Master in geschiedenis en theorie van kunst en architectuur

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Master in geschiedenis en theorie van kunst en architectuur (MSTAA) omvat zowel de studie van de geschiedenis van architectuur als kunstgeschiedenis. Het is een complete master met als doel de toenemende marginalisering van architectuurkunsthistorische studies om te keren. Tegelijkertijd wordt de studie van architectuur en kunstgeschiedenis in verschillende periodes in de geschiedenis (de middeleeuwen, de moderne tijd en de moderne tijd) aangevuld met diepgaande studies over de theorie en kritiek op architectuur, artistieke literatuur, de geschiedenis en praktijk van restauratie (met momenten van activiteit in het veld), museologie en digitale geesteswetenschappen met het oog op andere artistieke en culturele uitingen (fotografie, film, theater, literatuur). Praktische workshops en stages in aangesloten instellingen ronden het aanbod van de masteropleiding af.

Structuur en inhoud

De master heeft tot doel architectuur centraal te stellen in het kritische debat in universiteiten en de samenleving als geheel. De context die de Faculteit Bouwkunde biedt is passend voor de studie van de kunstgeschiedenis en vooral voor de architectuurgeschiedenis.

Studenten van de Master in Geschiedenis en Theorie van Kunst en Architectuur zullen samen met toekomstige architecten studeren, projectkritieken bijwonen en bovenal kunnen ze profiteren van een directe uitwisseling met wereldberoemde architecten tijdens speciale conferenties. Last but not least is het belangrijk om te weten dat de USI Academy of Architecture een sterke roeping en een belangrijke traditie heeft op het gebied van de geesteswetenschappen. Het studieplan van de master voorziet ook in praktisch werk zoals stages of workshops in archieven of andere instellingen, evenals studiereizen tijdens individuele cursussen om gebouwen te observeren en ervaring op te doen op het veld.

Voor de Master in Geschiedenis en Theorie van Kunst en Architectuur kunnen studenten kiezen tussen een cursus volledig gericht op historisch-artistieke onderwerpen (MSTAA 120 ECTS) en een cursus verdeeld in onderwerpen die zich bezighouden met historisch-artistieke onderwerpen en onderwerpen gerelateerd aan de geschiedenis van de literatuur en aanverwante onderwerpen (Maior MSTAA 90 ECTS, Minor MLLCI 30 ECTS).

Carriere vooruitzichten

Door het behalen van een Master of Arts in de geschiedenis en de theorie van kunst en architectuur, heb je na het doorgeven van de relevante oproepen tot het indienen van aanvragen (indien aanwezig) toegang tot de volgende academische en / of werkgebieden:

 • Doctoraal studies
 • Toezicht, culturele erfgoedbureaus of gelijkwaardige instellingen
 • musea
 • Kunst- en architectuurkritiek
 • Kunstmarkt
 • Voortgezet en universitair onderwijs
 • Informatie-industrie (journalist)
 • Toeristische sector (toeristische gids)

Toelating

De master wordt aangeboden aan studenten die zijn gevormd volgens de nieuwe Europese orde, maar ook aan studenten met een diploma hoger onderwijs volgens de reeds bestaande regelgeving.

Het kantoor van de masterdecaan behoudt zich het recht voor om het studieplan te integreren met enkele kerncursussen als deze niet aanwezig zijn in het cv van de kandidaat.

Aan de andere kant komt de houder van een masterdiploma in aanmerking zonder voorbehoud:

 • Een BA in kunstgeschiedenis (of vergelijkbaar);
 • Een BA in Cultureel Erfgoedstudies;
 • Een BA in Italiaanse taal, literatuur en beschaving (met een minor diploma en een scriptie over de geschiedenis van kunst of architectuur).

Daarnaast kunnen kandidaten met de volgende diploma's zich inschrijven (met minder studiepunten):

 • MSc in Architettura

Applicatie procedure

Voor het indienen van uw aanvraag verwijzen wij u naar de aanwijzingen voor het invullen van het online formulier dat hier beschikbaar is: http://application.lu. USI .ch.

Deadline voor aanmelding

 • Aanvragen worden aanvaard vanaf half november .
 • De deadline voor aanmelding is 31 augustus .
 • De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 31 mei.
 • Late aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.

vergoedingen

Het collegegeld voor de masteropleidingen bedraagt CHF 4.000 per semester. Aanvragers wier officiële verblijfplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen op de middelbare school (Maturità), betalen een verlaagd semestergeld van CHF 2.000.

Collegegeld is betaalbaar aan het begin van elke termijn, uiterlijk op de factuur; betaling van een vergoeding is een essentiële voorwaarde voor het inschrijven of verlengen van je inschrijving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Lees meer

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Lees Minder
Lugano , Mendrisio + 1 Meer Minder