Master in hotelmanagement en catering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in hotelmanagement en catering

Universitaire ingang

Prijs in euro's

De voorwaarden voor toegang

profiel

Oktober 2019

8090

Bestandsstudie

Motivatie interview

BAC 3

presentatie

In een geglobaliseerde en constant evoluerende context wil de Master in Hotelmanagement en Catering professionals en managers trainen in het efficiënte beheer van bedrijven op het gebied van gastvrijheid of Hospitality Management : hotels of restaurants .

Deze training richt zich op het beheer en de controle van de structurele kenmerken van de productie-eenheden van een bedrijf, of het nu een nationaal of internationaal perspectief.

Steekwoorden: effectieve besluitvorming en actief gebruik van nieuwe technologieën.

Het Master- programma in Hotelmanagement en Catering is ontwikkeld in samenwerking met de operationele en institutionele actoren van de sector om een antwoord te bieden op de kwesties met betrekking tot de ontwikkeling en groei van de sector enerzijds, en de behoeften van de arbeidsmarkt, aan de andere kant.

doelstellingen

De Master in Hotelmanagement en Catering heeft tot doel u voor te bereiden en op te leiden tot een carrière in het beheer van instellingen die gespecialiseerd zijn in de horeca: hotels, restaurants, enz.

Aan het einde van je carrière zul je managers zijn met de volgende vaardigheden, capaciteiten en waarden:

 • Bekendheid met de horeca: door een internationaal perspectief en een bedrijfsgerichte aanpak van het bedrijf, verkrijgt u een stevige basis van kennis van de hotel- en restaurantindustrie, in termen van beleid, procedures, werkwijzen en ervaringen op het gebied van toerisme, gastvrijheid en recreatie.
 • Globale visie: door zijn dubbel internationale en ondernemende werkingssfeer wil deze Executive Master managers trainen die in staat zijn om hotel- en cateringbedrijven nationaal en internationaal effectief te beheren.
 • Ontwikkeling van strategische plannen: om u te voorzien van de belangrijkste instrumenten voor de ontwikkeling en operationele toepassing van strategische plannen op nationaal en internationaal niveau, in toeristische omgevingen.
 • Innovatie en duurzaam beheer: dankzij een training, zowel wereldwijd als gespecialiseerd, kunt u zowel uw creativiteit en innovatie ontwikkelen, maar ook een duurzame managementbenadering van de sector.
 • Bestuurlijke en persoonlijke vaardigheden: verwerven van de nodige vaardigheden om optimaal te beheren, een team in een participatieve, serene en gunstige omgeving.

programma Sterke punten

Ostelea Rabat heeft haar opleiding, rekening houdend met de realiteit en de behoeften van de markt zijn ontworpen.

Dat is niet alles! Ostelea Rabat vertrouwde ook op de expertise van de Groep op het gebied van training om een programma te ontwikkelen dat trouw is aan de belofte van de school: training die grotendeels vanuit praktisch oogpunt gericht is op de realiteit van de sector.

Als u dus kiest voor de Master in hotelmanagement en catering , kunt u van de volgende voordelen genieten:

 • Strategische partnerships ontwikkeld met spelers uit de industrie: academisch, institutioneel en zakelijk
 • Netwerken: door middel van ontmoetingen met leiders uit het toeristisch bedrijfsleven en internationale experts op het gebied van toerisme, zullen studenten in staat zijn om hun eigen netwerk van professionele relaties op te bouwen.
 • Focus op Revenue Management via Business Games: dit geavanceerde marketingdomein wordt met name bestudeerd in dit programma, met name via de praktische visie van de Business Games.
 • Case studies: om het vermogen van studenten om beslissingen te nemen te verbeteren, maar ook om hun creativiteit, analytische vaardigheden, mondelinge communicatie te ontwikkelen
 • Deelname aan evenementen gerelateerd aan de sector: tijdens hun cursus nemen studenten deel aan beurzen, congressen, tentoonstellingen en thematische conferenties.
 • Multiculturele faculteit: cursussen worden gegeven door nationale en internationale faculteiten, evenals experts uit de industrie en consultants.
 • Ontwikkeling van "soft skills": studenten profiteren van een cyclus van coaching en persoonlijke ontwikkeling, waardoor zij hun managementcapaciteiten en hun leiderschap kunnen verbeteren.

Carrièremogelijkheden

De masteropleiding Hotelmanagement en Catering geeft u toegang tot de volgende functies en instellingen:

 • hotel manager en corporate catering.
 • Verantwoordelijk voor de operationele afdelingen binnen hotelketens.
 • Hoofd hotelafdeling binnen een groep of een holding.
 • Hoofd van de divisie Food
 • Supervisor centra in gemeenschappen.

training inhoud

Het Master programma in Hotel Management en Catering bestaat uit 5 modules:

 • Structuur en financiering van de toerismesector: internationale visie.
 • talent
 • Strategisch management en operationeel management in de hotel- en restaurantsector: internationale visie.
 • Hotelmarketing, restaurantmarketing en marketing.
 • Afstudeerscriptie.

Het proces van het leren van verschillende onderwerpen en thema's, zal eindigen met het schrijven van een werk van het einde van studies die de ontwikkeling van een Business Plan of product Plan of een plan zal zijn innovatie voor een hotel of catering of andere bedrijven in de sector. Het werk zal worden uitgevoerd door de groep van maximaal 3 studenten onder begeleiding van een specialist tutor in het vakgebied.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highl ... Lees meer

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highly adapted to digital consumption habits. Lees Minder