Master in productie engineering en management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Production Engineering and Management is ontworpen om productiekennis en -vaardigheden te bieden met een holistisch perspectief.

142360_pexels-photo-3828328.jpeg

Production Engineering and Management bij KTH

De masteropleiding Production Engineering and Management biedt een sterke basis om een professional te worden met kennis van zowel engineering- als managementaspecten van productie en hun interactie. De engineeringkant omvat de bediening en integratie van productietechnologie, automatisering, onderhoud en kwaliteitsaspecten, hulpmiddelen voor productieontwikkeling en -methoden, evenals software. De managementkant omvat systematische besluitvorming, operationele strategie, planning, controle en beheer van middelen die essentieel zijn voor het bereiken van een duurzame productieomgeving.

Om een stevige basis te leggen in productietechniek en management volgen alle studenten een aantal verplichte vakken. Bovendien kunnen studenten hun kennis verdiepen in productietechniek, ontwikkeling en beheer, evenals informatiebeheer in de industrie.

Het programma legt de nadruk op zowel theoretische kennis als toegepaste vaardigheden die worden behandeld door middel van projectcursussen, individuele en groepsopdrachten / projecten, individuele en groepslaboratoriumwerken, industriële bezoeken. Om relevant te blijven voor de state-of-the-art industriële ontwikkelingen en onderzoek, worden vooraanstaande onderzoekers en industriële professionals uitgenodigd om hun kennis met onze studenten te delen. De educatieve activiteiten en de structuren bevorderen zelfstudie, leren studenten effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden en creëren een studieomgeving die gelijke leermogelijkheden biedt.

Na het afstuderen van het programma hebben studenten:

 • Basiskennis van verschillende dimensies en functies van het brede productieveld.
 • Analytische vaardigheden nodig om de steeds veranderende problemen en situaties van moderne concurrerende productie aan te pakken.
 • Conceptuele en redeneervaardigheden met geschikte beslissingsondersteunende methoden en hulpmiddelen die worden gebruikt bij productiebeheer.
 • Communicatie- en presentatievaardigheden die nodig zijn voor leidinggevende posities.
 • Inzicht in hoe milieu- en culturele verschillen het productieproces beïnvloeden.
 • Inzicht in de behoefte en vereisten voor duurzame en energie-efficiënte productieprocessen.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Behandelde onderwerpen

Productietechnologie, meting en metrologie, informatiebeheer in de industrie, computerondersteund ontwerp en fabricage, modellering en simulatie, assemblage en automatisering, productieontwikkeling, duurzame productiesystemen, onderhouds- en kwaliteitsstrategieën, onderzoeksmethodologie.

Carrière

Aangezien de productie wereldwijd is, kunnen afgestudeerden van ons programma functies vinden als technisch specialisten, productieontwikkelaars, productie-ingenieurs, productiemanagers of consultants in verschillende productiegebieden, over de hele wereld.

Tijdens de studies hebben studenten ook beperkte mogelijkheden om onderzoek en andere soorten werk bij KTH als onderzoeks- en docentassistent en als studentenvertegenwoordiger.

Na het afstuderen

Productiemanager, Productie-ingenieur, Automatisering en Kwaliteitsingenieur, Productieontwikkelingsingenieur, Onderzoeker Industrie en Academie, Productie-adviseur, Informatiemanagementspecialist, Innovator en Ondernemer, Opvoeder en diverse rollen in de dienstensector.

"De opleiding bereidt je voor op je toekomstige professionele leven, bijvoorbeeld door veel teamwork te vereisen, te werken met mensen met verschillende culturele achtergronden en door in het Engels te communiceren."

Gerrit uit Duitsland

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Production Engineering and Management zijn:

 • 5 Gendergelijkheid
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

Gendergelijkheid: in het programma is ons beleid dat alle studenten binnen de studieomgeving en het onderwijs gelijk worden behandeld, ongeacht geslacht, etniciteit of leeftijd. De omgeving biedt de studenten kansen om hun vaardigheden te trainen en te ontwikkelen en om op een professionele manier te leren omgaan, communiceren en ervaringen uit te wisselen met andere studenten.

Industrie, innovatie en infrastructuur: het programma behandelt de uitdagingen voor industriële innovatie in de cursussen. Dit wordt gerealiseerd door industriële projecten in nauwe samenwerking met de maakindustrie. De wereldwijde studentenomgeving, met studenten van over de hele wereld, maakt het mogelijk om duurzame oplossingen te creëren voor industriële uitdagingen. Het programma stimuleert de student bij analyse, besluitvorming en bereidt hen voor op toekomstige industriële uitdagingen.

Verantwoorde consumptie en productie: circulaire productie is een mentaliteit die in de cursus is geïmplanteerd. Kernelementen van discussies zijn de materiële voetafdruk, het verminderen van afval, het recyclen van producten en materialen, gestroomlijnd denken en produceren, en andere milieukwesties.

Faculteit en onderzoek

Het programma wordt aangeboden door de faculteit Productietechniek die onderzoek leidt naar:

 • Slimme productiesystemen
 • Precisietechniek en metrologie
 • Circulaire productiesystemen
 • Duurzame productiesystemen
 • Digitale slimme productie
 • Additieve productie

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Production Engineering and Management

Een Bachelor of Science in Engineering of een Bachelor of Technology, overeenkomend met 180 ECTS-credits, in Werktuigbouwkunde of gelijkwaardig.

Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Production Engineering and Management

 • Curriculum vitae
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • Certificaat met relevante werkervaring, indien van toepassing
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder