Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De rol van Graphic Designer is enorm veranderd dankzij de evolutie van communicatietechnologieën en de verandering van commerciële strategieën van bedrijven; vandaag heeft een grafisch ontwerper culturele en organisatorische vaardigheden nodig die het mogelijk maken communicatieprojecten in het algemeen op te zetten en te beheren, en hun toepassing voor instrumenten en markten steeds breder te coördineren. Daarom is een degelijke methodologische aanpak nodig om inputs uit verschillende contexten te beheren, te harmoniseren en visuele strategieën te creëren die in verschillende contexten en formaten kunnen worden geweigerd.

Sommige studenten van partnerbedrijven hebben projecten ontwikkeld met in voorgaande edities: Brancamenta, Casa Circondariale San Vittore Milano, Value Retail, Gemeente Castelnuovo del Garda, DMC, Durex, Fà la cosa giusta, ING Direct, Mediaset, Panorama, Qn- Il Giorno, Altroconsumo, Fratelli dell'Uomo.

Target - De Master is bedoeld voor afgestudeerden in creatieve en ontwerpdisciplines - grafische vormgeving, architectuur, ontwerp, enz. - en professionals met ten minste twee jaar ervaring in het veld, geïnteresseerd in het verwerven van een hoger niveau van specialisatie en bijwerking.

Methodologie en structuur - De master stelt een training voor die, door methodologische, technische en ontwerpaspecten te integreren, de deelnemers ertoe aanzet een complete professionele aanpak te consolideren, die kan worden afgewezen en gebruikt op verschillende professionele gebieden. Het studieplan is georganiseerd in drie macrodomeinen: methodologisch, technisch-instrumenteel en ontwerp. De eerste fase is bedoeld om studenten voor te bereiden op de stappen van onderzoek, concept, positionering, missie en visie van een project. De tweede fase stelt hen in staat vertrouwd te raken met de belangrijkste beeldbeheersoftware voor fotografie, paginering, video en web, met een algemene competentie die geschikt is voor het beheer van de resultaten. In de derde fase passen studenten de methodologie van grafisch ontwerpen toe in zijn canonieke vormen, met bijzondere aandacht voor de belangrijkste marktsectoren, inclusief video en sociale. Experts in het veld integreren het lesprogramma met speciale lezingen.

De afgelopen jaren heeft de Master conferenties en workshops met internationale ontwerpers georganiseerd over de meest innovatieve vraagstukken in de wereld van visuele communicatie. Sibylle Schlaich - Moniteurs; Andreas Uebele - Studio Uebele; Alfredo Carlo - Housatonic Design Network; Borja Martinez - Lo Siento; Roger Botti - Robilant Associati Fabio Iaculli Monkey Talkie; Florian Boje - Gio 'Forma; Gep Cucco D-Wok; Luisa Milani - La Tigre; Andrea Braccaloni - Leftloft; Francesco Franchi - La Repubblica; Fabio Franchino - TODO.

Carrièremogelijkheden - In de rol van visuele communicatie ontwerpers, ook als freelance, professionele kansen voor studenten omvatten werkgelegenheid in reclame- en communicatiebureaus; in grafische vormgeving, product- en interieurstudio's; in bedrijven, openbare instellingen of dienstverlenende organisaties.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Nov. 2019
Duration
10 maanden
Voltijd
Prijs
11,900 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Nov. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Nov. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum