Master in handel en consumentenmarketing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

  • Waar: Parma, Italië
  • Voertaal: Italiaans
  • Duur: 2 jaar
  • Maximum aantal studenten: 180

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven in het Italiaans, wat ook de taal is die vereist is voor de toelatingstest. De toelatingstest is een examen dat persoonlijk moet worden afgelegd en twee keer per jaar wordt afgenomen, in juli en oktober. Kandidaten moeten in het bezit zijn van een graad in Business of Economics of Statistics, met een minimum van 8 ECTS-credits in Marketing, om te solliciteren voor de test.

De vereisten worden in het Italiaans gedetailleerd beschreven: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/it/iscriversi/test-di-ammissione-e-bando

Cursus overzicht

De masteropleiding in handel en consumentenmarketing werd in 2005 opgericht. Het was de eerste master in marketing in Italië en was ontworpen om specifieke training te bieden voor de ontwikkeling van marketingstrategieën en commercieel beleid van productie-, detailhandel- en dienstverlenende bedrijven. Het komt voort uit de 50-jarige onderzoeksactiviteit van de Marketing Area aan de University of Parma , een bekende "onderzoeksschool" op het gebied van retail, distributie en channel management. Trade marketingactiviteiten zijn steeds belangrijker geworden in horizontale en verticale marketingprocessen. Meer in het bijzonder is dit belang versterkt door het toenemende belang van verkooppunten in industriële marketingprocessen; een geleidelijke toename en verfijning van de vraag naar retaildiensten bij consumenten; ontwikkelingen in distributiesystemen die kunnen worden beschouwd als echte revoluties, zoals e-commerce; en een toename van het niveau van commerciële concentratie in inkoop- en verkoopprocessen, bijvoorbeeld om "verticale" machtsverhoudingen in de supply chain te beïnvloeden. Deze fenomenen hebben geleid tot een sterke vraag naar professionals met een geconsolideerde culturele achtergrond op het gebied van planning, management en organisatie van commerciële bedrijfsstrategieën. Meer in het bijzonder hebben grote en kleine bedrijven in productie, distributie en service, zowel op nationaal als internationaal niveau, professionals nodig om verkoop- en marketingstrategieën te ontwerpen en kanaalrelaties te beheren.

De cursus was daarom gestructureerd om theoretische en praktische vaardigheid te bieden op de volgende gebieden: marketingkanalen, retail- en kanaalbeheer, merchandisingbeleid, systemen voor planning en monitoring van verkoop, handelsmarketingstrategieën. Deze marketingfundamenten, ontwikkeld tijdens het eerste jaar van de cursus, worden aangevuld door de economische geschiedenis van marketing en distributie en macro-economische scenarioanalyse. Statistische methoden die nodig zijn voor de analyse van marketinggegevens worden in het eerste jaar geïntroduceerd en volledig ontwikkeld in het tweede jaar, met een sterke cursus in Data Science. In de loop van de tijd heeft de cursus het gebied van kerncompetenties uitgebreid tot alle specialistische gebieden in marketingpraktijken en onderzoek, met onderwerpen zoals neuromarketing, consumentengedragsanalyse, digitale marketing, loyaliteitsmarketing, instore marketing, categoriemanagement, mode en design Marketing, Channel Metrics, Channel Management Merkbeheer, Customer Relationship Management en Customer Analytics

Geen enkele andere mastercursus in Italië omvat zo'n divers aanbod van marketingonderwerpen, en dit is mogelijk dankzij de 13 professoren, onderzoekers en Ph.D. studenten die lesgeven en opereren in de marketingruimte aan de University of Parma en die betrokken zijn bij de cursus.

De fit tussen de academische inhoud van de cursus en de reële zakelijke behoeften van bedrijven wordt voortdurend beoordeeld met betrekking tot wetenschappelijke vooruitgang in de sectoren marketing en handelsmarketing (en dit wordt gewaarborgd door het feit dat de professoren die de cursussen onderwijzen, hun eigen onderzoek in deze sectoren uitvoeren ), en door voortdurende betrokkenheid bij managers en marktdeskundigen.

Lesgeven maakt gebruik van een breed scala aan technieken, waaronder laboratoria en manager-docenten, groepswerk, marketinggames, bedrijfsspelen, rollenspellen.

De cursus in detail:

Hier een videopresentatie van de cursus (in het Italiaans):

Hier de gedetailleerde lijst met onderwerpen die worden aangeleerd. Houd er rekening mee dat, ondanks de Engelse labels, alle cursussen behalve twee, in het Italiaans worden gegeven:

href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/it/studiare/piano-degli-studi-20192020

Carrièremogelijkheden

Master's degree afgestudeerden in handel en consumentenmarketing kunnen verantwoordelijke posities bekleden in het management van productie-, diensten-, distributie- en handelsbedrijven. Meer specifiek zijn de rollen die effectief kunnen worden uitgevoerd door afgestudeerden van de masteropleiding in handelsmarketing en commerciële strategieën:

  • Commercieel gebied: Salesmanager, Key accountmanager, Area manager, Trade marketing manager; Kanaal manager; E-commerce manager, Exportmanager, Winkelmanager.
  • Marketinggebied: Marketingmanager, Brandmanager, Productmanager, Loyalty marketingmanager, Merchandiser, Klantenservice manager.
  • Inkoop: Koper, Category Manager, Supply chain manager, E-procurement manager.
  • Analyse: onderzoeksmanager, marktanalist, CRM-expert, handelsconsulent

Internationale kansen

De cursus biedt drie Double Degrees voor studenten met uitstekende prestaties (1-2 plaatsen alleen beschikbaar per jaar):

Dubbeldiploma met Grenoble Ecole de Management, in Frankrijk (Master in Management). Het eerste jaar in Parma, in het Italiaans, en het tweede jaar in Grenoble, in het Engels.

Hier is het gedetailleerde programma van cursussen: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/sites/cl60/files/trade_-_grenoble_coorte_2017-2018_0.pdf

Double Degree met Bochum University of Applied Sciences, Duitsland (Master in International Management). Het eerste jaar in Parma, in het Italiaans, en het tweede jaar in Grenoble, in het Duits EN Engels. Duits en Engels zijn verplicht.

Hier is het gedetailleerde programma van cursussen: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/sites/cl60/files/trade_-_bochum_coorte_2017-2018.pdf

Dubbel diploma met FECAP University, Sao Paulo do Brasil, Brazilië (Mestrado Profissional em administração - Master in Business Administration). Het eerste jaar in Parma, in het Italiaans, en het tweede jaar in Sao Paulo, in het Engels. Basis Portugees is vereist.

Hier is het gedetailleerde programma van cursussen: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/sites/cl60/files/trade_-_fecap_coorte_2018-2019.pdf

Iedereen die geïnteresseerd is in de double degree-opleidingen moet eerst slagen voor de toelatingstoets aan de master in handel en consumentenmarketing en aan het eind van het eerste semester (maart van elk jaar) een vergelijkende beoordeling aanvragen voor de toelating tot de double degree-opleidingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Lees Minder
Altavilla Vicentina , Parma + 1 Meer Minder