Master in het internationaal recht en diplomatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Er is nog nooit een belangrijker moment geweest om internationaal recht en diplomatie te studeren. In een tijdperk van veranderende realiteit is er een grote vraag naar afgestudeerden die in staat zijn om de uitdagingen aan te pakken die onze internationale samenleving vormgeven.

De Master of International Law and Diplomacy is een nieuwe graad die tegemoetkomt aan behoeften die voortkomen uit de unieke dynamiek van de huidige politieke en zakelijke omgeving waar beleid, recht en geschillenbeslechting elkaar kruisen.

Deze graad voorziet je van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in een veranderende geopolitieke wereld.

Belangrijkste leerresultaten

 1. Demonstreer diepgaande kennis van diplomatie en internationaal recht en de hedendaagse uitdagingen vanuit het perspectief van meerdere actoren, waaronder staten, overheidsdiensten, intergouvernementele organisaties, niet-gouvernementele organisaties en multinationale ondernemingen.
 2. Effectieve onderzoeks- en schrijfvaardigheden tonen om complexe diplomatieke en juridische uitdagingen met een internationale of transnationale dimensie aan te pakken.
 3. Toon sterk ontwikkelde diplomatieke en internationale juridische advocacy-vaardigheden, inclusief het vermogen om problemen met het gebruik van onderhandeling, overreding, advocacy en andere geschikte praktijken op te lossen of te vermijden.

Je studeert af aan de ANU, een universiteit van wereldklasse en plaatst je stevig in het centrum van een wereldwijd netwerk van vooraanstaande diplomatieke en internationale juridische wetenschappers en beleidsmakers.

Ervaring van studenten

"Bij het zoeken naar masteropleidingen was de kans om internationaal recht te combineren met diplomatie de belangrijkste reden om voor ANU te kiezen.

"Het belangrijkste voordeel (van de Master of International Law and Diplomacy) is het vermogen om een interdisciplinair perspectief te geven aan analyse - een vaardigheid die steeds meer gewaardeerd wordt door werkgevers.

"Het bestuderen van zowel diplomatie als internationaal recht geeft studenten een holistische opleiding op dit gebied die geen van beide programma's alleen kan bieden."

- Bhavani Kannan, Master of Diplomacy / Master of Laws (International Law) afgestudeerd.

"Na een aantal jaren te hebben geoefend in geschillen en mensenrechten. Ik wilde mijn geloofsbrieven in het internationaal recht graag verbeteren. Diplomatie leek mij een natuurlijke aanvulling op het internationaal recht, dus besloot ik deze optie na te streven.

'Ik heb sinds ik de diploma's heb behaald in internationaal gerichte banen gewerkt, onder meer bij het Office of International Law van de Australische regering en nu als senior advocaat bij een internationaal tribunaal in Den Haag.'

- Jane McCosker, Master of Diplomacy / Master of Laws (International Law) afgestudeerd.

Carrière resultaten

Ons innovatieve programma wordt gegeven in het hart van diplomatie en recht, en bereidt je voor op spannende carrièrepaden, waaronder:

 • Vrede en conflictoplossing;
 • Disciplinaire experts;
 • Politieke journalistiek;
 • Internationale gerechtigheid;
 • Internationale economische ontwikkeling;
 • Humanitaire hulp;
 • Pleitbezorging voor de mensenrechten; en
 • Politieke en economische risicoanalyse binnen de overheid, private sector en internationale organisaties.

Deze graad voorziet toekomstige leiders van zowel de diplomatieke als de juridische praktijk van kennis en vaardigheden - zoals kritische analyse, strategisch denken en interculturele communicatie - om te slagen in een veranderende geopolitieke wereld.

Academische experts

Je krijgt les van internationaal erkende wetenschappers van zowel het Australian National University (ANU) College of Law als het Asia-Pacific College of Diplomacy. Je leert ook van senior diplomatieke en internationale beoefenaars van juridische beroepen met een specifieke focus op transnationale diplomatie, rollen van niet-statelijke actoren, onderhandeling en conflictoplossing, internationaal rechtsbeginselen en meer.

ANU staat op nummer 1 in Australië in de top 20 van de wereld voor de studie van de wet (QS World Rankings by Subject 2019/20).

Toelatingseisen

 • Alle aanvragers moeten minimaal voldoen aan programmaspecifieke academische / niet-academische vereisten en Engelse taalvereisten. Toelating tot de meeste ANU-programma's is op competitieve basis. Het voldoen aan alle toelatingsvoorwaarden garandeert daarom niet automatisch toegang.
 • Aanvragers moeten een bachelordiploma of internationaal equivalent presenteren met een minimale GPA van 5/7.
 • een bachelordiploma met voldoende resultaat, GPA 4/7 of internationaal equivalent met minimaal twee jaar relevante werkervaring. Relevante werkervaring zou een functie omvatten die gedurende ten minste twee jaar wordt bekleed en die een goed begrip van de praktijk of theorie van het internationaal recht en / of diplomatie vereist.
 • In overeenstemming met het toelatingsbeleid en het strategisch plan van de universiteit, kan een beoordeling voor toelating kandidaten met een concurrerende rangschikking omvatten op basis van specifieke academische prestaties, Engelse taalvaardigheid en diversiteitsfactoren.

Academische prestatie en Engelse taalvaardigheid

 • De minimale academische vereiste voor volledige toegang en inschrijving is een bachelordiploma of internationaal equivalent met een minimale GPA van 5,0 / 7,0.
 • Aanvragers worden echter eerst gerangschikt op een GPA ('GPA1') die wordt berekend met gebruikmaking van alle behalve het laatste semester (of equivalent) van de bachelorgraad die wordt gebruikt voor toelatingsdoeleinden.
 • Indien nodig kan de rangschikking verder worden bevestigd op basis van:
  • Een GPA ('GPA2') berekend op basis van het voorlaatste en antipultimate semesters (of gelijkwaardig) van de bachelorgraad gebruikt voor toelating doeleinden; en / of
  • Aantonen van een hogere Engelse taalvaardigheid.
 • Voorafgaand aan de inschrijving voor dit ANU-programma, zullen alle studenten die toegang krijgen hun bachelordiploma opnieuw worden beoordeeld, om te bevestigen dat aan de minimumvereisten is voldaan.

Diversiteitsfactoren

 • Als nationale universiteit van Australië is ANU een wereldwijde vertegenwoordiger van Australisch onderzoek en onderwijs. ANU streeft ernaar een diverse en weloverwogen studentencohortvertegenwoordiger te rekruteren en te behouden, niet alleen voor Australië, maar voor de rest van de wereld. Om deze resultaten te bereiken, kan de competitieve ranglijst van aanvragers worden aangepast om ervoor te zorgen dat toegang tot ANU een realiteit is voor briljante studenten uit landen over de hele wereld.

Beoordeling van kwalificaties

 • Tenzij anders aangegeven, accepteert ANU alle kwalificaties van het Australian Qualifications Framework (AQF) of internationale equivalenten die voldoen aan de gepubliceerde toelatingseisen van onze programma's of deze overtreffen, op voorwaarde dat ook aan alle andere toelatingseisen wordt voldaan.
 • Als een kandidaat meer dan één voltooide tertiaire kwalificatie heeft, zal ANU de beoordeling baseren op de kwalificatie die het beste voldoet aan de toelatingseisen voor het programma.
 • ANU gebruikt een 7-punts Grade Point Average (GPA) -schaal. Alle kwalificaties die voor toelating bij ANU worden ingediend, worden omgezet naar deze gemeenschappelijke schaal, die zal bepalen of een kandidaat voldoet aan onze gepubliceerde toelatingseisen.
 • Tenzij anders aangegeven, zal ANU, indien een aanvrager meer dan één voltooide tertiaire kwalificatie heeft, de GPA voor elke kwalificatie afzonderlijk berekenen. ANU zal de beoordeling baseren op de beste GPA van alle voltooide tertiaire kwalificaties van hetzelfde niveau of hoger.

Herken Disciplines

Politicologie en beleidsstudies, studies in de menselijke samenleving, studies en diensten op het gebied van menselijk welzijn, gedragswetenschappen, recht, justitie en wetshandhaving, taal en literatuur, filosofie en religiewetenschappen, economie en econometrie, criminologie, familie- en consumentenstudies, samenleving en cultuur , openbare orde, openbaar bestuur en beheer en handel.

Beurzen

ANU biedt een breed scala aan beurzen aan studenten om te helpen met de kosten van hun studie.

Het in aanmerking komen om ANU-beurzen aan te vragen, is afhankelijk van de specifieke kenmerken van de beurs en kan worden gecategoriseerd op basis van het type student dat u bent. Specifieke informatie over het aanvragen van een beursaanvraag is opgenomen in de relevante beurslijst.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Sub ... Lees meer

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Subject, 2018). Lees Minder