Master in het bedrijfsmanagement: internationale managementspecialisatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Business Management: International Management Specialization van IAE Nancy is een theoretisch en toegepast management van hoog niveau. Het is toegankelijk via doorlopend leren of na een bachelordiploma of een eerstejaars masterprogramma (dwz na 4 jaar universitaire studies). Het is bedoeld voor zowel niet-zakelijke als zakelijke studenten of professionals. Hiermee kunnen studenten of managers hun expertise op niet-zakelijke gebieden aanvullen met een uitgebreid curriculum in het bedrijfsleven. Het stelt studenten of managers die gespecialiseerd zijn in specifieke velden ook in staat om hun perspectieven en polyvalentie te verbreden door de versterking van transversale competenties om zakelijke uitdagingen in een geglobaliseerde wereld aan te gaan.

De behaalde graad komt overeen met 120 ECTS-punten (60 ECTS voor het M1-jaar behaald in equivalentie 60 ECTS voor het M2-jaar) of 30 ECTS per semester.

Doelen

 • Een nationaal diploma van een gerenommeerde, gevestigde universiteit.
 • Een algemene graad in management met een procesgerichte benadering van organisaties.
 • Cursussen die de hedendaagse internationale vraagstukken aanpakken waarmee organisaties worden geconfronteerd.
 • Kennisverwerving om bestaande managementvaardigheden te versterken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die tot promotie kunnen leiden.

paper, business, finance

Kansen

Afgestudeerden van de Master of Business Management: International Management Specialization-programma zal in staat zijn om verantwoordelijke posities in te nemen op gebieden waar een transversaal beeld van de organisatie vereist is of waar een dubbele rol, inclusief management, vereist is van niet-zakelijke managers.

Studenten zullen leren om transversale managementprocessen te beheren, organisatieveranderingen te bewerkstelligen en de bedrijfsstrategie van een organisatie te definiëren. Na voltooiing van het programma zullen afgestudeerden in staat zijn om organisatorische processen en de rollen en structuren opnieuw te definiëren in overeenstemming met de bedrijfsstrategie van een bedrijf. Studenten zullen ook leren over het managen van mensen en projecten in mondiale, multiculturele contexten, met de nadruk op transversale samenwerkingsprocessen in plaats van een functionele silobenadering.

Carrièrebestemming van programma-afgestudeerden:

 • Manager in International Business (marketing, commercie, etc.).
 • Business Unit Manager.
 • Organisatiebeheer: controle en prestatiemanagement.
 • Strategisch human resource management in multiculturele contexten.
 • Engineering projectmanagement (dubbele competenties).
 • Consulting in organisatorische transformaties.

Wie kan aanvragen?

Het programma verwelkomt studenten van over de hele wereld.

 • Studenten met een bachelordiploma of gelijkwaardig (bijv. 4-jarige Business Studies graad) met een focus op een aspect van het bedrijfsleven (bijv. Marketing, financiën, informatiesystemen, management controle, boekhouding, human resource management) die willen ontwikkelen multi-geschoolde expertise door middel van een cross-sectionele procesbenadering van organisaties en management in internationale contexten.
 • Studenten met een bachelordiploma of een equivalent (4-jarige opleiding) in niet-zakelijke disciplines die hun expertise willen opdoen in internationale zaken.
 • Franse of buitenlandse managers, momenteel in dienst of tussen banen, met een bachelordiploma (en / of professionele ervaring op managementniveau) die hun kennis en managementvaardigheden in internationale context willen versterken.
 • Cursussen worden ook aangeboden op het undergraduate niveau.

Applicatievereisten

Taal Vereisten

 • Alle studenten die een aanvraag voor de International Management Track willen indienen, moeten een niveau Engels hebben van een TOEIC-score van 780 of een TOEFL-score van minimaal 90 punten (TOEFL iBT).
 • De geschiktheid van de cursus wordt bepaald na onderzoek van het dossier van de kandidaat (aanvraagformulier online beschikbaar: volg de links op de IAE-website).
 • Toelating tot de cursus zal een interview met een jury / panel volgen op basis van het professionele project en de motivatie van de kandidaat.
 • Aanvragen van kandidaten voor volwasseneneducatie die geen 4-jarige opleiding of een gelijkwaardig diploma hebben, worden door een commissie onderzocht om hun beroepservaring te valideren. In dergelijke gevallen moeten kandidaten ten minste drie jaar leidinggevende verantwoordelijkheid dragen.
 • Aanvragen door kandidaten met buitenlandse kwalificaties zullen door een commissie worden onderzocht om de gelijkwaardigheid van hun diploma te valideren. Niet-Franstalige kandidaten moeten een adequaat niveau van Frans en / of Engels hebben.

Applicatie procedure

1e sessie:

Deadline voor het indienen van sollicitaties en interviews voor International Management Track: half mei

resultaten:

voor Internationaal Management Track: begin juni

2e sessie:

Deadline voor het indienen van sollicitaties en interviews voor International Management Track: 1e week van september

resultaten:

voor Internationaal Management Track: half september

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder