Master in informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De accreditatiecommissie van het ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van Tsjechië heeft ons bachelor- en masterprogramma in de Engelse taal geaccrediteerd tijdens de bijeenkomst in april 2010.


Foto door Headway op Unsplash

Vakgebieden

Web- en software-engineering

De Web- en Software Engineering-tak, specialisatie Software Engineering, is gericht op het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van grote softwaresystemen. Afgestudeerden van deze specialisatie doorgronden de kwestie van systeemanalyse, modellering en programmeren. De borgende afdeling van de specialisatie is de afdeling Software Engineering. De specialisatie wordt zowel in de Tsjechische als in de Engelse taal gegeven.

Deze specialisatie is direct verbonden met de huidige bacheloropleiding informatica, met name de web- en software engineering bachelor branche, software engineering specialisatie. Specialisatie is echter ook geschikt voor afgestudeerden van vergelijkbare bachelor informatica-opleidingen. Kandidaten volgen de toelatingsprocedure voor de opleiding Informatica, zij kiezen de specialisatie / branche tijdens de studie.

Computer beveiliging

De studietak is gericht op onderzoek en ontwikkeling van veilige informatie- en communicatiesystemen. Afgestudeerden verwerven professionele kennis in cryptanalyseprincipes, detectie en preventie van aanvallen op computernetwerken, veilig beheer van informatiesystemen en veilig hardware- en softwareontwerp. De garantie-afdeling van de vestiging is de afdeling Informatiebeveiliging. De tak wordt zowel in de Tsjechische als de Engelse taal onderwezen.

Deze vestiging is direct verbonden met de huidige bacheloropleiding Informatica, in het bijzonder de bacheloropleiding Computerbeveiliging en Informatietechnologie. De branche is echter ook geschikt voor afgestudeerden van vergelijkbare bachelor informatica-opleidingen. Kandidaten volgen de toelatingsprocedure voor de opleiding Informatica, zij kiezen de specialisatie / branche tijdens de studie.

Computersystemen en netwerken

Studenten van de Computer Systems and Networks-branche zullen architecturen en technologieën van computersystemen en hun systeemsoftware begrijpen over het hele spectrum van computerplatforms, variërend van zeer parallelle architecturen op een chip over computernetwerken en netwerktechnologie, database en webservers, datacenters, mobiele en gedistribueerde systemen en krachtige parallelle systemen tot grootschalige websystemen en cloud computing-platforms. Ze begrijpen de systeemarchitectuur en kunnen applicaties oplossen die gedistribueerde, mobiele en HPC-platforms vereisen.

Ontwerp en programmering van embedded systemen

De studietak is gericht op het ontwerp van embedded digitale systemen en de inhoud ervan, zowel hardware- als softwarecomponenten. Er wordt meer nadruk gelegd op embedded systemen en systemen en netwerken op een chip (SoC en NoC). Afgestudeerden krijgen een goed overzicht van het ontwerp, de modellering en verificatie van digitale systemen. De borgende afdeling van de branche is de afdeling Digital Design. De branche wordt zowel in de Tsjechische als in de Engelse taal onderwezen.

Deze branche is direct verbonden met de huidige bacheloropleiding Informatica, met name de bacheloropleiding Computer Engineering. De branche is echter ook geschikt voor afgestudeerden van vergelijkbare bachelor informatica-opleidingen. Kandidaten volgen de toelatingsprocedure voor de opleiding Informatica, zij kiezen de specialisatie / branche tijdens de studie.

Toelatingsexamen

 • Ja (online toegangstest voor informatica en online interview op afstand in het Engels)

Toegangsvereisten

 • Aanvraagformulier
 • Twee ondertekende exemplaren van het studiecontract. Het studiecontractformulier is online beschikbaar op http://www.fit.cvut.cz/en/student/forms
 • Volledige voltooiing van het bachelor-niveau onderwijs (voor degenen die al zijn afgerond) of aanvragers die studeren in hun laatste jaar van een bacheloropleiding op het moment van het indienen van de aanvraag, moet fotokopieën bijvoegen van officiële documenten die aangeven de bestudeerde onderwerpen en behaalde cijfers ver
 • Een kopie van het paspoort van de aanvrager
 • De Engelse taal
 • Een gestructureerd cv met een focus op IT-vaardigheden en ervaring
 • Aanvraagkosten: EUR 32

Niveau van Engels

 • FCE - Eerste certificaat in het Engels of
 • TOEFL IB T 65 / TOEFL CBT 185 of
 • IELTS score 5,5 en hoger of
 • BEC 2 - Certificaat zakelijk Engels 2 of
 • STANAG 6001 - niveau 2 of
 • TOEFL op papier gebaseerde testscore 513 en hoger of
 • TOEFL CB-score 183 en hoger of
 • TOEFL iBT-score 65 en hoger of
 • TELC (The European Language Certificates) - Certificaat in het Engels - Voordeel (B2)
 • TELC - B2 Engels voor zakelijke doeleinden - B2 of
 • TELC - B2 Engels voor technische doeleinden of
 • Pitman Intermediate (Level 2) - Intermediate First Class Pass - B2 Vantage of
 • Internationale ESOL en gesproken ESOL - Communicator of
 • Tsjechisch staatsexamen in het Engels (basis- of hoger niveau) of
 • Een document waaruit blijkt dat Engels de onderwijstaal was op de middelbare / middelbare school van de aanvrager
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Lees meer

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Lees Minder