Master in grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Graphic Design bereidt je voor om een kritische denker en een agent van vooruitgang voor de samenleving te zijn. De hedendaagse grafisch ontwerper stelt vragen, staat voor uitdagingen en zoekt antwoorden op de problemen van morgen.

elisava_sala_estudiantes_2ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Basisgegevens

  • Kwalificatie: Master in Graphic Design, eigen titel uitgegeven door de Pompeu Fabra University (UPF)
  • Richting: Marc Panero, Pablo Juncadella
  • ECTS- punten: 60
  • Duur: oktober 2020 tot juli 2021; Maandag, dinsdag en woensdag, 17: 00-21: 15. Workshops van maandag tot vrijdag.
  • Prijs: Spaanse editie. Oktober 2020: € 10.000 (+ € 450 preregistratie)
  • Talen: Twee edities: Spaans en Engels
  • Toegangs- en toelatingsvoorwaarden: Officieel universitair diploma of gelijkwaardig aan grafisch ontwerp. Efficiëntie bij het gebruik van gespecialiseerde software.

presentatie

Hoe wordt een grafisch ontwerper een creatief directeur? De Master in Graphic Design stelt voor dat, in een omgeving in constante transformatie, de ontwerper veelzijdig moet zijn en de verschillende disciplines, processen en talen van grafisch ontwerp moet beheersen.

De Master in Graphic Design bereidt je voor om een kritische denker en een agent van vooruitgang voor de samenleving te zijn. De hedendaagse ontwerper stelt vragen, staat voor uitdagingen en zoekt antwoorden op de problemen van morgen. Design is tegenwoordig logischer dan ooit. Het maakt deel uit van het besluitvormingsproces van elk bedrijf en is met succes geïntegreerd in gebieden zoals de economie, het bedrijfsleven en de institutionele wereld, in de manier waarop producten en diensten worden gedefinieerd.

De grafisch ontwerper is al een vaste figuur in teams die nieuwe activiteiten en initiatieven ontwikkelen, zij zijn verantwoordelijk voor het creëren van integratieve strategieën en voorzien elk nieuw voorstel van conceptuele, formele en functionele samenhang. Van verbale en visuele identiteit tot digitaal en audiovisueel ontwerp, via redactionele, verpakking en grafische vormgeving van de omgeving, de ontwerper draagt bij aan coherentie en singulariseert elk project in een overgang die begint bij het concept en leidt tot implementatie.

Door een uitgebreid project te ontwikkelen, wil de Master in Graphic Design ontwerpers een globale, actuele en multidisciplinaire visie geven op de praktijk van design. Deze master is bedoeld voor dynamische en nieuwsgierige studenten, klaar om creatieve paden te verkennen die niet erg druk zijn en om unieke en innovatieve oplossingen voor te stellen.

Informatie sessie video

methodologie

Het Master in Graphic Design-programma is ontworpen vanuit een holistisch perspectief, zodat studenten hun praktijk dichter bij de figuur van de creative director kunnen brengen, een professional die in staat is om een globale richting van projecten uit te werken, om te bewegen tussen verschillende disciplines van het coördineren van grafisch ontwerp en het begeleiden van teams.

De praktijk van design vereist professionals met een doortastende geest, met hun eigen criteria en met een breed perspectief op hedendaags design. We willen dat het programma van deze Master deze vragen faciliteert door middel van experimenten en actief en praktisch leren, met de steun van geweldige professionals.

Deze master ontwikkelt een uitgebreid project dat zeven disciplines van grafisch ontwerp samenbrengt: verbale identiteit, visuele identiteit, publicatie , verpakking , bewegwijzering, digitaal en audiovisueel. Studenten worden gedurende het hele proces voortdurend ondersteund door docenten, zodat ze het meeste uit hun projecten kunnen halen terwijl ze de balans bewaren tussen reflectie, planning en actie.

stichtingen

samenspel

Momenteel wordt de praktijk van ontwerp collectief ontwikkeld en we willen dat deze transformatie ook in deze Master wordt weerspiegeld. Efficiënt, kwalitatief en intelligent werken betekent contrast, samenwerken en delen, daarom werkt elke student tijdens de master als een team met een andere student op zoek naar een zinvolle en vruchtbare samenwerking.

Oefening is de sleutel

Theorie is belangrijk; maar de ware ontwikkeling van de grafisch ontwerper culmineert in de praktijk van design. De Master in Graphic Design heeft een directe invloed op deze realiteit en is ontwikkeld vanuit een bij uitstek praktisch perspectief: de ervaring biedt ons de meeste ontwerpreacties.

Dicht bij de realiteit

Deze master is ontwikkeld als een soepel overgangsproces tussen de academische en professionele wereld. Daarom willen we dat studenten het beste van zichzelf ontwikkelen, hun motivatie behouden en een werkomgeving creëren die dicht bij die van een professionele omgeving staat.

Docenten en studenten: een samenwerking

Het onderwijzend personeel van de master bestaat uit prestigieuze ontwerpprofessionals die een actieve rol spelen in de ontwikkeling van studenten. Hun ervaring en kennis stellen studenten in staat om constant advies te hebben bij het zoeken naar oplossingen, bij hun eigen besluitvorming en bij de ontwikkeling van hun criteria.

programma

De Master in Graphic Design benadert de praktijk van grafisch ontwerp vanuit meerdere perspectieven en via verschillende steunen en formaten. Wij geloven en zoeken naar de veelzijdigheid van de grafisch ontwerper, die zich moet kunnen aanpassen aan een veranderend beroep waarin hij nieuwe capaciteiten zal aannemen in verschillende professionele omgevingen.

De cursus is opgebouwd rond verschillende projecten en onderwijsvormen:

Strategie en teambuilding

Elke cursus is gearticuleerd rond een actueel onderwerp, voorgesteld door de directeuren van de master, waarmee studenten kunnen ontdekken en ervaren hoe grafisch ontwerp een hulpmiddel kan zijn voor verandering en vooruitgang in de samenleving. Studenten zullen in tweetallen werken en elk team zal hun eigen opdracht definiëren, waarbij het voorgestelde onderwerp als uitgangspunt moet worden genomen.

graphics Systems

Het is een praktische oefening, voorafgaand aan de lancering van het Master Project, die studenten dichter bij het idee van globaliteit brengt en hen laat zien hoe ze de gemeenschappelijke elementen kunnen ontwikkelen die de basis vormen van elk multidisciplinair grafisch project.

Master Project

We passen een probleemoplossende dynamiek toe, dicht bij die van de professionele wereld, om parallel 7 gebieden of disciplines van grafisch ontwerp te ontwikkelen: verbale identiteit, visuele identiteit, redactionele, grafische omgeving, verpakking, digitaal en audiovisueel. Het gaat om het emuleren van een uitgebreid grafisch project.

Terwijl we ons verdiepen in de veelzijdigheid die de ontwerper moet aannemen voor de verschillende behoeften, omgevingen, processen en talen, ontwikkelen we een globale en multidisciplinaire visie op de ontwerppraktijk.

Typografie en globale visie

De ontwikkeling van het project vereist constante assistentie en ondersteuning tijdens de cursus. Studenten hebben de mogelijkheid om hun vragen te stellen aan verschillende experts die hen zullen helpen hun project uit te voeren, zowel conceptueel als formeel. Deze adviesbureaus verwijzen naar de grote gemeenschappelijke aspecten in elk grafisch project.

workshops

De workshops stellen ons in staat om kennis van andere disciplines van grafisch ontwerp aan te vullen en te verdiepen. Het zijn interactieve ervaringen die zijn ontwikkeld door erkende professionals en specialisten.

Het designbedrijf

Grafisch ontwerp gaat niet alleen over concept, vorm, kleur en typografie; Het heeft ook een aspect dat verband houdt met het bedrijf: goede presentaties geven aan klanten, menselijke relaties aangaan, samenwerken als team, kansen zoeken, winstgevende banen en projecten factureren ... In de capsules behandelen we onderwerpen die deel uitmaken van het dagelijkse leven van grafisch ontwerp en dat Studenten moeten domineren als ze besluiten dat dit hun levensonderhoud is.

Showcases en casestudy's

Regelmatig organiseren we ontmoetingen met lokale ontwerpers die ons door hun ervaringen in staat stellen actuele fenomenen te identificeren en nieuwe standpunten, reflecties en referenties te verkrijgen die onze kennis van de praktijk van grafisch ontwerp zullen vergroten.

Internationale conferenties

We nodigen internationaal gerenommeerde ontwerpers uit om een conferentie te houden waar studenten kunnen leren over hun ervaringen, projecten en case studies op verschillende gebieden van grafisch ontwerp.

Een unieke ervaring

Verbreed uw visie

We stellen deze Master in Graphic Design voor als het begin van iets nieuws en niet als een onvermijdelijke stap in je carrière. We willen dat deze cursus je voorbereidt om je eigen professionele pad te vinden en daarom zullen we je aanmoedigen om je onafhankelijkheid en talent te vergroten om de verschillende disciplines van grafisch ontwerp te verkennen.

Ontdek je potentieel

Leer verschillende ideeën en perspectieven te verbinden om mogelijkheden in je toekomst te openen. Wij bieden u de juiste tools en ervaring om te ontwerpen, om de strategie of inhoud te creëren, om het proces te leiden of te leiden.

Bouw een uitstekend portfolio

Het project dat u tijdens de cursus zult uitvoeren, zal u voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een uitstekend portfolio te creëren, een sleutelpunt voor een goede overgang naar de professionele wereld.

Een unieke ervaring

De combinatie van projecten, workshops, showcases, conferenties en tutorials maken deze Master tot een unieke ervaring waar je je kennis en ervaring kunt uitbreiden.

Een stad die design ademt

Barcelona ademt design, cultuur, gastronomie en allerlei soorten evenementen; waardoor het een perfecte stad is om te leren en te genieten. Barcelona zal u inspireren en uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring maken.

Een multiculturele en verrijkende omgeving

Onze studenten komen van over de hele wereld en creëren een levendige culturele sfeer waar de uitwisseling van ideeën, opvattingen en culturen op een natuurlijke manier plaatsvindt.

Praktische informatie

edities

Elk academiejaar worden er twee edities van de Master gehouden, één in het Spaans en de andere in het Engels.

  • MDG (Master in Graphic Design) is de Spaanse editie.
  • MGD (Master in Graphic Design) is de Engelse editie.

Aantal studenten

In elke editie van de Master worden maximaal 20 studenten geaccepteerd.

Zodra de registratie is geopend, worden kandidaten geselecteerd zodra de preregistraties van kracht worden.

Voor wie is het bedoeld?

Bij voorkeur hogere afgestudeerden in grafisch ontwerp en professionele profielen met geaccrediteerde ervaring. Uitzonderlijk worden afgestudeerden in communicatie, beeldende kunst en reclame volgens hun portfolio en traject geaccepteerd. De kandidaat moet efficiënt en autonoom zijn in het omgaan met grafische ontwerpsoftware.

talen

Een Spaanse editie (MDG) en een Engelse editie (MGD).

In beide edities gebruiken de meeste workshops Engels als voertaal met ondersteuning van het Spaans volgens de behoeften van het publiek. Bijna alle conferenties en sommige showcases of casestudy's worden in het Engels gehouden.

Opmerking

Vanwege onze interesse in het beste continuüm van het programma en de constante transformatie van de ontwerppraktijk, behouden we ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de inhoud en de faculteit van de master.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Lees meer

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Lees Minder