Master in industrieel management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in Industrieel Management is bedoeld voor studenten met een diepgaande technische achtergrond die ernaar streven leiderschapsposities in te nemen in industriële en op technologie gebaseerde organisaties.

Industrieel management bij KTH

De belangrijkste focus van het programma is het begrijpen van het creëren van waarde voor klanten. We behandelen dit probleem op drie verschillende niveaus. Ten eerste op het niveau van de industrie, waar de aandacht wordt gevestigd op de economische en technische transformatie in nationale en mondiale markten. Ten tweede het bedrijfsniveau, dat zich richt op het beheer van waardecreërende functies en processen zoals onderzoek en ontwikkeling, operations en sourcing en marketing en distributie. Ten derde, het individuele niveau, dat zich richt op de mensen die verandering leiden.

Het programma bestaat uit een aantal op maat gemaakte cursussen die exclusief voor het programma worden aangeboden. Ze zullen een gedetailleerd begrip bieden met betrekking tot elk van de drie niveaus, evenals de onderlinge samenhang. Het leerproces gedurende het programma wordt verbeterd door het geïntegreerde ontwerp van de verplichte cursussen - waarbij case-opdrachten, probleemgestuurd leren en interactie met de industrie van centraal belang zijn. Het programma is ontworpen rond een aantal verplichte cursussen over theoretische kennis en vaardigheden met betrekking tot het beheer van sleutelfuncties in industriële organisaties. Bovendien wordt ook het individuele en industriële niveau van analyse behandeld, waardoor studenten industriële uitdagingen kunnen aangaan vanuit een systeemperspectief. Via de keuzevakken kunnen studenten zich specialiseren op een aantal gebieden zoals management, controle, supply chain, projectmanagement, economie en leiderschap.

Het programma is trots op nauw contact en frequente interactie met marktleiders en hun organisaties. Alle cursussen hebben bijvoorbeeld gastdocenten uit de branche. Bovendien zijn interviewopdrachten, studiebezoeken en industriële projecten kernactiviteiten in het curriculum, waarbij alle studenten worden voorbereid op leidinggevende posities in industriële en technologie-intensieve organisaties na het voltooien van het programma.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) gegeven in het Engels. Afgestudeerden ontvangen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op de KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Carrière

De masteropleiding in Industrial Management biedt een unieke kans om uitgebreide technische kennis te combineren en te ontwikkelen met geavanceerde management- en leiderschapsvaardigheden. Deze specifieke combinatie is zeer aantrekkelijk voor de meeste industriële bedrijven wereldwijd. Na het afronden van het programma heeft de student geschikte vaardigheden ontwikkeld om een technologie / management consultant rol of een functionele / project leidinggevende positie in te nemen bij internationale technologiebedrijven.

studenten

Ontdek wat studenten van het programma denken over hun tijd bij KTH .

Lorenzo Servedio, VS: "Ik koos voor KTH omdat ik een brandend verlangen had om naar Stockholm, Zweden te verhuizen vanwege de cultuur, aard en eindeloze mogelijkheden. KTH gaf onderwijs en een routekaart om mijn doel van werken in Zweden te bereiken."

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en hulpmiddelen om de samenleving in een meer duurzame richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding in Industrial Management zijn:

 • Geslachtsgelijkheid
 • Industrie, innovatie en infrastructuur
 • Verantwoorde consumptie en productie

De overkoepelende benadering van duurzame ontwikkeling in het programma is gebaseerd op drie ontwerpprincipes:

 1. Aan het begin van het programma een gemeenschappelijke kennisbasis creëren voor alle studenten. Dit deel is gebaseerd op materialen en inhoud van het KTH Sustainability Office.
 2. Integratie van duurzame ontwikkeling in verplichte cursussen om studenten te voorzien van kennis over en expertise in duurzame ontwikkeling dicht bij het toepassingsgebied van elk vakgebied (bijvoorbeeld supply chain-strategie).
 3. Een sterke focus op duurzame ontwikkeling toepassen in de integrale cursussen, projecten en diplomaprojecten van het programma. Het maken van duurzame ontwikkeling tot een verplicht onderdeel van onderzoek door studenten op masterniveau is de kernstrategie van het programma om verder te gaan dan "studies over duurzame ontwikkeling" naar "studies in duurzame ontwikkeling".

Van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, vertegenwoordigen de drie hierboven genoemde doelstellingen centrale aandachtsgebieden die verband houden met de verschillende niveaus van het programma - het individuele, functionele en industriële. Al in de eerste cursus van het programma zul je een case study uitvoeren gericht op gender en diversiteit. Hier ontmoet u onderzoekers die zich op dit gebied specialiseren, discussiëren met experts uit de branche en een case-based onderzoek uitvoeren met betrekking tot het individuele niveau. Er is ook aandacht voor de voetafdruk van productieactiviteiten in bijvoorbeeld het vakgebied van de operatie en de supply chain-strategie, waar duurzame ontwikkeling deel uitmaakt van zowel casework- als game-activiteiten - die typische uitdagingen op functioneel niveau vertegenwoordigen. Ten slotte vertegenwoordigen de duurzaamheidsdoelen van industrie, innovatie en infrastructuur gebieden waar ingenieurs en industriële bedrijven een dominante rol moeten spelen bij het onderzoeken van hoe we onze samenleving kunnen transformeren naar een duurzame toekomst. In cursussen zoals industriële dynamiek en technische verandering en het beheren van onderzoek en innovatie, vormt de druk voor verandering, bijvoorbeeld door de opwarming van de aarde, een uitgangspunt voor hoe we industriële activiteiten, bedrijfsmodellen en hefboomwerking moeten transformeren om klimaatdoelstellingen te bereiken.

cursussen

De tweejarige masteropleiding in Industrieel Management bestaat uit drie opleidingsonderdelen en een laatste termijn gewijd aan het masterproject. Elke termijn bestaat uit ongeveer 30 ECTS-credits. De cursussen op deze pagina zijn van toepassing op studies die in de herfst van 2020 beginnen.

Jaar 1

Verplichte cursussen

 • Projectmanagement: leiderschap en controle (ME2016) 6,0 credits
 • Teamleiderschap en Human Resource Management (ME2063) 6,0 credits
 • Financiën en controle in industriële organisaties (ME2064) 6,0 studiepunten
 • Operationele en supply chain-strategie (ME2065) 6,0 credits
 • Strategie en industriële marketing (ME2066) 6,0 credits
 • Industriële transformatie en technische veranderingen (ITTEC) (ME2067) 6.0 studiepunten
 • Perspectives on Industrial Management (ME2501) 6.0 studiepunten

Jaar 2

Verplichte cursussen

 • Onderzoeksmethoden in industriële engineering en management (ME2003) 7,5 studiepunten
 • Beheer van onderzoek en innovatie (ME2069) 6,0 credits
 • Diploma-project in industriële economie en management, tweede cyclus (ME210X) 30,0 studiepunten
 • Verander project in industrieel management (ME2502) 12,0 studiepunten

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, Engels beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke vereisten.

Bachelor diploma

Een bachelor's degree, gelijk aan een Zweedse bachelor's degree, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische programma's volgen en cursussen hebben gevolgd die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden per geval bekeken.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Paper-based: Score van 4.5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totale score van 575.
  TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic: een minimaal algemeen cijfer van 6,5, zonder sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Specifieke eisen voor de masteropleiding in Industrial Management

Een technische bachelor met een specialisatie op een van de volgende gebieden: Werktuigbouwkunde, Ontwerp- en productontwikkeling, Informatie- en communicatietechnologie, Computerwetenschappen en techniek, Materiaalkunde en techniek of gelijkwaardig. Een bachelordiploma met een specialisatie in industrieel management voldoet niet aan de specifieke vereisten.

Een basiscursus industrieel management is echter vereist om aan de specifieke vereisten te voldoen.

Inschrijvingsdocumenten

 1. Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 2. Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 3. Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 4. Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding in Industrial Management

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • Afgesloten overzichtsblad *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder