kunnen gebruiken, maar ook begrijpen en ontwikkelen voor geavanceerde communicatiesystemen en voor methoden die worden gebruikt om de enorme hoeveelheden informatie die in verschillende netwerken stromen, te analyseren en te verwerken.

Deze behoefte wordt in toenemende mate ook buiten de traditionele informatie- en communicatietechnologiesector gezien. Voorbeelden zijn de nieuwe sector van bedrijven gebaseerd op clouddiensten, de meer conventionele maakindustrie en de automobielindustrie, om er maar een paar te noemen.

Dit programma bereidt je voor op een toekomstige professionele rol door een brede basis te bieden in communicatie en data-analyse. Je kiest een van de vier tracks die je een grondige kennis van het gebied zullen geven.

Sporen

 • Information engineering richt zich op machine learning, patroonherkenning, informatietheorie en signaalverwerking.
 • Multimediaverwerking en -analyse zijn gericht op probleemgerichte oplossingen voor multimediasignalen zoals video, afbeeldingen en audio met behulp van gegevensanalyse en codering.
 • Communicatietechniek is gericht op draadloze communicatie met de mogelijkheid om zich te specialiseren in communicatietheorie, codering, machinetype communicatie of antenne-ontwerp.
 • Netwerksystemen zijn gericht op het ontwerp, de prestatieanalyse, het beheer en niet in de laatste plaats de beveiliging van bekabelde en draadloze netwerken en netwerksystemen.
 • Naast de technische aspecten van de cursussen worden er ook veel niet-technische keuzevakken aangeboden om je voor te bereiden op je toekomstige carrière in de industrie of de academische wereld. Deze cursussen zijn bedoeld om uw vaardigheden te verbeteren op gebieden zoals projectmanagement, leiderschap of technisch Engels.

De nauwe samenwerking van KTH met leiders van onderzoek en industrie zorgt er niet alleen voor dat het programma voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de industrie, maar brengt je ook in contact met je toekomstige werkgevers tijdens je studie.

Master's degree project

Het graadproject omvat een semester voltijds werk en wordt meestal tijdens het laatste semester uitgevoerd. Het project kan worden uitgevoerd in een industriële omgeving, op een KTH afdeling, of op een andere technische universiteit of onderzoeksinstituut overal ter wereld.

Voorbeelden van diplomaprojecten gemaakt door oud-studenten

 • Machine learning in defensieve IT-beveiliging: vroege detectie van nieuwe bedreigingen
 • Geautomatiseerde visuele evaluatie van en elektrode met neurale netwerken Op weg naar het benutten van lawaaierige kwantumcomputers op gemiddelde schaal voor kwantumondersteunende vectormachines
 • Hiërarchische clustering-gebaseerde dynamische subarrays voor hybride beamforming Massive MU-MIMO
 • Ontwikkeling en testen van prestatie-beoordelingsapparatuur voor Elite-schermen

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op de KTH Campus in Stockholm door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

Behandelde onderwerpen

Gegevensanalyse, signaalverwerking, digitale communicatie, multimediabewerking, netwerken, machine learning en netwerkbeveiliging.

Carrière

De masteropleiding Information and Network Engineering is ontworpen om een solide basis te bieden in de sterk verbonden gebieden van netwerken, communicatie, multimediabewerking en data-analyse, met de mogelijkheid om expertise op een van deze gebieden op te doen.

Het programma bereidt je voor op een toekomstige professionele rol in onderzoek en ontwikkeling. Er zijn veel bedrijven in de regio Stockholm die werken met telecommunicatietechnologieën, maar ook in opkomende gebieden zoals het internet der dingen, cloud computing of digitalisering van de industrie. Afgestudeerden van het programma werken bij bedrijven zoals Google, Skype, Ericsson, Huawei-technologieën, Telia-bedrijf, Nokia, ÅF, Cisco, ABB, Avida Finans en Scania.

Een meerderheid van de afgestudeerden vindt werk in onderzoek en ontwikkeling bij bedrijven op het gebied van communicatie en digitalisering. Keuzevakken met een sterke theoretische inhoud op het gebied van netwerken en informatietechniek komen ten goede aan studenten met interesse in een onderzoekscarrière en bieden een goede basis voor doctoraatsstudies in Zweden of waar ook ter wereld.

Informatie- en netwerktechnologie zal cruciaal blijven voor de manier waarop onze samenlevingen werken, en KTH zal een belangrijke rol spelen door talent en creativiteit voor de toekomst te bieden.

Na het afstuderen

Systeemontwikkelaar, algoritme-ontwikkelaar, promovendus, netwerkingenieur, onderzoeker, computer vision-ingenieur, docent, kostenanalist productportfolio.

" KTH leek me de beste optie en ik vind het leuk dat er veel cursussen zijn waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je interesses en het is flexibel in verhouding tot wat je in het verleden hebt geleerd."

Mar uit Spanje

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. Drie belangrijke doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Information and Network Engineering zijn:

 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

Zowel communicatie als informatieanalyse spelen een cruciale rol bij het mogelijk maken van technologieën voor het bereiken van verschillende van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van slimme steden, veilige en efficiënte transportsystemen en hulpbronnenefficiënte productie. In de programma-integrerende cursus The Sustainable Information and Network Engineer krijgen studenten de kans om nog meer praktische cases te analyseren, erover na te denken en te discussiëren waarin hun technische expertise kan bijdragen aan een duurzamere wereld.

Faculteit en onderzoek

De masteropleiding Information and Network Engineering wordt aangeboden door de School of Electrical Engineering and Computer Science aan KTH . Het vakgebied van elektrische en elektronische engineering bij KTH staat momenteel op de 17e plaats in de wereld door QS. Het gebied van Telecommunication Engineering aan de KTH staat op de 32e plaats van de wereld door Academic Ranking of World Universities (ARWU), de Shanghai-ranglijst. Faculteit van de afdelingen Informatica en Engineering, en Netwerk en Systems Engineering, geeft cursussen binnen dit programma en alle docenten zijn ook actieve onderzoekers in het gebied.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Information and Network Engineering

Een bachelordiploma van 180 ECTS-studiepunten, of gelijkwaardig, inclusief:

 • ten minste 6 maanden studie (overeenkomend met 30 ECTS) in elektrotechniek, elektronica, computertechniek, informatica of toegepaste wiskunde.
 • basis wiskunde cursussen binnen enkele variabele en multivariabele calculus, lineaire algebra en wiskundige statistiek of waarschijnlijkheidstheorie.
 • ten minste één cursus computerprogrammeren (bij voorkeur Python, Java of C) met een voldoende.
 • een cursus over signalen en systemen met een voldoende cijfer, inclusief materiaal over tijdcontinu en tijddiscrete systemen, bemonstering, lineaire filters en systemen, en transformatiemethoden (Fourier, Laplace en Z).

Het wordt aanbevolen dat de aanvrager ervaring heeft met het oplossen van problemen met behulp van numerieke computertalen zoals MATLAB.

Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Information and Network Engineering

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • Twee aanbevelingsbrieven (in het Engels)
 • Relevante werkervaring, indien van toepassing
 • Samenvatting *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het online overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder