Master in hedendaagse kunstmarkten

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master in hedendaagse kunstmarkten

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti

MEESTER IN HEDENDAAGSE KUNSTMARKTEN

Onze 'Learning by Doing'-benadering combineert traditionele visuele disciplines met nieuwe digitale technologieën en synthetiseert individuele studie met groepswerk. We leggen tal van samenwerkingsverbanden en projecten met Italiaanse en internationale bedrijven en instellingen om studenten hands-on werkkansen te bieden om hun kritisch denken, conceptuele probleemoplossing en praktische artistieke en ontwerpvaardigheden te ontwikkelen.

WAAROM NABA

 • Studeren in Milaan, erkend als 's werelds hoofdstad van mode, kunst en design.
 • Samenwerken met meer dan 1.000 bedrijven, werken aan real-world projecten en uw studies aanvullen met unieke stagemogelijkheden.
 • Het verkrijgen van een multidisciplinaire en multiculturele leerervaring, met een focus op directe experimenten.
 • Leren van een uitstekende faculteit van inspirerende professionals uit de industrie en mentors.
 • Voor het bijwonen van geavanceerde programma's die zowel in het Italiaans als in het Engels worden gegeven, krijgt u een internationaal erkend diploma.
 • Studeren in een bekroonde academie, geselecteerd door toonaangevende publicaties zoals Frame Publishers, Domus Magazine en Business of Fashion, als een van 's werelds beste scholen voor kunst en design.

59834_59710_MASTERCONTEMPORARY2.jpg

Programma

De Master in Hedendaagse Kunstmarkten is een intensief studietraject gericht op het bieden van effectieve tools voor het interpreteren van kunstmarktstructuren en -dynamiek, met bijzondere aandacht voor hedendaagse artistieke talen. De Master in Contemporary Art Markets biedt studenten de mogelijkheid om in direct contact te komen met gevestigde professionals uit de industrie en om samen te werken met internationaal gerenommeerde kunstgalerieën, veilinghuizen, kunstbeurzen, instellingen, collecties en kunstcentra.

Het onderwijstraject bestaat uit twee cycli: het eerste is gewijd aan activiteiten in de klas en thematische workshops waarmee studenten geleerde ideeën kunnen toepassen. Bezoeken aan galerieën, beurzen, stichtingen en musea maken ook deel uit van het programma. De tweede cyclus richt zich op stages, waardoor studenten verschillende marktgebieden uit de eerste hand kunnen ervaren. Tijdens deze cyclus bereiden studenten ook hun eindprojecten voor en bezoeken ze een driedaagse studiereis naar Basel in juni tijdens de kunstbeurs ArtBasel, het belangrijkste jaarlijkse evenement van de sector.

Cursus

Hoofdonderwerpen:

 • KUNSTMARKTWETGEVING
 • GESCHIEDENIS VAN HEDENDAAGSE KUNST
 • ART MANAGEMENT
 • KUNSTMARKT EN ECONOMIE
 • MUSEOLOGIE EN GESCHIEDENIS VAN HET VERZAMELEN
 • COMMUNICATIE EN VALORISATIE VAN COLLECTIES

59835_59712_MasterInContemporary.jpg

accreditatie

Wanneer studenten afstuderen bij NABA , ontvangen ze een diploma dat wereldwijd wordt erkend en in Europa dat is geaccrediteerd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteiten en Onderzoek (MIUR) .

Faculteit

Studenten zullen leren van internationale en erkende professionals die samenwerken met toonaangevende merken en studio's over de hele wereld.

 • De cursusleider van de Master in Contemporary Art Markets is Silvia Simoncelli.

Carrièremogelijkheden

De jaarlijkse NABA Placement-gecertificeerde enquête was bedoeld om de alumniprofessionele positie na het afstuderen te onderzoeken. 89% van de NABA studenten vindt een baan een jaar na zijn afstuderen.

De Master in Hedendaagse Kunstmarkten wil professionals opleiden die in staat zijn om een ​​breed scala aan rollen in de moderne en hedendaagse kunstsector te vervullen: projectmanagers voor galeries, musea en stichtingen, specialisten en beheerders bij veilinghuizen, kunstadviseurs, kunsthandelaren, particuliere en curatoren van bedrijfscollecties, beheerders van kunstenaarsstichtingen en -archieven, communicatiemanagers en journalisten, adviseurs voor juridische en financiële kunstdiensten.

59836_59713_MasterInContemporary3.jpg

bedrijven

De Master in Contemporary Art Markets werkt samen met:

Open Care, FM Centre for Contemporary Art (FMCCA), UniCredit, Miart, Sotheby's, Fondazione Trussardi, Galleria Massimo De Carlo, Galleria Zero, Collezione Iannaccone Milano, BeArt, Edicola Radezky en Exibart.

Taal

Italiaans, Engels.

Kosten en vergoedingen

EU-landen en Zwitserland: € 12.950

Niet-EU-studenten: € 16.250

Deze school biedt programma's in:
 • Italiaans
 • Engels


Laatst bijgewerkt op June 9, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,950 EUR
EU- en Zwitserse burgers; niet-EU-burgers: € 16.250
Locations
Italië - Milaan, Lombardije
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Italië - Rome, Lazio
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2019
Italië - Milaan, Lombardije
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Italië - Rome, Lazio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan