Master in het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Aziatische veiligheidsstudies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De MLitt in het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Aziatische veiligheidsstudies (MECCASS) biedt studenten grondige bekendheid met de politieke en veiligheidsdynamiek van het geografische gebied van het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië.

De MLitt in Midden-Oosten, Kaukasus en Centraal-Aziatische veiligheidsstudies is een éénjarige multidisciplinaire graad van de School of International Relations, die een geavanceerde basis biedt voor de beveiliging van drie fascinerende en turbulente regio's: het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië. Het onderzoekt de veiligheid, politiek, economie, geschiedenis en cultuur van deze strategisch belangrijke gebieden.

highlights

 • De cursus is bedoeld als een opmaat voor professioneel werk in diplomatie, overheid, ngo's of internationale zaken of als voorbereiding op een promotieonderzoek.
 • In de meeste jaren maken de MECCASS-onderwijzend personeel een studiereis voor studenten naar Centraal-Azië of het Midden-Oosten, met unieke inzichten (deze reizen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het personeel en de omstandigheden ter plaatse en kunnen daarom niet elk jaar beschikbaar zijn) ; ze worden gefinancierd door deelnemende studenten).
 • De cursus biedt een mogelijkheid voor taalstudie in het Arabisch, Perzisch of Russisch.
 • Het onderwijs is diepgaand geïnformeerd met praktijkervaring, zoals het programma regelmatig in praktijkbeoefenaars en externe deskundigen brengt.

Lesindeling

Het programma bestaat uit vier modules die in twee semesters worden gevolgd en een proefschrift van 15.000 woorden in een gebied naar keuze.

Modules worden aangeleerd via een mix van hoorcolleges, seminars en tutorials met gemiddelde colleges van 20 tot 30 studenten en tutorials van 5 tot 15 studenten. Beoordelingsmethoden omvatten een combinatie van onderzoek en cursussen.

Elke MLitt-student krijgt een scriptiebegeleider toegewezen die advies geeft over de onderwerpkeuze en begeleiding geeft tijdens het onderzoeksproces.

modules

Alle studenten die het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Aziatische veiligheidsstudies volgen, nemen in Semester 2 één verplichte en één optionele module in semester 1 en twee optionele modules.

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

Alle studenten moeten de volgende verplichte module volgen:

 • Kern in het veiligheidsonderzoek van het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië: richt zich op de belangrijkste thema's in de studie van de internationale veiligheid en past deze toe op de studie van het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië.

facultatief

Studenten kiezen drie optionele modules. Tenzij studenten een taaltrack volgen (hieronder), wordt van hen verwacht dat ze ten minste één van hun optionele modules meenemen in het vakgebied Midden-Oosten en één optionele module in de vakgebieden van de Kaukasus of Centraal-Azië.

 • Het Arabisch-Israëlische conflict, verleden en heden
 • Centraal-Azië in de mondiale politiek
 • Conflict en vrede in postcommunistisch Eurazië
 • Conflict in het Midden-Oosten
 • Conflicten, veiligheid en democratie in de Grotere Kaukasus
 • Wereldwijde en transnationale islam
 • Internationale betrekkingen van het moderne Midden-Oosten
 • Internationale Samenleving en Centraal-Azië
 • Iran en de wereld sinds 1921
 • Politiek en staatsvorming in het Midden-Oosten
 • Sociale bewegingen en ideologieën in het Midden-Oosten
 • Sociale bewegingen, revoluties en autoritarisme in Noord-Afrika

Taaltrack

Degenen die een taalspoor volgen, nemen in plaats van een van de bovengenoemde modules taalmodules gekozen uit het Russisch, Arabisch of Perzisch.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en sommige kunnen slechts een beperkt aantal studenten toelaten.

Proefschrift

Het laatste element van de MLitt is een dissertatie van 15.000 woorden. Het proefschrift moet zich richten op een gebied van veiligheidsstudies in het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië waarin u geïnteresseerd bent. Elke student wordt ondersteund door een relevante supervisor van de school die advies zal geven over de onderwerpkeuze en begeleiding zal bieden tijdens het onderzoeksproces. . Het afgeronde proefschrift moet eind augustus worden ingeleverd.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MLitt niet af te ronden, zijn er uittredingsonderscheidingen beschikbaar waarmee passend gekwalificeerde kandidaten een postgraduaatdiploma kunnen behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MLitt.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Pas afgestudeerden van het MLitt in het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Aziatische veiligheidsstudies zijn aan het werk gegaan voor:

 • een toonaangevende Europese denktank in de Kaukasus en Centraal-Azië in Brussel,
 • OVSE in Kazachstan, 's werelds grootste regionale intergouvernementele veiligheidsorganisatie,
 • leidende politieke risicobeheerbureaus,
 • verschillende denktanks in Washington, DC,
 • lokale NGO's in Centraal-Azië.

Het Career Center biedt persoonlijk advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid.

Toelatingseisen

 • Een sterk 2.1 Honours diploma. Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe.
 • persoonlijke verklaring met vermelding van uw kennis van het programma en hoe het u ten goede komt (500 woorden).
 • een staaltje van academisch geschreven werk (2.000 woorden).
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder