Master in grafisch ontwerp

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De rol van Graphic Designer is enorm veranderd dankzij de evolutie van communicatietechnologieën en de verandering van commerciële strategieën van bedrijven; vandaag heeft een grafisch ontwerper culturele en organisatorische vaardigheden nodig die het mogelijk maken communicatieprojecten in het algemeen op te zetten en te beheren, en hun toepassing voor instrumenten en markten steeds breder te coördineren. Daarom is een degelijke methodologische aanpak nodig om inputs uit verschillende contexten te beheren, te harmoniseren en visuele strategieën te creëren die in verschillende contexten en formaten kunnen worden geweigerd.

Sommige studenten van partnerbedrijven hebben projecten ontwikkeld met in voorgaande edities: Brancamenta, Casa Circondariale San Vittore Milano, Value Retail, Gemeente Castelnuovo del Garda, DMC, Durex, Fà la cosa giusta, ING Direct, Mediaset, Panorama, Qn- Il Giorno, Altroconsumo, Fratelli dell'Uomo.

Target - De Master is bedoeld voor afgestudeerden in creatieve en ontwerpdisciplines - grafische vormgeving, architectuur, ontwerp, enz. - en professionals met ten minste twee jaar ervaring in het veld, geïnteresseerd in het verwerven van een hoger niveau van specialisatie en bijwerking.

Methodologie en structuur - De master stelt een training voor die, door methodologische, technische en ontwerpaspecten te integreren, de deelnemers ertoe aanzet een complete professionele aanpak te consolideren, die kan worden afgewezen en gebruikt op verschillende professionele gebieden. Het studieplan is georganiseerd in drie macrodomeinen: methodologisch, technisch-instrumenteel en ontwerp. De eerste fase is bedoeld om studenten voor te bereiden op de stappen van onderzoek, concept, positionering, missie en visie van een project. De tweede fase stelt hen in staat vertrouwd te raken met de belangrijkste beeldbeheersoftware voor fotografie, paginering, video en web, met een algemene competentie die geschikt is voor het beheer van de resultaten. In de derde fase passen studenten de methodologie van grafisch ontwerpen toe in zijn canonieke vormen, met bijzondere aandacht voor de belangrijkste marktsectoren, inclusief video en sociale. Experts in het veld integreren het lesprogramma met speciale lezingen.

De afgelopen jaren heeft de Master conferenties en workshops met internationale ontwerpers georganiseerd over de meest innovatieve vraagstukken in de wereld van visuele communicatie. Sibylle Schlaich - Moniteurs; Andreas Uebele - Studio Uebele; Alfredo Carlo - Housatonic Design Network; Borja Martinez - Lo Siento; Roger Botti - Robilant Associati Fabio Iaculli Monkey Talkie; Florian Boje - Gio 'Forma; Gep Cucco D-Wok; Luisa Milani - La Tigre; Andrea Braccaloni - Leftloft; Francesco Franchi - La Repubblica; Fabio Franchino - TODO.

Carrièremogelijkheden - In de rol van visuele communicatie ontwerpers, ook als freelance, professionele kansen voor studenten omvatten werkgelegenheid in reclame- en communicatiebureaus; in grafische vormgeving, product- en interieurstudio's; in bedrijven, openbare instellingen of dienstverlenende organisaties.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder