Master in gesitueerd ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tijdens dit tweejarige masterprogramma leren studenten van verschillende disciplines betekenis te geven aan de wereld buiten de studio. In een interdisciplinaire leeromgeving zullen studenten onderzoeken hoe ze milieu-, sociale, culturele en politieke factoren als basis kunnen nemen voor ontwerpprocessen.

Door blootstelling aan verschillende ontwerpmethodologieën en -praktijken, leren studenten ontwerpconcepten te doorlopen en zijn ze in staat om hun projecten van concept tot eindproject te analyseren, informeren en vorm te geven. Studenten leren ontwerpen met opkomende technologieën en creatieve software om nieuwe perspectieven en innovatieve vormen van ontwerp en gebruikerservaringen te creëren.

Op basis van partnerschappen met commerciële, overheids-, wetenschappelijke en culturele organisaties biedt het Master-programma een scala aan echte uitdagingen om mee om te gaan. Door aan deze uitdagingen te werken, ontwikkelen studenten de vaardigheden, ervaringen en kritische denkwijze die nodig zijn voor ontwerp na de gesitueerde beurt. Het programma wordt geleid door de hoofddocent, Ollie Palmer.

Het Master Institute of Visual Cultures

Het Master Institute of Visual Cultures (MIVC) is onderdeel van de St. Joost School of Fine Art & Design, onderdeel van de Avans Hogeschool. Alle masteropleidingen van het MIVC zijn ondergebracht op één campuslocatie, dichtbij het hart van de stad 's-Hertogenbosch.

Toelatingseisen

De master in Designed Design is gericht op grafisch ontwerpers, illustratoren, stedenbouwkundigen, communicatie- en digitale culturen, elektronica- en software-ingenieurs, filmmakers, visuele vertellers, kunstenaars en datawetenschappers.

Het programma staat open voor afgestudeerden van Bachelor of Graphic Design en praktiserende professionals in het veld en in sommige gevallen aanvragers uit andere disciplines en achtergronden. Toelatingseisen zijn onder meer een portfolio, artistieke verklaring en onderzoeksvoorstel.

Engelse vereisten voor internationale studenten

Examen - Minimale score:

  • IELTS totale band: 6
  • TOEFL-papier: 550
  • TOEFL internetgebaseerd: 80

Belangrijke data:

Start van het programma: september

Aanmelddeadline EU: 1 augustus
Aanmelddeadline niet-EU: 1 juni

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art a ... Lees meer

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art and design, the institute offers a broad perspective on theory and practice and allows for a lively international exchange. Our modern, 24/7 facilities and open studio concept create a fertile environment in which a rich, multidisciplinary practice can grow. Lees Minder
's Hertogenbosch