Master in het behoud van monumenten en plaatsen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Advanced Master of Conservation of Monuments and Sites van de KU Leuven biedt een intensieve internationale en interdisciplinaire samenwerking, geleid door het RLICC (Raymond Lemaire International Centre for Conservation). Het RLICC heeft meer dan 40 jaar ervaring in opleiding, onderzoek en advisering op het gebied van behoud van geconstrueerd erfgoed.

Programmaoverzicht

De Advanced Master in Conservation of Monuments and Sites is een op onderzoek gebaseerde academische opleiding van drie semesters. Je verwerft voldoende kennis op alle basisgebieden van conservering en restauratie en gespecialiseerde kennis in conserverings- en restauratievakken. Je verwerft de nodige gemeenschappelijke taal die nodig is voor interdisciplinaire communicatie in een restauratie- of erfgoedbeheerproject. Deze kennis verwerf je door middel van een verscheidenheid aan lezingen, locatiebezoeken en projectwerken.

Tijdens het eerste en tweede semester word je opgeleid in een gemeenschappelijk theoretisch en methodologisch kader. De theoretische kennis wordt in de praktijk gebracht tijdens verschillende workshops en geïntegreerde projecten die de verschillende aspecten van conservering behandelen. Je krijgt les in kleine groepen in nauw contact met professoren, gerenommeerde experts en buitenlandse gastdocenten die elk een breed scala aan expertise beslaan.

Het derde semester bestaat voornamelijk uit de masterproef, dwz individueel onderzoek op het gebied van conservering, ondersteund door een ad hoc studieprogramma. Dit semester concentreert zich op onderzoekstraining met seminars, inclusief een themaweek (open voor eerste- en tweedejaarsstudenten), ter ondersteuning van het schrijven van de masterproef. Het wordt aangevuld met een professionele stage, die als doel heeft studenten kennis te laten maken met de werelderfgoedpraktijk.

Sterke punten

  • Je studeert in een internationale en interdisciplinaire omgeving en hebt een mondiaal perspectief onder leiding van internationale professoren en professionals die systematisch deelnemen aan lezingenreeksen, studiopury's en workshops.
  • Je beheerst de nodige gemeenschappelijke taal, kritisch perspectief, onderzoeksmethoden en -praktijken die worden gebruikt bij het behoud van monumenten en sites, zoals weerspiegeld in internationale richtlijnen, handvesten en literatuur. Dit zal je toelaten om door te stromen naar een onderzoekscarrière (PhD) of een professionele carrière op hoog niveau in officiële organisaties of als zelfstandige specialist.
  • Je krijgt de kans om te studeren aan de KU Leuven , de meest innovatieve universiteit van Europa. Ontdek de unieke historische stad Leuven met twee werelderfgoedlocaties in het stadscentrum.
  • Je zult over de hele wereld essentiële werkervaring opdoen dankzij onze nauwe relaties met UNESCO, ICOMOS, EUROPA NOSTRA en andere nationale en internationale organisaties, evenals via ons uitgebreide alumninetwerk.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder
Ga naar de website van de school